Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η Πρέσπα των λιμνών, των νερών και της λειψυδρίας

Έχει, λένε, τόσο νερό που μπορεί να ποτίσει όλο το νομό.
Στην Πρέσπα των νερών όμως, πολύ συχνά εμφανίζονται φαινόμενα λειψυδρίας που μπορούν να κρατήσουν πολλές μέρες.
Στο χωριό Λαιμός για παράδειγμα, έδρα του Δήμου Πρεσπών, εδώ και

Κινητικότητα και απολύσεις στο Δημόσιο



Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, ακολουθώντας τις προσταγές της τρόικας, συνεχίζει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες όλων μας. Καταθέτοντας, κατά την πάγια τακτική της ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα, σαρώνει

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Φλώρινας στην κινητοποίηση με την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας καταγγέλλει την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και τον συνεχιζόμενο κυβερνητικό κατήφορο. Κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν την επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους και τις ζωές τους ως απλούς αριθμούς. Επιτίθενται ανεξαιρέτως σε

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης

Γράφει ο  Μιχάλης Ραμπίδης
Ένα έργο ζωής για την ύδρευση της Πτολεμαΐδας (σε ευθεία απόσταση 5 χιλ.) και πολλών οικισμών της Εορδαίας με καθαρό πόσιμο νερό.
Τη στιγμή που η περιεκτικότητα σε χρώμιο του πόσιμου νερού σε οικισμούς του Δήμου Κοζάνης, παράπλευρες με το Δήμο μας, είναι βεβαία και οι υποψίες για το ίδιο πρόβλημα και στα υπόγεια ύδατα  της λεκάνης Εορδαίας βάσιμες.

Διανομή κάδων κομποστοποίησης στο Δήμο Πρεσπών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ

Την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, στον χώρο του Δημαρχείου στον Λαιμό θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη παράδοση η κάδων κομποστοποίησης στους δημότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Η δράση αυτή γίνεται σε συνέχεια της

Ενημέρωση για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης



Ο Δήμος Αμυνταίου, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, είναι κλειστός μέχρι και την Τετάρτη, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδης,

Αλλάζει όψη ο Κώττας και το Βατοχώρι

Το πρόγραμμα του Δήμου Πρεσπών για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων προχωράει κανονικά, με νεώτερο την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων στους οικισμούς ΚΩΤΤΑ & ΒΑΤΟΧΩΡΙ της Δημοτικής Ενότητας Κρυσταλλοπηγής.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Σήμερα Τετάρτη, 17 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης: