Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αγκαλιά με τα σκουπίδια..!


Οι πρόεδροι των Δασικών  Συνεταιρισμών του Νομού Φλώρινας συναντήθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών προκειμένου να αποφασίσουν

Επιστολή του ΕΚΦ στον Παπακωνσταντίνου


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας απέστειλε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Παπακωνσταντίνου, την παρακάτω επιστολή σχετικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ:

Σύσκεψη των φορέων για το "χαράτσι" της ΔΕΗ (video)

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη των φορέων της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας με σκοπό την ανάληψη συλλογικής δράσης των φορέων του τόπου για την από κοινού αντιμετώπιση του όλου ζητήματος που προέκυψε από την καταβολή του «Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών».

ΕΡΑ Φλώρινας

"Έκλεισε" το deal με Βρυξέλλες- πωλούνται Αμύνταιο, Μεγαλόπολη, Μελίτη


Στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον επίτροπο ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια επισφραγίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ ελληνικού κράτους και ΕΕ για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, στη βάση της απόφασης της Επιτροπής για παραχώρηση του 40% της αγοράς σε ιδιώτες. Το τελικό σχέδιο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Ο Δήμος Αμυνταίου για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ


Απόσπασμα από το πρακτικό συνεδριάσεων 29/2011 του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου.
Θέμα: Συζήτηση σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ 425/2011
Στο Αμύνταιο, σήμερα 22 του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου συνήλθε σε τακτική Συνεδρίαση στο Δημοτικό κατάστημα Αμυνταίου, ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 29777/18-11-11 πρόσκληση του Προέδρου του,  που  επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87).

Έσβησε η πυρκαγιά στην Πρέσπα


Έσβησε μετά από μία περίπου εβδομάδα η πυρκαγιά στη θέση Μουτσιάρα του Αγ.Γερμανού Πρεσπών, μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή με υψόμετρο 2090 μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο 

Συνεργασία των «μνηστήρων» θέλει το ΥΠΕΚΑ για τη Βεύη


Στη Βουλή και συγκεκριμένα στις επιτροπές Παραγωγής - Εμπορίου και Θεσμών – Διαφάνειας θα σταλεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προς ενημέρωσή τους, η short list των 5 ομίλων που μπήκαν στη δεύτερη φάση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του λιγνιτορυχείου της Βεύης. Η διαδικασία αυτή θεωρείται απαραίτητη από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ καθώς δεν πρόκειται στην ουσία για διαγωνισμό αλλά για διαδικασία ανάθεσης που προβλέπεται από το μεταλλευτικό κώδικα.

22η θέση στην ολυμπιάδα εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την ομάδα του Αμυνταίου


Η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής Αμυνταίου, συμμετείχε εφέτος για πρώτη φορά, μετά την πρώτη θέση που κατέκτησε στον εθνικό διαγωνισμό, στην ολυμπιάδα εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε στο ABU DHABI των Η.Α.Ε. από 18-20 Νοεμβρίου 2011.

Νέο Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Φλώρινας


Στις  05/11/2011 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου έγινε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Φλώρινας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκλογή συνέδρων για την ΠΟΑμεΑ και την ΕΣΑμεΑ.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Κάλεσμα για τα Τσιριβάρβαρα


Στα πλαίσια του προγραμματισμού και της αποτελεσματικότερης διοργάνωσης, του παραδοσιακού εθίμου του ανάμματος φωτιών την παραμονή της Αγ. Βαρβάρας στις 3 Δεκεμβρίου, όσες «γειτονιές» και «παρέες» προτίθενται να ανάψουν «φωτιά» και επιθυμούν να συνεργαστούν οργανωτικά και

Δράσεις της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Φλώρινας ενάντια στο "χαράτσι"


Η ανάγκη να μην πληρώσουμε εμείς το χρέος της πλουτοκρατίας, να μην υποστούμε τις συνέπειες της κρίσης που δημιούργησαν αυτοί, μας οδήγησε στη δημιουργία της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χαράτσια. Οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν