Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Τα ψυχικά στολίδια της Παρθένου

Μέσα στις διηγήσεις της Αγίας Γραφής για το πρόσωπο της παρθένου Μαρίας, που δεν είναι πολλές, θα παρατηρήσουμε ότι, κοντά στα άλλα που λέγονται γι’ αυτήν, γίνεται λόγος  και για κάποιες χάριτες , που στόλιζαν την ψυχή της, στολίδια που όχι μόνο την ξεχώριζαν από τις υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και την έκαναν μοναδική από όλο το γυναικείο κόσμο. Να σκεφτούμε ότι, όταν ήρθε ο καιρός να γεννηθεί ως άνθρωπος ο Υιός του Θεού, αυτήν διάλεξε ο Θεός για να τον γεννήσει.

Το μεγάλο δίλημμα για τη ΔΕΗ: Λιγνιτικά "φιλέτα" ή νερά

Μεγάλοι ξένοι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά ήταν σαφείς τους τελευταίους μήνες, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρονται για την αγορά αποκλειστικά μονάδων λιγνίτη από τη ΔΕΗ. Τα μηνύματα

28 χρόνια "Πρέσπες"

Ο θαυμάσιος πλους των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ» συνεχίζεται φέτος για 28η χρονιά στις εσχατιές της Ελλάδας σε τόπους που η UNESCO χαρακτήρισε επίγειους παράδεισους. 
Τόποι μαγείας και ιστορίας  που συγκίνησαν πριν από 100 και πλέον χρόνια τον εθνικό μας ποιητή Κωστή

Φιλική ήττα για τον Ερμή Αμυνταίου

Χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικές 11αδες ο Ερμής Αμυνταίου γνώρισε την ήττα με 1-0 από το Μακεδονικό Σιάτιστας (2ος πέρσι στην Α΄ Ε.Π.Σ. Κοζάνης), σε φιλική αναμέτρηση 80 λεπτών που έγινε στην έδρα του 2ου.
Ήταν το πρώτο φιλικό για τους παίκτες του Δημήτρη Σιαπανίδη που είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο

Ξέρεις που πατάω τώρα;


Δυο άνθρωποι δέθηκαν από μικρή ηλικία, ο ένας ήταν Ενάρετος και πιστός, ο άλλος ζωηρός και Αδιάφορος για την θρησκεία.
Ο Ενάρετος συμβούλευε τον Αδιάφορο καθημερινά, προσπαθούσε να τον φέρει στον δρόμο του Θεού το έλεγε συχνά αποσπάσματα από το ευαγγέλιο και τον παρότρυνε να αφήσει την σπάταλη και «ζωηρή» ζωή.