Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ρύπανση χωρίς όρια (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή, αφού τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρο το ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας σημειώνονται υψηλότατες ενδείξεις, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εργαστηρίου Μέτρησης ποιότητας της Ατμόσφαιρας του ΚΕ.ΠΕ., σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί η ρύπανση «χτύπησε κόκκινο» και οι σχετικοί δείκτες εμφάνιζαν 10 στα 10 στο σταθμό μέτρησης της ΔΕΗ στη Φλώρινα, ενώ κόκκινη ένδειξη εμφάνιζαν και οι σταθμοί μέτρησης του ΚΕΠΕ στους Αναργύρους και στο Αμύνταιο, με δείκτη ρύπανσης 9/10. Στη Βεύη,  ο δείκτης ρύπανσης εμφάνιζε 6/10 (δείτε τη διπλανή εικόνα).

1 σχόλιο:

  1. Ένας αξιόλογος συμπολίτης μας ο κ. Σαμαράς Νικόλαος ( ο γιατρός ) σε πολλά αρθρα του στον τοπικό τύπο και στα διάφορα μπλοκ, αναφέρθηκε - αναφέρεται στην επικίνδυνη ατμοσφ. ρύπανση, δηλ. κρούει το καμπανάκι! Όταν οι υπεύθυνοι γιά την κατάσταση του περιβάλοντος και της υγείας θα αφυπνιστούν, θα είναι τόσο αργά, όσο δεν φαντάζεστε!!!!!!!!!!!
    Κάποτε ΄ Παπαδρεόυ Ανδρέας μιλησε για λαική συμετοχή ( σύνθημα ), άραγε ποσοι τελικά κατάλαβαν τι σήμαινε-σημαίνει λαική συματοχή!! Μάλλον γιά τον απολίτικο κόσμο σήμαινε ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ γιά τα κοινά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή