Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Διαβούλευση για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων ΑΥΡΙΟ στη Φλώρινα

Ανοικτή συνάντηση εργασίας – ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στο κτίριο της ΠΕ Φλώρινας, με συμμετοχή αγροτών, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων, αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών, στελεχών οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεωπόνων και ενδιαφερομένων πολιτών με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις δράσεις του Καλαθιού, τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για τους στόχους και τα προσδοκώμενα οφέλη από την υλοποίηση του «καλαθιού των προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας». 

Σύλληψη αλλοδαπών για μεταφορά λαθρομετανάστη


Τις βραδινές ώρες της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς άνδρες 54 και 28 ετών και δύο αλλοδαπές γυναίκες 51 και 40 ετών, για μεταφορά ενός 25χρονου μη νόμιμου  μετανάστη.

Απάντηση της Δ.Ε.Η σε καταγγελία αναγνώστη της Florine@


Από το Διευθυντή  της Δ.Ε.Η Φλώρινας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση, ως απάντηση σε παλιότερη ανάρτησή μας με τίτλο «…και η ΔΕΗ πέρα βρέχει»:

Πολύχρωμος ο Σάββας

Ακούσατε τον ανεξάρτητο?

Έκθεση χαρακτικής της Τόνιας Νικολαΐδη


Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας παρουσιάζουν το έργο της χαράκτριας Τόνιας Νικολαΐδη.
Η έκθεση της κορυφαίας Eλληνίδας χαράκτριας, που διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι μόνον για την εξαίρετη ποιότητα των έργων (1947-2010) που παρουσιάζει, αλλά και γιατί πρόκειται για την τελευταία έκθεση που η ίδια συμφώνησε να πραγματοποιήσει λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, την περασμένη άνοιξη. Η Τόνια Νικολαΐδη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, αφού συγχρόνως υποσχέθηκε μια διήμερη συνάντηση με τους φοιτητές του Τμήματος Καλών Τεχνών (Τ.Ε.Ε.Τ ) της Φλώρινας, για να ανταλλάξει μαζί τους ιδέες, γνώμες και εμπειρίες. Η Τόνια Νικολαΐδη είχε πάντα τη διάθεση να υποστηρίζει και να βοηθά με τον δικό της τρόπο τους νέους καλλιτέχνες.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Tο απολεσθέν…


Ο κατήφορος της χώρας μάς έχει ζαλίσει όλους…και τους πολιτικούς. Οι άνθρωποι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και περιμένουν κάτι που θα τους δώσει τη χαμένη αίσθηση των πραγμάτων.
Οι πολιτικοί έχασαν τη διάθεση της φλυαρίας και η κυβέρνηση έχασε την αίσθηση του μέτρου, εκτός φυσικά από τη διάθεση για λήψη μέτρων.

Ολοταχώς προς… απελευθέρωση


Η παρουσία έγκριτων επιστημόνων από τη διεθνή κοινότητα στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έδωσε την ευκαιρία για μία επίσκεψη στα δύο μικρά αρκουδάκια! Οι διεθνείς επιστήμονες μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται ο Little John και ο Νικήτας προκειμένου να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο μικρές αρκούδες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας εδώ και μερικούς μήνες. Τα νέα ήταν ευχάριστα, αφού οι δύο μικρές αρκούδες μεγαλώνουν κανονικά και έχουν φυσιολογική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας το βάρος τους ανέρχεται σε 40 περίπου κιλά.

Απόφαση Δ.Σ. Αμυνταίου για τα θέματα της ενέργειας


Από το Δήμο Αμυνταίου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απόφαση (352/2011)  του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά τη "Συζήτηση και λήψη απόφασης λόγω των νέων εξελίξεων  που αφορούν τον Α.Η.Σ. και το Ορυχείο Αμυνταίου".

Εφ. "ΗΧΩ"

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου  στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: