Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Μ. Ιωσηφίδη με Σπ. Βούγια για το τρένο



Μετά τη σύσκεψη του Σαββάτου που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα με τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το σύνολο των θεσμικών φορέων του Νομού Φλώρινας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ.Μ.Ιωσηφίδης, είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.Σπ.Βούγια.

Τέλος εποχής Γ.Λιάνη



Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στους δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε. ο Γ.Λιάνης κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στο Νομό.

Σοβαρή καταγγελία εναντίον του Προέδρου Τ.Σ Βεύης



Συνεπείς στις αρχές μας και ιδίως απαρέγκλιτοι από τον όρκο που δώσαμε, για διαφάνεια – τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών στον τρόπο λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου, στη λήψη αποφάσεων και πιστοί στην εφαρμογή των νόμων, σας καταθέτουμε αυτή την επιστολή – διαμαρτυρία μας μέσω της οποίας στιγματίζουμε τον τρόπο λειτουργίας σας ως Προέδρου του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Βεύης ιδίως δε στον τρόπο λήψης αποφάσεων του Συμβουλίου μας σε θέματα που έχει καθοριστικό λόγο και που πηγάζει από τις διατάξεις του Ν.3852/2010 («Καλλικράτης»).
Πιο συγκεκριμένα:

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, στο τελωνείο της Νίκης



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο η Ομοσπονδία Εμπόρων–Βιοτεχνών Φλώρινας και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Φλώρινας και Αμυνταίου, στο τελωνείο Νίκης. Διαβάστε παρακάτω το σχετικό ψήφισμα:





Το Νοσοκομείο της Φλώρινας στη μαύρη λίστα του Ε.Σ.Υ.



Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα",

Δ.Ηλιάδης: "Χρυσοπληρώνουμε το τρένο"





O αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Ηλιάδης παρουσιάζοντας τις θέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας-Θεσσαλονίκης, τόνισε πως

Ο Β.Καρατζίδης για την επαναλειτουργία του τρένου



Σε σχέση με τις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας–Έδεσσας–Θεσσαλονίκης, με ταυτόχρονη μείωση των δρομολογίων και χρηματοδότηση από την τοπική διοίκηση αντί άλλης πρώτης εκτίμησης υπενθυμίζουμε κατά λέξη (για να μη θεωρηθούμε μετά Χριστόν προφήτες) όσα περιλαμβάνονταν στην ανακοίνωσή μας της 8ης Φεβρουαρίου 2011:

«…Ήδη στελέχη της ΤΡΕΝΟΣΕ και κυβερνητικοί παράγοντες ρίχνουν το σύνθημα: «Βρείτε χρηματοδότηση που να καλύπτει το

Ο Αθ.Αλτίνης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στον Δρόμο


Η ευγένεια... σκοτώνει, λέει ο θυμόσοφος λαός, εννοώντας βέβαια ότι «σκλαβώνει» τον άλλον. Στο τιμόνι πάντως του αυτοκινήτου σκοτώνει η αγένεια. Καιρός είναι λοιπόν να πάρουμε μαθήματα σαβουάρ βιβρ ή καλών τρόπων, αν προτιμάτε στη γλώσσα μας. Η 24η Μαρτίου ορίστηκε συμβολικά ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στον Δρόμο», πέρασε όμως μάλλον απαρατήρητη στη χώρα μας, αφού έπεσε πάνω σε γεγονότα οικονομικής κρίσης που μονοπωλούν τα ΜΜΕ

Συνεδριάζει (σήμερα) το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου σε μια τακτική και μία ειδική συνεδρίαση. Στις 6.30 μ.μ. θα συζητηθεί η «Παράταση για την ολοκλήρωση της απογραφής έναρξης και της σύνταξης του Ισολογισμού έναρξης (01-01-2011)». Στις 7 μ.μ., θα συζητηθεί το θέμα «Έγκριση προϋπολογισμού του Δήμου Αμυνταίου οικονομικού έτους 2011».