Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το απωλεσθέν και το παρόν.. (Video)

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Για τη Φλώρινα: Αρχιτεκτονικά Τοπία του Παρελθόντος» στην οποία συμμετέχουν οι Φλωρινιώτες αρχιτέκτονες Αινείας Οικονόμου, Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Αχιλλέας Στόιος, η Florine@ δημιούργησε το παρακάτω video "για να σκεφτούμε  βαθύτερα και περισσότερο ενεργά τον ρόλο και τις ευθύνες μας απέναντι στο ‘’απωλεσθέν’’ αλλά και το ‘’παρόν’’ ταυτόχρονα αρχιτεκτονικό τοπίο της πόλης μας".

Χρηστίδειος Τελετή 2013 (Φωτορεπορτάζ)



O Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» διοργάνωσε χθες τη «ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ» στη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν οι πρώτοι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Επίκουρος

Σκέψεις γύρω από το υπό κυοφορίαν σχέδιο Αθηνά. Περί συνομόσπονδου: ώδινεν όρος και έτεκεν μυν;

Ωρίμασαν, κατά την προσωπική μου εκτίμηση πλέον τα πράγματα, και άρα επέστη ο καιρός να ανταλλάξουμε απόψεις από τις στήλες του τοπικού τύπου άμα ήρι αρχομένω και συνομοσπόνδω επελαύνοντι. Από την πρώτη στιγμή μάλιστα επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι αυτές οι γραμμές δεν συνιστούν υπόδειξη ή παρέμβαση στην πολιτική ελίτ της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά έκφραση αγωνίας, και πρέπει να εκληφθούν μόνο ως αφορμή για γόνιμο

Ο κίτρινος κορυδαλλός

Bruno BarbeyΧιλή, 1973                                
Γράφει η Φοίβη
«Ω, Μεγάλο Πνεύμα, του οποίου τη φωνή ακούω στους ανέμους, και του οποίου η ανάσα δίνει ζωή σ’όλο τον κόσμο, άκουσέ με.
Έρχομαι μπροστά Σου, εγώ, ένα από τα πολλά παιδιά Σου.
Είμαι μικρός και αδύναμος. Χρειάζομαι τη δύναμη και τη σοφία Σου.
Βοήθησέ με να βαδίζω πάντα μέσα στην ομορφιά και κάνε τα μάτια μου

"Ραβασάκια" για ανασφάλιστα οχήματα από ΣΗΜΕΡΑ


Από τις 15 Απριλίου στενεύει ο κλοιός γύρω από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, αφού με την ψήφιση του σχετικού νόμου γίνεται πλέον δυνατή η αξιοποίηση της διασταύρωσης των στοιχείων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών με αυτά της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και 

Ευχαριστήριο από τους florinistas


Ως florinistas,  που είχαμε αναλάβει  τον συντονισμό της δράσης του Lets do it στην πόλη μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία της δράσης αυτής.

Εκδήλωση για τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής


Aγαπητοί γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι,
είμαστε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και απευθυνόμαστε σ’ εσάς για να συζητήσουμε από κοινού τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο της Ειδικής (αλλά και Γενικής) Αγωγής με βάση τις τελευταίες εξελίξεις.
Ποια είναι η κατάσταση της Ειδικής Αγωγής σήμερα;
Τα Ειδικά Σχολεία άργησαν πάλι

Οι Fans Gate 0 για τη νίκη του "Αριστοτέλη"


Επιτέλους, είμαστε και επισήμως πρωταθλητές. Μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα μας, αλλά στο τέλος βγήκαμε κερδισμένοι. Με σκληρή δουλειά καταφέραμε και κερδίσαμε την άνοδο στην Γ' Εθνική Κατηγορία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή, στους παίκτες και σε

Εξεταστικά Κέντρα για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας


Ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, για απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας κατά την περίοδο Μαΐου 2013, θα εξεταστούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου 2013, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα:

"μπαμπά, μαμά, δάσκαλε Αξίζω"

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Δευτέρα, 15 Απριλίου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης: