Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η ανακοίνωση του ΟΞΙΦ για τον αθλητή του


Μετά από τη γνωστοποίηση της τιμωρίας του Φλωρινιώτη ξιφομάχου Α.Διαφωνίδη ο ΟΞΙΦ, μέλος του οποίου είναι ο τιμωρημένος αθλητής, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Με αφορμή το πρόσφατο πρωτόγνωρο κρούσμα ντόπινγκ που έπληξε τις τάξεις, το κύρος και την ηθική υπόσταση της Αθλητικής Οικογένειας του Ο.ΞΙ.Φ., το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα (χθες) Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 αποφάσισε:
Α)Να καλέσει σε έγγραφη απολογία τον αθλητή Διαφωνίδη Απόστολο εντός 48 ωρών (έως την Παρασκευή 10/6). 
Β)Να αναθέσει στο μέλος του Δ.Σ. Φουντούκη Δημήτριο να έρθει σε επικοινωνία με εκπρόσωπο του Ε.Σ.ΚΑ.Ν με σκοπό την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις παράνομες ουσίες που ανιχνεύθηκαν στο 1ο δείγμα του αθλητή.
Γ)Να διακηρύξει την σταθερά έντονη και σαφή υποστήριξη του συνόλου του προπονητικού team του Ομίλου των οποίων η επαγγελματική, η εκπαιδευτική και η ηθική αξία και επάρκεια είναι αδιαπραγμάτευτη.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Ομίλου και Πατέρας του ελεγχόμενου αθλητή, κος Σάββας Διαφωνίδης έθεσε την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου στην διάθεση του Δ.Σ. για λόγους ευθιξίας, αίτημα που έγινε προσωρινά δεκτό. Αντικαταστάτης ορίσθηκε ο Αντιπρόεδρος κος Χρήστος Παυλίδης.
Τέλος, το Δ.Σ. αναμένοντας την εισήγηση της Δικαστικής Επιτροπής και την τελεσίδικη απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας επιφυλάσσεται να αποφασίσει σχετικά στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του". 
Από το Δ.Σ.

14 σχόλια:

  1. Ο Ο ΞΙΦ έχει κάθε δικαίωμα να περιφρουρήσει τα συμφέροντά του! Βιοπορίζεται από το άθλημα! Τα δείγματα γραφής του εδώ και χρόνια δεν συνάδουν με το αθλητικό ιδεώδες και αυτό είναι γνωστό στη Φλώρινα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αποτελεί όμως ύβρη για τους Φλωρινιώτες, η εμμονή του Ο ΞΙΦ να επιμένει πως αθλητικό ιδεώδες και μπίζνες στον αθλητισμό δεν συγκρούονται ή να προσπαθεί να μας επιβάλλει αυτό το μοντέλο για τον αθλητισμό.
    Δικαίωμα επίσης του κάθε Φλωρινιώτη να αντιλαμβάνεται τις αξίες του αθλητισμού, όπως θέλει και όπως μπορεί. Η κοινωνική κριτική που ασκείται σήμερα στον Ο ΞΙΦ, σαφώς και εκπορεύεται από τις αξίες που έχει ο καθένας μας μέσα του, από την παιδεία του και από την κουλτούρα του και το βασικότερο από την αντίληψη που έχει για τον αθλητισμό, ανεξαρτήτως αθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ9 Ιουνίου 2011 στις 12:17 μ.μ.

    ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΌ ΤΟΥ!!! ΜΠΑΜΠΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ; ΚΑΙ ΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ Ο ΞΙΦ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό δεν το κατάλαβα:Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Ομίλου και Πατέρας του αθλητή, Σάββας Διαφωνίδης έθεσε την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου στην διάθεση του Δ.Σ. για λόγους ευθιξίας, αίτημα που έγινε προσωρινά δεκτό.
    Γιατί έγινε προσωρινά δεκτή η παραίτησή του και όχι οριστικά;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάβασα το δελτίο τύπου τύπου του ΟΞΙΦ, που μου προτείνανε.Δύσκολη η θέση του νεαρού αθλητή,τραγική όμως και η θέση του πατέρα, αφού όντας τόσο "κοντά" στις δραστηριότητες του παιδιού του,πολύ πιθανά έχει γνώση, σχέση με το ατυχές γεγονός και ταυτόχρονα μεγάλο μερίδιο της ευθύνης!Δεν θα ήθελα με τίποτα να βρίσκομαι στη θέση του πατέρα Διαφωνίδη, ο οποίος εξαιτίας της "έντονης παρούσιας" του στο χώρο της ξιφασκίας, δεν θα έχει την "πολυτέλεια" να αποδώσει αλλού τις ευθύνες. Να ψάξει όπως κάθε γονέας, όταν το παιδί του υποπίπτει σε ένα σφάλμα, το ποιος άλλος ή το τι άλλο επιπλέον μπορεί να συνετέλεσε σε ένα θλιβερό γεγονός!
