Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ψάχνοντας την Πολεοδομία...

Επεισοδιακή η αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου (video)


Η αναβολή της συνεδρίασης του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου λόγω απουσίας του Δημάρχου και των συμβούλων της πλειοψηφίας (πλην Κ.Μωυσιάδη) στάθηκε η αφορμή για λεκτικούς διαξιφισμούς και ένταση ανάμεσα στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κ.Θεοδωρίδη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Λιάση. Δείτε το video:

Είχε έλλειμμα ο Δήμος Φλώρινας?

Έκθεση φωτογραφίας του Κ.Στεφάνου στο Αμύνταιο

Έκθεση Retro φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, που θα ξεκινήσει ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, παρέχοντας μία μοναδική ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες να δουν πτυχές του παλιού Αμυνταίου, αλλά και του Έπους του ’40.

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας μέσα στη λίστα των Πρότυπων Σχολείων της χώρας


Ολοκληρώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) του Νόμου 3966/2011 η διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων σχολικών μονάδων για το χαρακτηρισμό τους ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.) από το σχολικό έτος 2011-12 και υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας,  Άννα Διαμαντοπούλου, η σχετική απόφαση.

Γεωργική γη με 5€ το στρέμμα


Φθηνή αγροτική γη για απασχόληση και επιστροφή στην ύπαιθρο δίνει η κυβέρνηση, προσδοκώντας τη μείωση της ανεργίας και τη γέννηση νέου παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας.

Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου Αγραπιδιών

Τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αγραπιδιών, το οποίο θα στεγαστεί στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού, θα γίνουν σήμερα Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ.

Εφ. "ΗΧΩ" - Πρωτοσέλιδο

Επιτυχίες της Σκακιστικής Ομάδας του Φ.Σ.Φ. "Αριστοτέλης"


Οι μαθητές της σκακιστικής ομάδας του «Αριστοτέλη» συμμετείχαν και διακριθήκαν στο 8ο τοπικό σχολικό πρωτάθλημα σκακιού που διοργάνωσε με επιτυχία η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας το Σάββατο στις 15 Οκτωβρίου.

Μονόδρομος η ένταση της πάλης, κόντρα σε κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο και τα κόμματά τους!


Το διήμερο 19 - 20 Οκτώβρη ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψήφιση του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου, με το οποίο στέλνονται στην καρμανιόλα στοιχειώδη εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Η υπερψήφισή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνοδεύτηκε από έναν πρωτοφανή εκβιασμό σε βάρος του λαού, τον οποίο σιγοντάρισαν τα άλλα αστικά κόμματα, που καταψήφισαν για ψηφοθηρικούς λόγους το πολυνομοσχέδιο, χωρίς, όπως έχουν αποδείξει,  να διαφωνούν ως προς την κατεύθυνσή του.