Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μια ματιά στην επικαιρότητα- Οι εκλογές και οι επιλογές

Με την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων για τις υποψηφιότητες των αντιπεριφερειαρχών και από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ολοκληρώθηκε ένας μακρύς κύκλος αντιπαραθέσεων και προστριβών στα κομματικά επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Οι επιλογές των προσώπων διαφαίνεται ότι θα παίξουν ελάχιστο ρόλο στην ελπιδοφόρο προοπτική και ανάκαμψη του τόπου από τη στιγμή που λείπει το όραμα και η δυνατότητα να εκφραστεί σε πραγματικό χρόνο και να συμπορευθεί με τις εξελίξεις που τρέχουν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.
Η αδυναμία προέρχεται μάλλον από το σκηνικό της αλαζονείας που για μία εικοσαετία ταλαιπωρεί τον τόπο. Τα ήθη και η γαλούχηση ανθρώπων που καθορίζουν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του Νομού αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο επηρεάζουν τις τάσεις σε περιφερειακό επίπεδο έχει οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα. Η παρωχημένη ιδεολογία της ηγεμονικής προσωπικότητας που πετούσε ψίχουλα και συμπεριφερόταν με νοοτροπία αποικιακού χαρακτήρα οδηγεί σε αδιέξοδα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει απουσία διαλόγου, καινοτόμων λύσεων και προτάσεων αλλά και ενός προγράμματος που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Το κρισιμότερο ίσως διάστημα για να γίνει κάτι τέτοιο αναλώθηκε σε ίντριγκες και κόντρες για την πίτα της εξουσίας. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι προσδοκίες των πολιτών πέσαν στο κενό όχι μόνο από τις άκαιρες επιλογές αλλά από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των μεγάλων κομμάτων για επιλογή πολιτών μέσα από την κοινωνία και τις δομές της.
Είναι ανάγκη έστω και αυτή τη στιγμή να ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους συμπολίτες μας που αποφάσισαν να πορευτούν στο δύσκολο δρόμο της εκλογικής μάχης και θα ζητήσουν από σήμερα την ψήφος μας. Θέλουμε να τους ακούσουμε όλους, πρέπει να μας πουν την άποψη τους. Ο τόπος χρειάζεται βήματα γοργά και διάλογο ΟΥΣΙΑΣ.

Κώστας Φιλιππίδης