    Ούτε από τους προπονητές φαίνεται μπορεί να ζητήσει το λόγο,ούτε από Δ.Σ του ΟΞΙΦ, η εμπλοκή του δεν του επιτρέπει να ζητήσει το λόγο από κανέναν, παρά μόνον από τον εαυτό του....
    Όσον αφορά το κείμενο του συλλόγου,φαίνεται ότι άκρως υποκριτικά, πάει να διασώσει το "κύρος" του, με βαρύγδουπες λέξεις όπως:"η επαγγελματική, η εκπαιδευτική και η ηθική αξία και επάρκεια είναι αδιαπραγμάτευτη"!Μας δουλεύουν εν ψυχρώ και υποτιμάνε τη νοημοσύνη μας!
    Τον νεαρό Διαφωνίδη, τον αφήνει ακάλυπτο εντελώς!Στο παρελθόν, στο ανέβασμά του "ψηλά" θα διεκδικούσε μερίδιο από την δόξα του. Τώρα όμως που έπεσε τον άφησε μόνο του !
    Δεν θα με άφηνε έκπληκτο, αν κάποια στιγμή ,ρίξουν όλο το βάρος στον νεαρό αθλητή και τον πατέρα του, απλά και μόνο για να αποποιηθούν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί!
    Είναι, ειλικρινά, εξοργιστικός ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίζονται κάποιοι υπέρμαχοι του ΟΞΙΦ στο διαδίκτυο, τη χρήση των "ουσιών", αναβολικών και δεν ξέρω τι άλλο!Προσπαθούν να πείσουν ότι οι συνέπειες από τη χρήση των ουσίων, είναι το ίδιο επιβλαβείς όσο και από τη κατανάλωση των τροφίμων,του νερού κτλ, επικαλούμενοι φαντάζομαι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και το ακατάλληλο προς πόση νερό! Με τη λογική τους, οι καπνιστές θα έπρεπε να μην καπνίζουν τσιγάρα αλλά να είναι χρήστες ναρκωτικών ουσίων; Ακρως δε επικίνδυνη θεωρώ την άποψη που απορρέει από την αντίληψη:Αφού έτσι γίνεται ο πρωταθλητισμός, εσείς τώρα το μάθατε;Δηλαδή όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τον αθλητισμό πρέπει να είναι χρήστης ΟΥΣΙΩΝ; Αυτή είναι η άποψη που περνάει στα παιδιά μας ο ΟΣΙΦ;
    Δεν μπορώ να μη μπω στο πειρασμό, να σχολιάσω επίσης το μέγεθος της αλαζονείας με την οποία αντιμετωπίζουν τον κάθε σχολιαστή προσβάλλοντας τον με κάθε τρόπο!Θέλω όμως να υπενθυμίζω στους υπερασπιστές του διαδικτύου του ΟΞΙΦ, ότι εσείς κύριοι που αποκαλείτε όποιον δεν συμφωνεί μαζί σας Βούλγαρο,πόσο συνάδει η χρήση ουσιών με τον αθλητισμό και το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες.Και τι σχέση έχετε εσείς με αυτό;ΚΑΜΙΑ! Ή μάλλον έχετε ακριβώς αυτή, που έχουν και τα άρχαιοελληνικά αγάλματα των Σκοπιανών με την πραγματική ιστορία!
    Και γιατί διαρκώς επικαλείστε τη σχέση σας με τον κ. Λιάνη;Θέλετε να του υπενθυμίζετε ότι σας χρεώθηκε;Αλήθεια φαντάζεστε τώρα σε τι μπελάδες θα έχουν βάλει τον κ.Λιάνη;Ή μήπως δεν θα προσπαθήσουν να τον χρησιμοποιήσουνε τώρα σε αυτή τη στιγμή!Ε ρε τρέξιμο που έχει να κάνει ο κ. Λιάνης για τους άπληστους οπαδούς του......
    Γενικώς κύριοι δεν πείθετε με κανένα τρόπο!
    Το μοναδικό σχόλιο, υπέρ του νεαρού Διαφωνίδη, που άξιζε να ληφθεί σοβαρά ήταν ενός φίλου του, ενός νεαρού ο οποίος με έναν πολύ απλό και ανθρώπινο τρόπο μας λέει:αν ένα παιδί σκοντάψει ας το σηκώσουμε,αν μη τι άλλο ας μην το ποδοπατήσουμε.Αύριο μπορεί να είναι το δικό σου παιδί ή το δικό μου!
    Έχει την εντιμότητα, αυτός ο νεαρός να παραδεχθεί το λάθος του φίλου του δημόσια αλλά ταυτόχρονα και να ζητήσει την επιείκεια.....
    Τελικά ο νεαρός Διαφωνίδης την ματαιοδοξία του την πλήρωσε ακριβά και θέλοντας και μη θα αναλάβει τις ευθύνες του! Αυτοί όλοι όμως, που εμπιστεύονται οι γονείς τα παιδιά τους για να τους διδάξουν αθλήματα, πρέπει να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά!
    Α.Γ
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ. Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ. ΚΟΙΝΩΣ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ; ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ "ΒΟΥΛΓΑΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ή Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ (ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ) Ή ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TO NA MILAS KAI NA KRIBESE PISO APO TIN ANONIMIA EINAI AN MITIALLO KSEDIANTROPO GIA NA MI PO KATI ALLO.AN EXEIS KAPOIO PROBLIMA ME TON OPOIODIPOTE KSEREIS POLU KALA POU THA TON BREIS!EFOSON KSEREIS KAI TIN KATAGOGI TOU.ALLA TO MONO POU SE ENDIAFEREI EINAI NA MILAS SAN TI TELEUTEA KATINA TIS GITONIAS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΑΤΙΝΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΟΜΑ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο.ΞΙ.Φ. = Όμιλος ΞΙφασκίας Φλώρινας ή Οι ΞΙπασμένοι Φοβούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ - ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ- ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ , ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΟΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ- ΙΣΩΣ ΕΝΑ ΤΟΙΣ ΧΙΛΙΟΙΣ ΜΕ ΑΓΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ- ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ
    ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς 12:16:
    Συμφωνώ ότι πρέπει να απαγορευτεί για πάντα η ενασχόληση με το άθλημα σε όλους τους εμπλεκόμενους, αν και θα προτιμούσα να έχουν την γενναιότητα, να το κάνουν μόνοι τους,να παραιτηθούν, αφού ζητήσουν δημόσια συγνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοί που πλήγωσαν το άθλημα της ξιφασκίας ειναι του Ο ΞΙΦ. Ξεχνάμε ή μας έκαναν να θυμόμαστε πως η ξιφασκία στη Φλώρινα είναι δημιούργημα του Ο ΞΙΦ! Να θυνηθούμε λοιπόν πως η ξιφασκία στη Φλώρινα ξεκίνησε από την ΓΕΦ, είναι δημιούργημα του Γιάννη Γουσόπουλου του πρώτου Φλωρινιώτη ξιφομάχου. Με την συνδρομή του Γιώργου Ανθόπουλου γυμναστή η ξιφασκία στη Φλώρινα ανδρώθηκε και μεγαλόυργησε. Σήμερα στη ΓΕΦ έχουμε διεθνείς διακρίσεις όρα Σταυρούλα Δήμκου προπονητής της οποίας είναι ο Γιάννης Γουσόπουλος. Ο Ο ΞΙΦ μπήκε ενδιάμεσα την στιγμή που ο Ανθόπουλος σταμάτησε και ο Γουσόπουλος ήταν απών. Οπότε πρέπει να διακρίνουμε τα πράγματα και να ξεχωρίζουμε τα ερίφια από τα πρόβατα και να μάθουμε σωστά την ιστορία της ξιφασκίας στη Φλώρινα και όχι όπως μας την πασάρουν οι έξυπνοι του Ο ΞΙΦ, διότι έτσι τους συνέφερε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 5.18 ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ''Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι '' ΟΞΙΦ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΤΟΙς ΑΘΗΝΑΙΟΙς οτι τηδε '' αγωνιζομεθα'' των χρηματων των ΕΛΛΗΝΩΝ τρεφομενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή