Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κακά μαντάτα για το Νοσοκομείο Φλώρινας

Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης έχει μπει και το Νοσοκομείο Φλώρινας, καθώς από χθες άρχισαν να τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάλληλοί του. Την αρχή έκαναν

Απεργούμε για την τιμή και την αξιοπρέπειά μας, για εμάς και τα παιδιά μας, για το παρόν και το μέλλον, για την καθημερινότητα και τα όνειρά μας

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
«.Εδώ δεν είναι να `μαι εγώ πάνω από σένα, ή εσύ πάνω από μένα.
Εδώ είναι να `ναι ο καθένας μας πάνω από τον εαυτό του».
Γ. ΡΙΤΣΟΣ
«Καπνισμένο Τσουκάλι»
Μη ρωτήσεις «Γιατί γίνεται η ΑΠΕΡΓΙΑ»; Μην τολμήσεις και ρωτήσεις

Χωρίς οδηγό ασθενοφόρου το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου

Πληροφορούμε το κοινό, και τους χρήστες των Υπηρεσιών Υγείας του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου ότι από 08/04/2014 με απόφαση της 3ΗΣ Υ.Π.Ε δεν θα υπάρχει σε βάρδια οδηγός και ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας.

Καταγγελία απόλυσης

To Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας μέλος ΠΑΜΕ,  καταγγέλλει την εκδικητική και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου

Τελικοί πανελλήνιου πρωταθλήματος καράτε παίδων – κορασίδων 2014

Επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας, από την Αθήνα και το Ολυμπιακό κέντρο Άνω Λιοσίων, η αποστολή του συλλόγου Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας, όπου έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε και συμμετείχε και πάλι ο

Διάκριση εξουσιών

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Από την Αθηναϊκή Δημοκρατία του 5ου πχ αιώνα, έως την Magna Carta των άγγλων βαρόνων, τον Ευρωπαϊκό διαφωτισμό, τη Γαλλική επανάσταση και το σήμερα, το ιδανικό της Δημοκρατίας παραμένει όραμα των λαών.
Η θεσμική διάκριση των τριών λειτουργιών της εξουσίας, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του

7 x 2 = 1 με Χάρη Κοντοσφύρη και Δήμητρα Σιατερλή στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

To Mακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Μόνιμων Υπαλλήλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 στις 21.00, στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου, το Μουσικό Εικαστικό δρώμενο (performance) με τίτλο : 
7 x 2 = 1

30 εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο καφέ Goose

Συνομιλία δεύτερη
Φαιος Συλλογισμός, ή αλλιώς σκουριασμένη (FeO(OH)) σκέψη
Μια εικαστική προσπαθεια να εκφρασω μέσα απο το σχέδιο την δυνατότητα αφήγησης της ανθρώπινης σκέψης .Αυτή ορίζεται απο το σχέδιο ως ένα μέσο αυτοψυχοθεραπείας .
Τα έργα,δουλεμένα με μαύρη σινική μελάνη και σέπια αναπαριστούν μορφές σε οικεία τοπία,που προσδίδουν δύναμη στο ανέκφραστο της ανθρώπινης ανατομίας.

Πρόσκληση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ

Συνάδελφοι,
Σας καλούμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00 στην καφετέρια «Οδός Ονείρων» (στην έξοδο Φλώρινας προς Βίγλα) για ενημέρωση

Προβολή ταινίας στο Αμύνταιο

Μετά την ψηφοφορία που προηγήθηκε στο blog του συλλόγου μας, stegiam.blogspot.gr, το Σάββατο 12,στις 21:00 & την Κυριακή 13 Απριλίου,στις 20:00 θα παρακολουθήσουμε την ταινία:
Τα μυθικά πλάσματα του Νότου του Μπεν Ζάιτλιν

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Δεν συζητάμε πώληση της ΔΕΗ»

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και ιδιαίτερα το προωθούμενο νομοσχέδιο για την πώληση της μικρής ΔΕΗ, η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ Γεωργία Ζεμπιλιάδου, υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, συναντήθηκε χθες με όλους τους αρμόδιους φορείς της περιοχής μας. Μετά από τις συζητήσεις που είχε μαζί τους, έκανε την εξής δήλωση:

Η αυθόρμητη πολιτιστική δραστηριότητα των ανθρώπων παραμένει ζητούμενο

Του Κωνσταντίνου Ζαγάρα*
Ο πολιτισμός και η Παιδεία, θα είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη θεματική εκδήλωση της Περιφερειακής κίνησης «αλλαΖουμε Εποχή» την Τετάρτη 9/4 στην Κοζάνη.
Θα υποστήριζε κάποιος ότι είναι

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 9 Απρίλη

Εργαζόμενε – εργαζόμενη. Άνεργοι. Συνταξιούχοι. Νέοι και νέες.
Στις 9 Απρίλη απεργούμε όλοι, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο

Θεματική εκδήλωση στη Φλώρινα με θέμα :Ενέργεια: Το νέο τοπίο (Πώληση της ΔΕΗ) στη Δ. Μακεδονία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Φλώρινας, η πρώτη θεματική εκδήλωση του περιφερειακού συνδυασμού Δ. Μακεδονίας << αλλάΖουμε εποχή>>.
Το θέμα της εκδήλωσης

Μηνιαίος απολογισμός Μαρτίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ.Μακεδονίας στα θέματα οδικής ασφάλειας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Μάρτιο του 2014, στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Α1 χάντμπολ γυναικών

Το δεύτερο παιχνίδι του, για πλει-οφ της Α1,  δίνει την Τετάρτη (9/4) στις 18:30 ο Αμύντας κόντρα στην Αναγέννηση Άρτας, η οποία έκανε το 1-0 το προηγούμενο Σάββατο στο γήπεδο της (30-20) και πλέον θέλει μια ακόμη νίκη, για να σφραγίσει την πρόκριση της στον τελικό.
Για τον Αμύντα, χρέη υπηρεσιακού

Πολιτιστική ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία - Πρόταση σύνδεσης Παιδείας

Μαζί διαμορφώνουμε το πρόγραμμα του συνδυασμού και υιοθετούμε μία νέα αντίληψη συμμετοχικής δημοκρατίας, με ουσιαστικό ρόλο στις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και στις τοπικές συλλογικότητες.
Ο περιφερειακός συνδυασμός ΑλλαΖουμε Εποχή με υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον Θέμη Μουμουλίδη, διατηρώντας ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, διοργανώνει Θεματική Ενότητα με θέμα:

Εσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν Τετάρτη 9η Ἀπριλίου 2014 θὰ τελεσθεῖ ἑσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου Φλωρίνης, στὴν ὁποία τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Ἱεροκῆρυξ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Σήμερα Τετάρτη, 9 Απριλίου, στις 5 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης: