Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μπράβο Δήμαρχε......Κοζάνης!

Με πολλά ερωτηματικά και αίσθημα αγανάκτησης παρακολουθεί η κοινωνία της Φλώρινας την αποχή του Ι.Βοσκόπουλου από την προσπάθεια  απόσυρσης του σχεδίου "Αθηνά". Στον αντίποδα κινείται ο υπερδραστήριος Δήμαρχος Κοζάνης Λ.Μαλούτας, που αφού πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις 

Έκκληση για μαζική αντίδραση στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» προέβη σε κινητοποιήσεις (κατάληψη, ενημέρωση φορέων και πολιτών).
Δυστυχώς δέκα (10) ημέρες μετά θεωρούμε ότι η πόλη δεν αντέδρασε ως όφειλε. Οι γειτονικοί νομοί αντιστέκονται σθεναρά με ηγήτορες τους θεσμικούς φορείς τους.
Την ύστατη αυτή ώρα απευθύνουμε

Ανακοίνωση των Συλλόγων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Η οριστικοποίηση του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ και η τροποποίηση του προς το ακόμα χειρότερο οδηγούν στη περαιτέρω συρρίκνωση των ΤΕΙ και ειδικότερα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Η πρόθεση του Υπουργείου για το μέλλον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του δικού μας περισσότερο είναι 

Δράσεις των Πανεπιστημιακών στη Φλώρινα


Πέμπτη 14/3: Το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία για την κοινωνία
[1] Στο πλαίσιο του Μαθήματος Ζωγραφικής του 1ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής  του επίκουρου καθηγητή Ζωγραφικής Γιάννη Ζιώγα θα πραγματοποιηθεί στην
Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας 

Αλλαγές στη λαϊκή αγορά Αμυνταίου


Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου, μεταφέρεται η διενέργεια της Λαϊκής Αγοράς Αμυνταίου για δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Η Λαϊκή Αγορά του Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί:

Ο Αετός φυτεύει δέντρα;


Ο βασιλιάς των πουλιών, ο αετός, μπορεί να μην φυτεύει δέντρα, αλλά ως σύμβολο  περηφάνιας και ελευθερίας, εμπνέει ακόμα μικρούς και μεγάλους στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.
Τα παιδιά του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου του Αετού του Αμυνταίου, τα μικρά Αετόπουλα, 

Καρναβάλι στο Ξινό Νερό


Ο Π.Ε.Σ Ξινού Νερού σας προσκαλεί στο πενθήμερο εκδηλώσεων καρναβαλιού 2013.

Πρόγραμμα υιοθεσίας ελληνικού ποιμενικού σκύλου


Γνώρισε σήμερα την Αύρα, το Βέλιο, τη Λέαινα, τον Στράτη, τη Λίζα, τη Νίτα, τον Φίλιππο, τη Μούσα, την Πανδώρα, τον Πύρρο και τη Φιόνα τους 11 ελληνικούς ποιμενικούς σκύλους του Κέντρου Αναπαραγωγής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και υιοθέτησε τους. 
Ο Ελληνικός ποιμενικός είναι μια από 

Σύλληψη για παράνομη αλιεία στην λίμνη Μικρή Πρέσπα

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην λίμνη Μικρή Πρέσπα – Φλώρινας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, 42, 50 και 54 χρονών, για παράνομη αλιεία και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Το ΔΣ του «Αριστοτέλη» συγχαίρει τα μέλη της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου


Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», συγχαίρει τον προπονητή κ. Τέλη Μαρουδίου και τους καλαθοσφαιριστές της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών του Συλλόγου μας, για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΔΥΜ) 2012-13.

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή


Το μεσημέρι της Τρίτης στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Ενημερωτική Συνάντηση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης


Ο Δήμος Αμυνταίου, η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.–ANKO και η Αναπτυξιακή Φλώρινας Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.-ΑΝΦΛΩ, πραγματοποιούν ενημερωτική συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές, κατοίκους της περιοχής, την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 18:00μμ στην αίθουσα του Κοινοτικού καταστήματος του Τ.Κ. Αετού Δήμου Αμυνταίου.