Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, κάλαντα Χριστουγέννων και Φώτων από το χωριό Καβακλί Ανατολικής Θράκης

Θα δημοσιεύσω  δύο θρακιώτικες xριστουγεννιάτικες ιστορίες και θρακιώτικα κάλαντα των Χριστουγέννων και των Φώτων όπως αυτά λεγόταν στο χωριό από το οποίο ήρθαμε ως πρόσφυγες, τα παρακάτω στοιχεία μου τα έδωσε η συγχωριανή μου κ.Αναστασία Βαϊτσάκη την οποία θα πρέπει να ευχαριστήσω πολύ!!
Το χωριό μας είναι το Καβακλί

Η φωτιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θ. Κάστανος» σας προσκαλεί στο άναμμα της φωτιάς στις 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στον αύλειο χώρο του σχολείου.
Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση των

Μουσικο - Θεατρική Παράσταση “Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων”


Μπορούν άραγε να συμβούν θαύματα και οι επιθυμίες όλων μας να εκπληρωθούν;  Kαι αν ναι, με ποιον τρόπο? Η απάντηση δίνεται στην παράσταση “Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων” που παρουσιάζει το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου της  Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του φετινού χειμώνα.
 Τρεις φίλοι, μια σπασμένη μαριονέτα, μια

Έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα «Ροές»

Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας σας  προσκαλεί  στην  έκθεση  Φωτογραφίας με θέμα "8 ÷ ΡΟΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΤΑ"

Διοργάνωση χριστουγεννιάτικου φιλανθρωπικού Bazaar

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας διοργανώνει χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar με τις δημιουργίες των παιδιών  από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Φλαμπούρου, στις 23 Δεκεμβρίου 2015, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη,

Έκθεση ζωγραφικής του παιδικού τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής του παιδικού  τμήματος, το

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από το Σύλλογο Εργαζομένων ΠΕ Φλώρινας

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΠΕ Φλώρινας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Διοικητήριο την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 κ΄ ώρα 11:00 π.μ. στην οποία θα μας τιμήσει με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.  Στην Εκδήλωση για

Χριστουγεννιάτικη Eκδήλωση

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΠΕ Φλώρινας, η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης και 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στο Νέο Πάρκο την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα εξής μέρη:

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης,

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεως μας ότι την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου το βράδυ και ώρα 10:00μ.μ. - 02:00π.μ. στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης, θα τελεστεί Ιερά

Παρέμβαση του Κ.Σέλτσα στην Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών με θέμα των στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020

Ο κ. Σέλτσας ως μέλος της ειδικής επιτροπής περιφερειών συμμετείχε στην συνεδρίαση, κατά την οποία παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για την προγραμματική περίοδο 2014-2010. Η παρουσίαση έγινε  από τον περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και στελέχη της Περιφέρειας. 

Ευχαριστήρια του «Αριστοτέλη»

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Μαρία Χατζηλάμπου για τη δωρεά ενός (1) δικού της πίνακα ζωγραφικής προς την Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων και Καλλιτεχνών του Συλλόγου μας.

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Γεώργιο Τραϊανού, για την προσφορά του που