Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 33χρονος αστυνομικός

Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο και με την επιβολή περιοριστικών όρων

Στο κόκκινο η ρύπανση στη Φλώρινα (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ρύπανση και σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου, σύμφωνα με τις μετρήσεις ποιότητας της ατμόσφαιρας από το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Απεργούν και σήμερα οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ της Φλώρινας

Σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης για μία περίπου ώρα προχώρησαν χθες οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ της Φλώρινας, οι οποίοι απεργούν και σήμερα, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι...

"Κύπρον, ου μ' εθέσπισεν"...

Κύπρον, ου μ' εθέσπισεν...
(Στην Κύπρο, όπου μ' έταξε...)

Για πολλά χρόνια -μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974, υπήρξε γραμμένο με λευκές πέτρες το σύνθημα των Κυπρίων «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

Με τα μάτια της Ηχούς

FESTIVAL VEGORITIDAS 2011

Παρόλο που οι συνθήκες ανέμου δεν ήταν οι ιδανικές,  με επιτυχία διεξήχθησαν και φέτος οι αγώνες Windsurfing στις 17 Ιουλίου, στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα, 

Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και στα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιώντας 4ωρη στάση εργασίας από τις 11π.μ. ως τις 3μ.μ., συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στο «επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ» το οποίο, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «επισημοποιεί την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την τύχη του δημόσιου συστήματος υγείας», η οποία καταγγέλλει ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι εγκαταλείπει όλες τις εξαγγελίες της για την στήριξη και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

"Μετασταθμεύει" το Στρατολογικό Γραφείο Φλώρινας στην Κοζάνη


Από το Στρατολογικό Γραφείο λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δ.Αμυνταίου για τις ημέρες του καύσωνα

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους πολίτες ότι οι κλιματιζόμενες αίθουσες Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμυνταίου και αίθουσα συνεδριάσεων στο πρώην Δημαρχείο Φιλώτα είναι στη διάθεση των πολιτών και ειδικά των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, για σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών. Οι αίθουσες θα είναι στη

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε για την κατανομή του Τοπικού Πόρου

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας έστειλε προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γ.Μανιάτη, την παρακάτω επιστολή για το θέμα της κατανομής του Τοπικού Πόρου:

Νέος υγειονομικός χάρτης για τη Δυτική Μακεδονία


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το νέο υγειονομικό χάρτη, που διοργάνωσε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Γ.Αδαμίδης: “Θα γίνει της Κερατέας εάν προσπαθήσουν να πουλήσουν την 5η στον Αγ. Δημήτριο ή την μονάδα της Μελίτης”


Έτοιμοι για σύγκρουση με την κυβέρνηση εμφανίζονται οι συνδικαλιστές του "Σπάρτακου" με αφορμή τα σενάρια που εμφανίζονται να θέλουν την πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες. 

Εφ. "ΗΧΩ"

Σύσκεψη για το ιατρείο Λευκώνα στις Πρέσπες

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας, Χρήστος Γκώγκος, συνοδευόμενος από τη  Χρύσα Μάντση και τον κ. Στυλιάρα, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 18 Ιουλίου τον Δήμαρχο Πρεσπών Βασίλειο Τσέπα, στο γραφείο του στο Δήμο Πρεσπών, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Α.Τράσια.

ΚΚΕ Φλώρινας: Με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ

Δεν υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση
Με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο «φιλέτο» της συγκεκριμένης αγοράς. Το αποτέλεσμα θα είναι να μετατραπεί σταδιακά το ταξί σε είδος πολυτελείας για το λαό, ενώ οι μισθωτοί οδηγοί που θα εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες θα οδηγηθούν σε καθεστώς γαλέρας. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι θα φτηνύνουν οι υπηρεσίες και ότι θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, είναι ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά.