Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Στρουθοκαμηλίζουν» στον ΟΞΙΦ


Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Φλώρινα, τόσο σε οικονομικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα,  αυτή τη φορά στον τομέα του αθλητισμού με το ντοπάρισμα αθλητή του ΟΞΙΦ στους Πανελλήνιους αγώνες  ξιφασκίας.
Για το περιστατικό ο ΟΞΙΦ προχώρησε (καθυστερημένα) στην έκδοση ανακοίνωσης την οποία και δημοσιεύουμε.


(Σ.Σ. Η ανακοίνωση του ΟΞΙΦ υπάρχει σε παλιότερη ανάρτηση: http://florineanews.blogspot.com/2011/06/blog-post_5251.html)

Σχόλιο του «Πολίτη»
Κατανοούμε την προσπάθεια του Δ.Σ. του ΟΞΙΦ  να περάσει στα «μαλακά» το απαράδεκτο ατόπημα του αθλητή της, αλλά εκείνο που δεν κατανοούμε είναι  ότι ο παραπάνω  Σύλλογος  λειτουργεί ως στρουθοκάμηλος αποφεύγοντας να αντικρίσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις.
Θα περιμέναμε από τον ΟΞΙΦ, ένα Σύλλογο που έχει ευνοηθεί τα μέγιστα (κυρίως οικονομικά) σε αντίθεση με το αντίστοιχο τμήμα της ΓΕΦ (Τμήμα Σπάθης) περισσότερο θάρρος και αποφασιστικότητα, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να περισώσει από αυτό που επικαλείται, δηλαδή, την επαγγελματική, εκπαιδευτική και ηθική του αξία !!!
Δεν καταλαβαίνουμε την απόφαση του συλλόγου να κάνει προσωρινά δεκτή την παραίτηση του Προέδρου της για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που ταρακούνησε την μικρή μας κοινωνία.
Δεν καταλαβαίνουμε την πρόσκληση του Συλλόγου να καλέσει σε έγγραφη απολογία τον αθλητή της, όταν ο ίδιος αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της εργαστηριακής ανάλυσης.
Θέση μας:  Η οριστική αποπομπή από τον Σύλλογο, τόσο του Προέδρου, όσο και του αθλητή.
Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση η παραπάνω θέση να φαίνεται σκληρή, αλλά είναι απολύτως δικαιολογημένη και εξηγούμαστε:
Ένα από τα πράγματα που «σηκώνουν» την Φλώρινα ψηλά στο πανελλήνιο είναι οι επιδόσεις της στην Ξιφασκία, τόσο του ΟΞΙΦ, όσον και της ΓΕΦ και αυτό το γεγονός πρέπει ως Φλωρινιώτες να το κρατήσουμε ψηλά πάση θυσία.
Οι επιτυχίες των ξιφομάχων μας, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν οδηγήσει δεκάδες παιδιά της πόλης μας στις τάξεις των δύο Συλλόγων  με όνειρα για διακρίσεις, έχοντας ως  πρότυπα τους αθλητές που συχνά – πυκνά μας κάνουν περήφανους.
Πώς όμως απαντάμε στους μικρούς αυτούς φιλόδοξους ξιφομάχους, όταν δίπλα τους διαπιστώνουν πως κάποια από τα πρότυπά τους  είναι χρήστες αναβολικών ουσιών;
Πως απαντάμε στους γονείς όλων αυτών των παιδιών που πιστεύουν ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό απομακρύνει τα παιδιά τους από την  σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών και άλλα συναφή;
Αρμόδιοι για να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα και να πείσετε την μικρή μας κοινωνία πως είστε σε θέση να διαφυλάξετε τα παιδιά  μας από τέτοιου είδους ατοπήματα, είστε κύριοι του ΟΞΙΦ, ΕΣΕΙΣ και ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ!!!
Ο Εκδότης του «Πολίτη»
Γιάννης Δ. Νικολτσάνης

6 σχόλια:

  1. Κύριε εκδότα προσέξτε! Έχω την εντύπωση πως η λογοκρισία στα δημοσιεύματα που έχουν σχέση με το θέμα ΝΤΟΠΑ - ΟΞΙΦ, έχει ξεκινήσει από το διαδίκτυο! Εκτός και αν με γελάνε τα μάτια μου! Έχω την εντύπωση πως διαγράφηκε ολόκληρο link με 24 δημοσιεύματα! Αναρωτιέμαι; Πως σε ένα ανώνυμο μπλόκ κάποιος γνωρίζει τον ανώνυμο διαχιριστή του; Γι αυτό κύριε εκδότα μου και εσείς ανώνυμοι και επώνυμοι Φλωρινιώτες προσέξτε, γιατί θα μας κόψουν την γλώσσα και τα αυτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράψτε λάθος. Σε επόμενες αναζητήσεις που κάναμε εμφανίζεται το link στην αρχειοθήκη του ανώνυμου ιστολογίου. Για να είμαστε λοιπόν δίκαιοι αναιρούμε την ανωτέρω παρατήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ. Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ. ΚΟΙΝΩΣ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ; ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ "ΒΟΥΛΓΑΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ή Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ (ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ) Ή ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο.ΞΙ.Φ. = Όμιλος ΞΙφασκίας Φλώρινας ή Οι ΞΙπασμένοι Φοβούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον εκδότη της εφημερίδας "Ο Πολίτης" κ. Γ. Νικολτσάνη:
    Κύριε Νικολτσάνη, αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ, που με το ενυπόγραφο άρθρο σας, σχολιάζετε και παίρνετε θέση στο καυτό αυτό θέμα. Με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο με όλα όσα λέτε. Επίσης χάρηκα πολύ, που από το άρθρο σας πληροφορήθηκα για την ύπαρξη στην πόλη μας και άλλου συλλόγου ξιφασκίας.Θα ήταν κρίμα, μετά από το "ατυχές " αυτό γεγονός να μην είχαν τη δυνατότητα τα παιδά της πόλης μας, να ασχοληθούν με το άθλημα της ξιφασκίας.
    Αποκαλώντας όμως το άρθρο σας "ενυπόγραφο", θα ήθελα να σταθώ στο εξής:
    Μέσα από τα μπλοκς, παρακολούθησα την "διαμάχη" που είχατε μα τον βουλευτή της ΝΔ κ. Στάθη Κωσταντινίδη. Δεν θα σταθώ όμως στη μεταξύ σας διαμάχη, αυτό που θέλω να παρατηρήσω , ήταν ότι όλα σας τα άρθρα ήταν ενυπόγραφα. Θέλω να πω ότι σε κάθε άρθρο σας, δεν βάζατε μόνο το όνομα της εφημερίδας σας, αλλά υπογράφατε με το ονοματεπώνυμό σας, αφού είστε και ο εκδότης της. Αυτό σημαίνει κ. Νικολτσάνη, ότι αναλαμβάνετε και δημόσια την ευθύνη των όσων γράφονται στην εφημερίδα σας.
    Σχολιάζοντας την "διαδικτυακή σας συμπεριφορά" και διαβάζοντας αναρτήσεις άλλης εφημερίδας, θα ήθελα να σας συγχαρώ που αναλαμβάνετε την προσωπική ευθύνη των όσων γράφονται στην εφημερίδα σας. Συγκεκριμένα, το διάστημα αυτό διάβασα και αυτά που έγραφε(δεν ξέρω πως να τα ονομάζω, αφού μόνο άρθρα δεν ήταν) η εφημερίδα το "Εθνος". Ανυπόγραφα σχόλια, ο υπογράφων ήταν: Πηγή εφημ. " Το Εθνος". Αναρωτιέμαι η εφημερίδα το 'Εθνος δεν έχει εκδότη; Αν έχει, τότε γιατί δεν υπογράφει να αναλάβει και την ευθύνη των όσων λέει; Εσείς μέσα στην διαμάχη σας, που όπως και να έχει ήταν με τον βουλευτή του νομού μας, αναλάβατε την ευθύνη των όσων γράφατε! Το ίδιο και βουλευτής! Δεν με ενδιαφέρει ποιος από τους δυο σας έχει δίκιο, δεν θα πω τώρα τη γνώμη μου, αλλά ότι και οι δύο παλικαρίσια υπογράφατε με το όνομά σας! Και ούτε η διαμάχη σας έβλαψε κανέναν, ούτε τον νομό μας!
    Τώρα θα μου πείτε, γιατί εγώ δεν υπογράφω με το όνομά μου, αλλά εσχάτως άρχισα να χρησιμοποιώ ψευδώνυμο;
    Εγώ δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο, ούτε δημοσιογράφος ή εκδότης εφημερίδας. Δεν έχω καμία φιλοδοξία και προσπαθώ όσο μπορώ πιο διακριτικά να εκφράζω την γνώμη μου για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μου! Γιατί ,την Φλώρινα και την υπεραγαπώ και ενδιαφέρομαι για την πρόοδό της! Μου αρέσει ο διαδικτυακός διάλογος! Επίσης, μέσα από την ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο, με τους περισσότερους διαδικτυακούς συνομιλητές μου ή δε γνωρίζομαι ή τους γνωρίζω ελάχιστα ή υποπτεύομαι ότι τους γνωρίζω! Αυτή είναι και η γοητεία των μπλοκ του διαδικτύου! Μπορεί να συμφωνείς με έναν εχθρό σου και να διαφωνείς με έναν φίλο σου, χωρίς να το γνωρίζεις!
    Εν ολίγοις δεν είμαι φίλος με τον πατέρα Διαφωνίδη για να του πω την γνώμη μου, δεν γνωρίζω τους προπονητές του για να τους μιλήσω για το μερίδιο της ευθύνης τους, ούτε τα μέλη του συλλόγου ξιφομαχίας που ανήκει γνωρίζω. Ούτε μπορώ να πω στον νεαρό Διαφωνίδη:Γιατί αγόρι μου δεν καθόσουν να ασχοληθείς μόνο με την δουλειά σου να υπηρετήσεις τον αθλητισμό μέσα από τις δυνατότητές σου; Και ξέρετε γιατί δεν μπορώ να το πω; Γιατί θεωρώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι οι "θύτες" είναι και θύματα!
    Α.Γ
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θύματα της Ελλάδας που εμείς δημιουργήσαμε και είμαστε όλοι μας συνυπεύθυνοι!
    Θύμα είναι ό Έλληνας ο οποίος για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, τις επιθυμίες του, αναγκάζεται να τρέχει πίσω από ένα κόμα και πίσω από τους εκπροσώπους του! Αυτό είναι το κριτήριο που τον "ωθεί" να επιλέγει και τον πολιτικό που ψηφίζει, και από θύμα γίνεται αυτόματα θύτης!
    Θύμα είναι και το κάθε πολιτικό πρόσωπο που θέλει να κρατηθεί στην πολιτική σκηνή, αναγκάζεται να ασχολείται μόνο με το πώς θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες των ψηφοφόρων του, ενώ άλλος θα έπρεπε να είναι ο προσανατολισμός του!
    Θύμα είναι ο αθλητής, που έχει τη "γνώση" ότι συχνά διακρίνονται οι αθλητές κάτω από την επήρεια των ουσιών και αναβολικών!
    Θύματα είναι όλοι εκείνοι που κλωνήστηκαν τα πιστεύω τους και οι αξίες τους, όταν αγωνιζόμενοι ανακαλύψαν ότι για να προοδεύσεις στη Ελλάδα, πρέπει να γίνεις και ο πρώτος παραβάτης των δικών σου αξιών! Και ας μην υποκρινόμαστε, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό όλοι έχουμε αυτή την εμπειρία!
    Θύτες και θύματα είμαστε όλοι μας, που ανεχόμαστε να μην εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα ή να εφαρμόζονται επιλεκτικά και όλοι όσοι έχει συνδεθεί το όνομά τους με καταχρήσεις και απάτες , να κυκλοφορούν ανενόχλητοι!
    Θύμα αισθάνθηκα και εγώ στο ίδιο μπλοκ, όταν αποκάλεσα κάποιον σχολιαστή μου "πατριώτη μου" υποννοώντας την ίδια γεωγραφική καταγωγή, και έσπευσα να δικαιολογηθώ...για να μη θεωρηθώ πατριδοκάπηλος....στα σχόλια κάποιου άλλου!

    Θύματα και θύτες......ο κατάλογος είναι ατελείωτος........
    Α.Γ
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή