Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Φλώρινα, 2012. Όχι άλλος χρόνος χωρίς τρένο!


Αυτόν τον μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος που η Φλώρινα στερείται τον σιδηρόδρομο. Μια πόλη και μια ολόκληρη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που τις περισσότερες μέρες του χειμώνα τις περνά σε ακραίες συνθήκες παγετού με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οδικές μεταφορές 

Κραυγές και ψίθυροι στο Αμύνταιο


Από το Γραφείο τύπου του Δήμου Αμυνταίου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω δήλωση:

Σύλληψη για «φρουτάκια» στο Αμμοχώρι


Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στο Αμμοχώρι - Φλώρινας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, δύο (2) ημεδαποί, 61 και 44 χρονών, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού 

Ούτε ευχές αντάλλαξαν?

  

Ρύπανση χωρίς όρια (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή, αφού τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρο το ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας σημειώνονται υψηλότατες ενδείξεις, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος.

Συνέντευξη τύπου του Στάθη Κωνσταντινίδη


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι προς τα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής της ΝΔ, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:

Οδηγίες προς τους οδηγούς από την Αστυνομία


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας και των έντονων καιρικών φαινομένων, που  σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να  εκδηλωθούν από την Παρασκευή 06-01-2012 στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, κρίνει ως απαραίτητη την παροχή των κατωτέρω συμβουλών και οδηγιών,  προς τους οδηγούς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας της Πολιτικής Προστασίας Αμυνταίου για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία


Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου σας πληροφορεί ότι ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Αμυνταίου, ανακοινώνονται τα τηλέφωνα επικοινωνίας για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος προκύψει:

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για βιολογική γεωργία


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Φλώρινας ανακοινώνεται ορθή επανάληψη, παράταση  της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση των σε ισχύ 

Aποπληρωμές εκτελεσμένων έργων του «ΘΗΣΕΑ» στη Δυτική Μακεδονία


Ποσό ύψους 8.284.856,85 € για εκτελεσμένα έργα στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκταμιεύτηκε με στόχο την αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων, μέσω του Προγράμματος «Θησέας».

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για τους εργαζομένους στην "Ελληνική Χαλυβουργία Α.Ε."



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στέκεται με ιδιαίτερη ευαισθησία στο πλάι των εργαζομένων που αγωνίζονται  για να αποτρέψουν τις συνέπειες της πολιτικής των απολύσεων, των μειώσεων μισθών, της αφαίρεσης εργασιακών δικαιωμάτων. Στα πλαίσια αυτά,

Αναβάλλεται η «Γουρουνοχαρά» στο Αμμοχώρι


Αναβάλλεται η εκδήλωση «Γουρουνοχαρά» στο Αμμοχώρι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών-ψύχους. Θα σας ενημερώσουμε, εν καιρώ, για την ημέρα και ώρα που θα πραγματοποιηθεί. 

Οι αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων Αμυνταίου


Τους νέους αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ι. Ιωσηφίδης, σε συγκέντρωση της Δημοτικής του Ομάδας. Εκτός από τα πρόσωπα αλλάζει και η δομή της οργάνωσης και λειτουργίας των αντιδημάρχων, καθώς με την ολοκλήρωση των αλλαγών που έχουν επέλθει με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» δεν κρίνεται απαραίτητη η χωροταξική κατανομή και η λειτουργία τους θα είναι θεματική και θα αφορά όλο το Δήμο Αμυνταίου.
Οι νέοι αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότητές τους έχουν ως εξής: