Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η ΔΑΚΕ "Λυγκηστίς" για τη μετάθεση Φ.Κερασίδη

Από τη ΔΑΚΕ "Λυγκηστίς" λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία:

Καταγγελία Δακή: "Προσχηματικός ο διάλογος για τον τοπικό πόρο ανάπτυξης"

"Ο διάλογος για την κατανομή, διάθεση και καταβολή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης είναι προσχηματικός και οι αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι προειλημμένες και κρύβουν σκοπιμότητες".

Επιστρέφονται τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τη γραμμή Φλώρινα-Θεσ/νίκη?


Ανοικτό αφήνει η Κομισιόν το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τη χώρα μας να επιστρέψει  ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν διατεθεί για συγχρηματοδότηση της ανακατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής από Έδεσσα προς Φλώρινα και Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία.

Πωλούνται ορυχεία και ΑΗΣ Μελίτης?

Από το 1ο Αντάμωμα των Πισοδεριτών


Το μεσημέρι της Κυριακής 10 Ιουλίου 2011, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΙΣΟΔΕΡΙΤΩΝ. Το Πισοδέρι ζωντάνεψε από άκρη σε άκρη!
Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2011, έγινε αγιασμός στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια ο Αριστείδης Μήτκας Πρόεδρος του Αριστοτέλη, μίλησε για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό.

Ένταξη στο Δήμο Εορδαίας ζητούν οι Βαρυκιώτες

"Ναι" στο δήμο Εορδαίας απαντά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Βαρυκού μέσω ιδιότυπης δημοσκόπησης που είναι σε εξέλιξη και παράλληλα με την συλλογή υπογραφών προκειμένου το διαχρονικό αίτημα  για την τυπική ένταξη τους να λάβει σάρκα και οστά.

Γ. Μαγκριώτης: "Προς δημοπράτηση μεγάλα έργα στη Δυτ.Μακεδονία"

Σε ομιλία του στη Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας, στα Γρεβενά, υπογράμμισε ότι «διεκδικούμε από την Ε.Ε. ένα σημαντικό αναπτυξιακό πακέτο, το οποίο θα στηρίξει την ανάπτυξη με έμφαση τα δημόσια έργα».

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς


Καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πληρούν τις προβλεπόμενες από τις εγκυκλίους προϋποθέσεις, να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, για το διδακτικό έτος 2011-2012, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας. 

Εγγραφές στο Ειδικό Σχολείο Αμυνταίου

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες του Δήμου Αμυνταίου ενημερώνει τους πολίτες του διευρυμένου Δήμου Αμυνταίου ότι άρχισαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2011-2012 στο Ειδικό Σχολείο.

Διήμερη επίσκεψη του Φ.Κουβέλη στη Δυτ. Μακεδονία


Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στις 14 και 15 Ιουλίου, με κεντρική ομιλία στην Κοζάνη.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο

Σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 6 μ.μ. συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα: