Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

Καλά Χριστούγεννα!


Η συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Florine@ σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα!

Μήνυμα Χριστουγέννων του Θεόκλητου

Ἀγαπητοί μου.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ καὶ πάλι, μὲ τὴν χάρι καὶ τὴν μακροθυμία τοῦ Κυρίου μας, στὸ μεγάλο γεγονὸς τῆς ἐνανθρωπήσεώς του ἀνάμεσά μας. «Θεὸς ἐφανερώθη ἐν σαρκί». Ὅ,τι δὲν ἦταν δυνατὸν νὰ φαντασθῆ καὶ νὰ ζητήση ὁ ἄνθρωπος, τὸ σχεδίασε καὶ τὸ πραγματοποίησε ἡ φιλανθρωπία τοῦ Θεοῦ. «Τὰ πάντα προσίεται - ὅλα τὰ μηχανεύθηκε - γιὰ νὰ σώση τὸν ἄνθρωπο».

Χριστουγεννιάτικες Ευχές!!!

In memoriam Δημήτρη Μπέσσα

Δημήτρης Μπέσσας: Ένας άρχοντας της πόλης της Φλώρινας. Με ευφυΐα και χιούμορ. Με μεγαλοσύνη. Χωρίς εμπάθειες.
Ο Άρχοντας της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.
Μια διφυής προσωπικότητα: δάσκαλος και καλλιτέχνης.
Αγαπητός καθηγητής  της Παιδαγωγικής Σχολής, ιδρυτής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

6ο σχολικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Φλώρινας

Την Παρασκευή 22/12/2017 μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου  το 6ο Σχολικό Πρωτάθλημα Φλώρινας. Η διοργάνωση έγινε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας σε συνεργασία με

Ο Αισιόδοξος και ο Άπληστος!Σε ένα μικρό χωριό δίπλα στο δάσος στους πρόποδες ενός βουνού ζούσαν δύο φίλοι, ο Αισιόδοξος και ο Άπληστος.
Ένα πρωινό ο Αισιόδοξος πρότεινε στον Άπληστο να κατέβουν στην μεγάλη πόλη, εκεί θα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ένα καλόκαρδο πλούσιο Κύριο με σκοπό να του ζητήσουν εργασία.

Αστυνομικά Νέα

Συλλυπητήριο μήνυμα της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας, Πέτης Πέρκα για την απώλεια του Δημητρίου Μπέσσα

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του δασκάλου, καλλιτέχνη και ακαδημαϊκού Δημητρίου Μπέσσα. Ο εκλιπών υπήρξε σημαίνουσα προσωπικότητα της καλλιτεχνικής ζωής της Φλώρινας,  πνεύμα ανήσυχο, δυναμικό και ασυμβίβαστο, με πλούσια κοινωνική δράση και