Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Κατά της Ελλάδας η απόφαση της Χάγης για την πΓΔΜ


Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δέχτηκε την προσφυγή των Σκοπίων για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Παρουσίαση Winter Festival - Balkan Jazz (φωτορεπορτάζ)

Την παρουσίαση του 2ου Winter Festival Balkan Jazz έκαναν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, την περασμένη Παρασκευή στο κατάμεστο από φίλους ρακοκάζανο του Κ.Ζουζέλη στο Αμμοχώρι της Φλώρινας. Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής για την όλη διοργάνωση μίλησε ο Π.Αργυριάδης. Εκ μέρους της εικαστικής ομάδας Εν Φλω ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών, Χ.Κοντοσφύρης ο γλύπτης Φ.Καλαμάρας και οι φοιτητές Κ.Λαμπροπούλου και Χρ.Σκούρτης. Από την πλευρά της συντακτικής ομάδας Florine@ μίλησε ο Η.Ιωάννου, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Β.Χαραβιτσίδου.

Για να μην ξεχνιόμαστε…


Σύμφωνα με τη δήλωση-δέσμευση του Ι.Βοσκόπουλου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου, σήμερα οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις απευθείας αναθέσεις έργων, τόσο για τον πρώην Δήμο Περάσματος (επί δημαρχίας Ασπρίδη) όσο και για τον πρώην Δήμο Μελίτης (επί δημαρχίας Τσακμάκη). Στην περίπτωση που δεν το κάνει, οφείλουν οι άμεσα θιγόμενοι από τους υπαινιγμούς του, να απαιτήσουν τη δημοσιοποίησή τους. Δείτε στο παρακάτω video τι ακριβώς είπε ο Ι.Βοσκόπουλος:

Θάλαμος αερίων η Δυτ.Μακεδονία επί ένα 10ήμερο


Επί ένα 10ήμερο η Δυτ. Μακεδονία έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων. Οι μετρήσεις στους σταθμούς του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και της ΔΕΗ δείχνουν πέρα από το κόκκινο και πολύ πέρα από τα όρια συναγερμού (ποιού  συναγερμού?... Και από ποιόν?...)  Η πολύμηνη ανομβρία, η άπνοια και η θερμοκρασιακή αναστροφή, η αφορμή για την τεραστία συγκέντρωση ρύπων. Η πραγματική αιτία του φαινομένου, η δραστηριότητα της ΔΕΗ στον άξονα Φλώρινα-Αμύνταιο-Πτολεμαΐδα-Κοζάνη. Εδώ να 

Βαριές κουβέντες και αποχώρηση Ασπρίδη από το χθεσινό Δημ.Συμβούλιο


Ρεσιτάλ ανευθυνότητας και προκλητικότητας από τον Ι.Βοσκόπουλο και τη Ζ.Ρίζου στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που ως μόνο αντικείμενό του είχε την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Αντί ο Δήμαρχος να μεριμνήσει για την έγκαιρη σύνταξη του 

Απολογία για μια στερνή γνώση (Μέρος 4ο)

33 μονάδες αίμα, 110 φοιτητές σε σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, δεκάδες νέοι με διάθεση για συμμετοχή, ενημέρωση και εθελοντική προσφορά


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τριήμερο Υγείας και Πρόληψης στο Πανεπιστήμιο της Φλώρινας το οποίο διοργανώθηκε από την Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Πανεπιστημίου (Ο.Ε.Α. του Π.Φ.) και τους Φοιτητικούς Συλλόγους όλων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας για το "χαράτσι"


«όταν η διοίκησις βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, ν' αρπάξη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ' όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον απ' όλα τα χρέη του»
Ρήγας Φεραίος

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας της 30 

Άμεση ανακήρυξη χωρίς υπεκφυγές της ελληνικής ΑΟΖ τώρα


Παρακολουθώντας την  τοποθέτηση του υφυπουργού Ενέργειας κ. Μανιάτη για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στον Σκαϊ και στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι αναρωτήθηκα, αν δεν γνωρίζει την αξία και την νομική οριοθέτηση της έννοιας της  ΑΟΖ  ή απλώς παριστάνει πως δεν γνωρίζει και διαστρέφει έτσι την πραγματικότητα. Υποστηρίχθηκε λοιπόν απαραδέκτως στην εκπομπή 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 3.30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: