Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο "ΠΟΛΙΤΗΣ" καταγγέλλει το Στ.Κωνσταντινίδη



"Πείτε μας κ. Κωνσταντινίδη, θερμά σας παρακαλούμε, πώς θέλετε στο εξής να γράφεται η εφημερίδα μας; Ποιά θέματα να μπαίνουν στην πρώτη σελίδα και ποιά στην δεύτερη;
Τι να δημοσιεύουμε και τι όχι; Πότε πρέπει να απαντάμε και να σχολιάζουμε αυτούς που μας αποκαλούν υβριστές και πότε όχι;

Οι διανοούµενοι και η πολιτική


Τι απέγινε το «πρέπει να µπορέσουµε να ρίξουµε το ακόντιό µας µακρύτερα;»
Περάσαν κιόλας εφτά χρόνια από τότε που η δόκιµη ποιήτρια Κική ∆ηµουλά είχε αποστείλει (2004) στον τότε πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισµού Κ.Καραµανλή µιαν επιστολή που κατέληγε µε την περιβόητη παραίνεση: «Πρέπει να µπορέσουµε να ρίξουµε το ακόντιό µας µακρύτερα» – και αναρωτιέται κανείς µήπως η κ. ∆ηµουλά αξιοποίησε στην περίπτωση το µπλακ χιούµορ της: εδώ δεν είχαµε καταφέρει να κλωτσήσουµε επιτυχώς µιαν υποτυπώδη µπάλα, το ακόντιο µας µάρανε; 

«Νίπτει τας χείρας» του ο Στ.Κωνσταντινίδης για τον αποκλεισμό των ΜΜΕ


Με αφορμή τα δημοσιεύματα της florine@ και άλλων blogs για τον απαράδεκτο αποκλεισμό των δημοσιογράφων των τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ από τη σύσκεψη για τη μετεγκατάσταση της Αχλάδας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Αγανακτισμένοι Φλωρινιώτες

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

ΔΕΗ: Καλύπτει... ελλείμματα για να έχει λιγνίτη


Σοβαρές ενστάσεις αλλά και σαφείς αιχμές εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και εκπρόσωπος των εργαζομένων Ε. Μπουζούλας για την απόφαση που ο ίδιος καταψήφισε σε σχέση με τα ορυχεία Αχλάδας στη Φλώρινα. Τα ορυχεία έχουν οδηγηθεί σε κατάσταση αδυναμίας λόγω ταμειακού ελλείμματος με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει οι παραδόσεις λιγνίτη και να έχει σταματήσει συνακόλουθα και η λειτουργία της μονάδας της Μελίτης στη

"Χρυσός" ο Ηλιάδης στη Μόσχα


Ο "τυφώνας" Ηλίας Ηλιάδης χτύπησε και πάλι. Αυτή τη φορά στη Ρωσία και στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του (πέντε στα πέντε), κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών και έστειλε αισιόδοξα μηνύματα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο 2012.

Σκληρή κριτική από το Γ.Δακή για την αναστολή χρηματοδότησης του πανεπιστημίου


Ως καινοφανή στα κοινοτικά πλαίσια στήριξης χαρακτήρισε την λέξη «αναστολή» που χρησιμοποίησε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δ. Μακεδονίας ως αιτιολογία για την ανάκληση δύο «ώριμων» έργων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ύψους 7,8 εκ. ευρώ, o περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Πιο ενημερωμένοι … πιο ασφαλείς Ηλικιωμένοι


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές για τους ηλικιωμένους, το οποίο και σας δημοσιεύουμε:

Στρατηγική για αιολικά πάρκα στο Αμύνταιο


Με αφορμή το αίτημα εταιρίας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου επί της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για εγκατάσταση αιολικού πάρκου, έχει ξεκινήσει ευρεία συζήτηση στο Δήμο Αμυνταίου για τα αιολικά πάρκα.

Λειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής


Μετά από την απαραίτητη συντήρηση και καθαρισμό του χώρου, ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Φλώρινας για το έτος 2011.
Το Πάρκο μπορεί πλέον να δεχτεί επισκέπτες, με σκοπό την ανάπτυξη της συνείδησης της κυκλοφοριακής αγωγής των παιδιών του Δήμου Φλώρινας.