Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεσκονίζοντας ένα βιβλίο ή τι μπορεί να μάθει κανείς διαβάζοντας λογοτεχνία

Το βιβλίο έχει τον τίτλο "84, Charing Cross Road" της Αμερικανίδας Helene Hanff Μετάφραση (εξαιρετική) της Κατερίνας Σχινά. Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ. Η συγγραφέας γεννήθηκε το 1916 στη Φιλαδέλφεια, αλλά από το 1938 ζει στη Νέα Υόρκη. Γράφει είκοσι θεατρικά έργα, κανένα όμως δεν ανεβαίνει στη σκηνή, οπότε για να ζήσει διορθώνει σενάρια για την

Σύλληψη 57χρονου για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Χθες (25-09-2016) το βράδυ σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας συνέλαβαν 57χρονο ημεδαπό, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη. 

Χρυσό Ξεκίνημα για τον ΟΞΙΦ!

Ενθουσιώδες το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου για τις εφηβικές ομάδες ξίφους μονομαχίας του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.
Στο 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο της χρονιάς στην Αθήνα, στο οποίο

Εγγραφές στο Παιδικό Κινηματογραφικό Εργαστήρι του «Αριστοτέλη»

Από τα Παιδικά Δημιουργικά Εργαστήρια του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνεται ότι αυτή την χρονιά δημιουργείται στον σύλλογο, για πρώτη φορά, ένα Παιδικό Κινηματογραφικό Εργαστήρι. Σ’ αυτό το εργαστήρι, αρχικά, τα παιδιά θα γνωριστούν και θα μάθουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια την σωστή λειτουργία της ομάδας. Επίσης θα

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για τον ΑΟΦ στον Διεθνή αγώνα Roller Ski στην Αμφίπολη

Με 20μελή αποστολή-17 αθλητές, 3 συνοδούς -έλαβε μέρος ο ΑΟΦ στον Διεθνή Αγώνα Roller ski ‘Μέγας Αλέξανδρος’  που πραγματοποιήθηκε στην Αμφίπολη το 3ήμερο 23-24-25/9/16. Ο αγώνας παράλληλα ήταν και Πανελλήνιος αγώνας του Ελληνικού Πρωταθλήματος.  

Συλλυπητήριο του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία της Φούλας Μπαζοπούλου, της εκλεκτής συναδέλφου, που επί πολλά έτη υπηρέτησε στο Σχολείο μας ως Γυμνάστρια.
Όσοι είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε μαζί της θα τη θυμόμαστε πάντοτε ως την ξεχωριστή

Αρκεί να προσπαθείς!


Σε ένα μικρό και ήσυχο χωριό ζούσε ένας συνταξιούχος με την γυναίκα του, είχαν παντρέψει τις δυο κόρες τους στο διπλανό μεγάλο χωριό τα σπίτια των γαμπρών ήταν το ένα κοντά στο άλλο ο ένας ήταν κεραμοποιός και ο άλλος αγρότης.
Ένα πρωινό που προμήνυε ισχυρή βροχή επισκέφτηκε τον κεραμοποιό εκεί αφού κάθισαν για λίγο στην είσοδο του εργαστηρίου ο γαμπρός του λέει, αλίμονο σε μένα πεθερέ μου

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: