Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Φλώρινα


Την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο «Εν ΦλωρΟίνοι» θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση της ομάδας πρωτοβουλίας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας. Στην εκδήλωση θα γίνει ανάλυση των θέσεων του κινήματος και ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων με ομιλητή τον Σπ.Κωνσταντινίδη.
Για την ομάδα πρωτοβουλίας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας
Σοφία Αντωνακάκη

Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Συγγραφέα Τάσο Χατζητάτση


Η Ένωση Φιλολόγων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας σάς προσκαλεί στην "Οδό Ονείρων" σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 6 μ.μ., στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον συγγραφέα Τάσο Χατζητάτση.
Εισηγητές:
- Μαίρη Μικέ, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ: "Η (ιστορική) κόλαση της λήθης".
- Χρυσούλα Παλιαδέλη, Καθηγήτρια Αρχαιολογίας ΑΠΘ: "Ο Τάσος κι εμείς".
- Θεοδόσης Νικολαΐδης, Φιλόλογος: "Τάσος Χατζητάτσης, ο θεράπων της ώριμης γραφής".

Κράνη και φωτάκια για ποδήλατα μοίρασε η Τροχαία Φλώρινας


20 κράνη ποδηλάτου και 60 περίπου φωτάκια για ποδήλατα μοίρασε χθες η Τροχαία Φλώρινας σε δημοτικά σχολεία της Π.Ε.Φλώρινας που είχαν επισκεφθεί την έκθεση της Τροχαίας τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως 

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας



Κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου το σχέδιο νόμου για την ίδρυση και λειτουργία των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών (ΙΕΑΝΕ) από το οποίο δυστυχώς απουσιάζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.  

Το ΕΚΦ για τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ


Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτη απέστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, που αφορά τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Η επιστολή έχει ως εξής:

Μεταξύ Αστείου & Σοβαρού...

Νέα σεισμική δόνηση στη Φλώρινα


Ασθενής σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 9.18 το πρωί σύμφωνα με το Γεωφυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 24 χλμ νοτιοανατολικά της Φλώρινας και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ. Δείτε το επίκεντρο:

"Βίος Ανθόσπαρτος" από Δήμητρα Σιατερλή & Pino Pandolfini



Το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012, απο τις  12.30 εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης  ΓΑΙΑ στον Πειραιά (Οδός Αλκιβιάδου103, στο κέντρο του Πειραιά) μια εικαστική, επετειακή συνάντηση των Pino Pandolfini, καταγωγή απο τη Gambetola  Ιταλίας και  Δήμητρας Σιατερλή απο το Άργος Αργολίδας. Το ζευγάρι των δυό εικαστικών συναντήθηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 1972 σε μιά φοιτητική εκδρομή στη Βενετία και απο τότε ζεί και μεγαλώνει μαζί.

Η συμβολή του επαρχιακού τύπου στην ανάπτυξη της περιφέρειας


H εβδομαδιαία εφημερίδα «Φωνή της Φλωρίνης» με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της διοργανώνει επετειακή εκδήλωση το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας (Παλαιό Γήπεδο) με θέμα: «Η συμβολή του επαρχιακού τύπου στην ανάπτυξη της περιφέρειας».
Στην εκδήλωση θα κάνουν εισηγήσεις οι 

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας-Ποιοι εκλέγονται


Έγιναν  τελικά χθες, μετά από δύο ματαιώσεις, οι εκλογές για την  ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε ομαλά το πρωί αλλά λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, εμφανίστηκε ομάδα περίπου 50 σπουδαστών, οι οποίοι κατάφεραν να φθάσουν έξω από την πόρτα της 

Το Τρομπόνι έρχεται στη Φλώρινα


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δραστηριοποιεί και φέτος το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, θεσμό που επανίδρυσε τον χειμώνα του 2010, έχοντας ως στόχο την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων αξιώσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.

Εφ. "ΕΘΝΟΣ" - Πρωτοσέλιδο

Η Περιφέρεια Δ.Μακεδονίας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών παραγωγής φρούτων και λαχανικών


Πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9/3/2012 η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών παραγωγής φρούτων και λαχανικών (A.R.E.F.L.H.).
Στην Ένωση αυτή συμμετέχουν 25 περιφέρειες από 5 κράτη μέλη της Ε.Ε. (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο) και για πρώτη φορά από την 

Συγχαρητήριο-ευχαριστήριο από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας


Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, ως υπεύθυνη  για τα σκακιστικά δρώμενα του Νομού Φλώρινας, θέλει να ευχαριστήσει τους Διευθυντές και τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας, του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας και του 2ου Λυκείου Φλώρινας για τη συμμετοχή τους στο 5ο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα σκακιού που διεξήχθη στη Βέροια. Ειδικότερα συγχαίρει τους μαθητές 

Νίκη για το σκάκι του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης»


Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 διεξήχθη η 2η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα Σκακιού,  Κεντροδυτικής Μακεδονίας Γ΄ εθνικής. Η ομάδα του Φ.Σ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» Φλώρινας συναντήθηκε με την ομάδα της Βέροιας. Οι αγώνες έγιναν εντός έδρας και η ομάδα του Αριστοτέλη σημείωσε 

"Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας" στην Πρέσπα


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 95 μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού και το Γυμνάσιο – Λύκειο Λαιμού δόθηκε την Τετάρτη η παράσταση «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» του Oskar Wilde από το Θέατρο Δυτικής Αττικής στο παλαιό δημαρχείο Πρεσπών. Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές, συνοδευόμενοι από