Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Από τι εξαρτάται η συμφωνία με τους Θεσμούς για τα ενεργειακά

Πωλήσεις μονάδων λιγνίτη της ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, απελευθέρωση της αγοράς αερίου και της προμήθειας ρεύματος, αναμένεται να βρεθούν σήμερα στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχουν οι επικεφαλής των θεσμών για τα ενεργειακά.

Η αξία του προσώπου του μαθητή

Πρώτιστη αξία στην Ορθοδοξία έχει το πρόσωπο, ο άνθρωπος ως προσωπικότητα. Στην λειτουργική και κοινωνική παράδοση της ορθόδοξης Εκκλησίας δεν επικρατεί ο ατομικισμός, για τον οποίο ο S. Huntington παραδέχεται ότι παραμένει διακριτικό γνώρισμα της Δύσης[1].
Η έννοια του προσώπου, τόσο ιστορικά όσο και υπαρξιακά,

Από τον μαυροπίνακα του Cafe Roza

Διεθνής Διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών

Διεθνής Διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το Φεστιβάλ Όπερας Glyndebourne Opera Festival στο διεθνή διαγωνισμό για νέους καλλιτέχνες φοιτητές Καλών Τεχνών που διοργάνωσε το Glyndebourne Opera Festival.

Προσωρινά αποτελέσματα για τις 1.135 προσλήψεις στην Υγεία

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, στο Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, για 1.135 θέσεις

Δράσεις της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 η ΣΑΛΦλώρινας συμμετείχε σε δύο αγώνες : Στον Αγώνα L ΙΙ που διοργανώθηκε στο Σκοπευτήριο Θηβών από τον Σκοπευτικό Όμιλο Θηβών και στην πρώτη φάση του «Κυπέλλου Δυτικής Μακεδονίας» LI που διοργανώθηκε στο Σκοπευτήριο

Εξαιρετική η παρουσία του ΣΟΧ Φλώρινας στον 4ο Ποδηλατικό Αγώνα Βουνού Ξάνθης

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (Σ.Ο.Χ  Φλώρινας) συμμετείχε στον διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (mtb) που διοργάνωσε Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος»  στην περιοχή Λιβάδι (MTB Bike Park), πάνω από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, στη Ξάνθη.
Οι αγώνες είχαν τη μορφή CorssCountry με τις

Η ευρωπαϊκή πορεία των Σαρισών συνεχίζεται στη Σερβία

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28-29/10/17 η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ μεταβαίνει στο Novi Sad, όπου θα συμμετάσχει στο 2ο γύρο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (ETTU CUP).
Στη Σερβική πόλη θα αγωνιστούν τέσσερις ομάδες διεκδικώντας τις δύο θέσεις που οδηγούν στην τρίτη φάση του θεσμού. Οι ομάδες είναι:

Ξεκίνησαν τα μαθήματα τοξοβολίας από την Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας

Από την Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας γίνεται γνωστό οτι ξεκίνησαν τα μαθήματα τοξοβολίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας βρούν στην αίθουσα προπονήσεων στο ΔΑΚ Φλώρινας, κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου, κάθε

Αγιασμός και αρτοκλασία στο παρεκκλήσι του Άγιου Δημητρίου

Τη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός και η αρτοκλασία, στο παρεκκλήσι του Άγιου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο κτήμα του Φ.Ο.Ο.Φ στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονος.

Για όσους συνεχίζουν να έχουν επιλεκτική μνήμη… Για να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι… Απάντηση σχετικά με το έργο του Σουλού

Δυστυχώς, η κυρία Ζεμπιλιάδου για μια ακόμη φορά προσπαθεί με λάθος τρόπο να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Αυτή τη φορά «θύμα» της η προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος Εορδαίας & Δήμος Αμυνταίου) να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα των λυμάτων που καταλήγουν αρχικά στον ποταμό Σουλού (Εορδαίο ποταμό) και στην συνέχεια στην λίμνη Βεγορίτιδα.

Έναρξη αποστακτικής περιόδου

Σας ανακοινώνουμε ό,τι με απόφαση της Προϊσταμένης της Τελωνειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, καθορίστηκε το δίμηνο απόσταξης για την παραγωγή τσίπουρου των μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων) του Νομού Φλώρινας από την 01-11-2017 έως τις 31-12-2017.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι

Έκδοση ή ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά 
Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Νομού μας: 

Ψήφισμα του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

Στην θλιβερή αναγγελία του θανάτου του Γούναρη Αθανασίου πατέρα  της καθηγήτριας του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας κας Γούναρη Μάρθας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 24  Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: