Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σημαντική μεταβολή του καιρού στη Δυτική Μακεδονία

27/9/1941 Ίδρυση του ΕΑΜ: Η μεγαλύτερη επέτειος του 20ου Αιώνα για τον αγώνα του Ελληνικού λαού

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης 
Σαν σήμερα ιδρύθηκε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το ΕΑΜ, το μεγαλύτερο δημιούργημα του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η ίδρυση, η θρυλική ανάπτυξη και πορεία του ΕΑΜ απέδειξε πως ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ - ΜΠΟΡΕΙ να σταθεί νικητής απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ

Την Τετάρτη 25-9-2013 συνεδρίασε για πρώτη φορά η νέα Περιφερειακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας που αποτελείται από τους γραμματείς και τους αναπληρωτές γραμματείς που εξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε παρουσία του μέλους της

Ο ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" ευχαριστεί δωρητές του Λαογραφικού του Μουσείου

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω δωρητές αντικειμένων προς το Λαογραφικό Μουσείου του Συλλόγου μας.
Μανουσάκη Ιωάννη, Ιωαννίδη Παύλο, Παλικρούση Χαράλαμπο, Οικογ. Παλικρούση Λάζαρου, Χρήστου Αλέξανδρο, Μαρκόπουλο Γεώργιο, Γιαπράκη Χρήστο, Μαυρουδίου Φανή, Κουτσιπέτρο Χρήστο, Γιαννόπουλο Γρηγόριο, Γιαννόπουλο Βασίλειο, Ρώμα Ευάγγελο, Κάρη Αναστάσιο, Κων/νο Χαρ. Ρόζα.
Οι δωρεές αντικειμένων είναι η κυριότερη πηγή πλουτισμού των συλλογών

Το Γ.Δακή επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ

Σημαντικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, με  τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Ιωάννη Γιαρέντη.
Η ασφάλεια και η γεωστρατηγική πολιτική της ενέργειας καθώς το