Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πάντα φταίνε… οι άλλοι!


Θα αρχίσω  με  ένα  περιστατικό  που   έγινε    στο  γυμνάσιο  Κλεινών,  όπου  είχα  την  τιμή  για  αρκετά    χρόνια  να  ασκώ  καθήκοντα  διευθυντή.
Τα  παιδιά  στο  διάλλειμα  ζήτησαν  μια  μπάλα  από  τον  συνάδελφο  γυμναστή  για  να  παίξουν.  Παρακολουθώ  το  παιγνίδι  τους,  αλλά  ξαφνικά  η  μπάλα  σπάει  τη  τζαμαρία.  Είδα  βεβαίως  ποιος  ήταν 

Επίταξη και απεργία των καθηγητών: Αβελτηρία ή μεθόδευση;

Συνάδελφοι, επιταγμένοι καθηγητές, ζούμε τραγέλαφο ή ενταφιασμό της υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων μας από τον επίσημο φορέα μας την ΟΛΜΕ;
Πώς μπορούμε να φανταστούμε ότι μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των

Έκδοση αποτελεσμάτων της προκήρυξης εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών


Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, τα αποτελέσματα της Δράσης   "Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών". Ειδικότερα έχουν  αναρτηθεί οι πίνακες

Μεταβολή του καιρού με βροχές και πτώση θερμοκρασίας



Σπάει τα χρονόμετρα ο αθλητής της ΓΕΦ Ι.Ιωαννίδης


Άλλη μια μεγάλη διάκριση για τον αθλητή της ΓΕΦ ΙΑΣΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ το Σάββατο 18/05/2013 στα Μέγαρα στο Πανελλήνιο ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ/ΑΝΔΡΩΝ στα 10000μ.
Στον αγώνα όπου έλαβαν μέρος όλοι οι Ελίτ αθλητές του στίβου κατέκτησε

Διακρίσεις αθλητών του ΑΣ Παγκράτιον στο 8ο Κύπελλο Καράτε Κεντρικής & Βόρειας Ελλάδας


Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου  2013 διεξήχθησαν στο Ε.Α.Κ Κολινδρού  οι αγώνες του 7ου Κυπέλλου Καράτε στις  παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, Ν. ανδρών-Ν. γυναικών και ανδρών - γυναικών.
Στο Πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν 34 Σύλλογοι με 457 αθλητές στο σύνολό τους. Ο Αθλητικός Σύλλογος “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας συμμετείχε με 15 αθλητές όλων των βαθμίδων και κατάφερε να φέρει 22 μετάλλια εκ των οποίων 4 χρυσά, 4 αργυρά και 14 χάλκινα συγκεκριμένα :

Σημεία ψηφοφορίας στη Φλώρινα για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου ΟΝΝΕΔ


Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ορίζονται τα παρακάτω σημεία σε όλη τη χώρα ως εκλογικά κέντρα προκειμένου να

"Τα δάση μας … τα κάλλη μας" για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου


Στις 20 Μαΐου 2013 το Κ.Π.Ε. Βεύης- Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Ζαέκη Ιωάννη και Τσανανά Ελένη με τις Ε1΄ και Ε2΄τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα

Στο Γαλλικό Δρόμο της Φλώρινας αν πας… θα ξαναπάς!


Τον δρόμο τον διάβηκαν πρώτα οι μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Φλώρινας και μέσα από την εξερεύνησή τους ανάδειξαν τις κρυμμένες ομορφιές του Γαλλικού δρόμου, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Φλώρινας.

Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου 8Χ8 των αστυνομικών της Φλώρινας


Εγκρίθηκε από την Ο.Ε. της Περιφέρειας η μελέτη σεισμικής δραστηριότητας στη Φλώρινα


Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη Σεισμικής Δραστηριότητας στη Φλώρινα».
Σύμφωνα με την εισήγηση του

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες


Το Δημιουργικό εργαστήρι του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ  καλεί τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού, να παίξουν, να μάθουν και να διασκεδάσουν  σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες,  με κύριο θέμα το

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα ΑΠΕ και ΟΧΕ


Ο Δήμος Αμυνταίου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλλουν μια συνοπτική περίληψη (2 σελίδες) με την πρότασή τους για

Εγκρίθηκε από την Ο.Ε. της Περιφέρειας η μελέτη για τη σωτηρία του κτηρίου της Βιβλιοθήκης Φλώρινας


Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η χρηματοδότηση του έργου «Επισκόπηση της κατάστασης διατήρησης του φέροντος οργανισμού και του κελύφους του διατηρητέου κτιρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας», που βρίσκεται επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Δ.Ηλιάδη, «το κτήριο της βιβλιοθήκης στη Φλώρινα ανήκει

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των αρχαιολόγων στην περιοχή του Αμυνταίου



Ερώτηση για τα «Προβλήματα των αρχαιολόγων στο έργο «Προϊστορική ανασκαφή Ανάργυροι ΧΙ», στην περιοχή του Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας», υπέβαλαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. Ελένη Γερασιμίδου. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: