Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οι Φωτιές της Φλώρινας

Βαρέθηκα να ακούω διάφορες εκδοχές για τις Φωτιές της Φλώρινας, από ειδικούς και μη, και ο καθένας με τον τρόπο του να συνδέει το έθιμο ανάλογα με τα πιστεύω του. Εμείς, παιδιά τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, λέγαμε «οι Φωτιές». Αντίθετα οι δάσκαλοί μας επέμεναν κάθε φορά με την εκδοχή, ότι οι φωτιές συμβόλιζαν τις φωτιές που άναψαν οι βοσκοί την νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός. Ποιος τους άκουγε όμως. Δική τους εκδοχή και άσχετοι με το έθιμο.

Φωτιές 2014 – Η παράδοση μας ενώνει

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στις 23 Δεκεμβρίου, όλη η πόλη κρατάει άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης!
ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ, αποτελούν αιτία και αφορμή για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και να φέρουμε κοντά μας τους ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ!
Η τοπική αγορά και τα τοπικά ΜΜΕ, πάντα αναλαμβάνουν τον ρόλο του καλύτερου πρεσβευτή για να διαδώσουν τις ΦΩΤΙΕΣ εκτός τοπικών ορίων , συμμετέχοντας σε δράσεις για τη προβολή τους ώστε να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο!

Οι πολιτικές προκλήσεις της αριστερής διακυβέρνησης

Του Γιώργου Νικολάου*
Υπάρχει κανείς σ’ αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι θα επιτευχθεί η απαιτούμενη συνταγματική πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας; Επομένως, τι άλλο μπορεί να σημαίνουνοι κινήσεις Σαμαρά, αν δεν είναι μία ηρωική έξοδος από το ετοιμόρροπο οικοδόμημα της εξουσίας, κτισμένο με ετερόκλητα και ασύνδετα μεταξύ τους υλικά; Όσο πολιτικά αμοραλιστής και αν είναι κανείς,

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων

O Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων και κατά τη διάρκεια των εορτών, με κύριο γνώμονα τόσο τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, όσο και την προστασία των συμφερόντων τους από οποιοδήποτε κίνδυνο ή πρακτική υπονόμευσής τους.
Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπενθυμίζονται τα παρακάτω :

137 σκακιστές και σκακίστριες έδωσαν το δυναμικό παρόν στο 12ο «Κύπελλο Φωτιάς»

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ» PALACE ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Μπίρος Στέφανος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιαννακίδης Σταύρος,  κήρυξαν την έναρξη του 12ου Κύπελλου Φωτιάς, με συμμετοχές

Φιλανθρωπικό μπαζάρ από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Φλαμπούρου

Ευχαριστήριο του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Φλώρινας

Στις 18-12-2014, σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα, το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Φλώρινας πραγματοποίησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας της χριστουγεννιάτικη γιορτή του με θέμα «Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους».
Ευχαριστούμε θερμά εκπαιδευτικούς

Ευχαριστήριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

Τα παιδιά και τα στελέχη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Β΄Γυμνασίου Φλώρινας, για την ευγενική προσφορά τους να προσφέρουν στα φιλοξενούμενα

Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του συνεδρίου «Αειφόρος Ανάπτυξη – Τουρισμός – Επιχειρηματικότητα και Διαβαλκανική Συνεργασία στη Φλώρινα»

Στα  αποτελέσματα του αναπτυξιακού συνεδρίου «Αειφόρος Ανάπτυξη – Τουρισμός – Επιχειρηματικότητα και Διαβαλκανική Συνεργασία στη Φλώρινα» αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Στέφανος Μπίρος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με