Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Δικτυώνοντας την Τέχνη με την πόλη

Η εξαίρετη προσπάθεια συντονίστηκε από τους: Βασίλη Μπούζα, Φωτεινή Καργιωτάκη, Σοφία Κυριακού και Λένα Αθανασοπούλου, διδάσκοντες στο ΤΕΕΤ Φλώρινας. Ξεχωρίσαμε απο τις δράσεις της πρώτης μέρας τα παραδοσιακά παιχνίδια της Φλώρινας στο προαύλιο της Μητρόπολης από τη Βαγγελίτσα Καραγεωργίου και Όλγα Μπογδάνου. Επίσης τον ιστό της αράχνης απο την ομάδα Ξυνέλη Σ. και Περικλείδου Β. και την Πολή-χρωμοι στο νέο δημοτικό πάρκο της Ειρήνης Μώρου, Γιώτας Μακρή, Ειρήνης Γουμπερίτση, Γιάννη Ηλία και Νίκου Ζαρωνάκη.
Χάρης Κοντοσφύρης

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;



Γράφει ο Γκρινιάρης
ΤΑ  ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ
Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης (ή μαγνητίτης) που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46 % της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Η ανακοίνωση του ΟΞΙΦ για τον αθλητή του


Μετά από τη γνωστοποίηση της τιμωρίας του Φλωρινιώτη ξιφομάχου Α.Διαφωνίδη ο ΟΞΙΦ, μέλος του οποίου είναι ο τιμωρημένος αθλητής, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η νέα Διοικούσα του Πανεπιστημίου


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες στο δελτίο ειδήσεων ο FLASH, «κλείδωσαν» τα ονόματα στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Πρόεδρος θα είναι, μετά από επιλογή της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 

Η "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ" απαντά στο δικηγόρο του Γ.Μπουτάρη


Κύριε δικηγόρε του Γ.Μπουτάρη
Ο κ. Γεώργιος Μ. Μπουτάρης, στην επιστολή που δημοσιεύουμε παραπάνω, μας ζητά να την δημοσιεύσουμε χωρίς περαιτέρω σχολιασμό. Εμείς επειδή, λόγω του ύφους της επιστολής, φοβηθήκαμε πολύ, την δημοσιεύουμε «χωρίς περαιτέρω σχολιασμό».
Δεν σχολιάζουμε τα λεγόμενα του κ. Γ. Μ. Μπουτάρη!
Όμως ο κ. Γ. Μ. Μπουτάρης δεν μπορεί

Η απάντηση του Γ.Μπουτάρη στην "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ"

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ 
ΝΥΜΦΑΙΟΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 
Νυμφαίον 2 Μαΐου 2011 

Προς
Εφημερίδα «Κρουά – Κρουά»
Στ. Δραγούμη 13
53100 Φλώρινα

Σε απάντηση ανυπογράφου δημοσιεύματος («άρθρου») της εφημερίδας σας (τεύχος Μαρτίου - Απριλίου, σελίδα 19, Φύλλο 31ο – 32ο) και στο μέτρο που με αφορά, σας αναφέρω τα εξής:

7.000 άνεργοι στη Φλώρινα



Σε χρονικό διάστημα ενός έτους η εφαρμογή του μνημονίου «κατάφερε» να εκτινάξει την πραγματική ανεργία κατά δέκα μονάδες, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να αγγίζει ακόμη και το 50%, ενώ οι σχέσεις εργασίας έχουν γίνει «λάστιχο».

ΕΚΤΑΚΤΩΣ συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα, συνεδριάζει σε έκτατη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Απεργούν και οι τραπεζοϋπάλληλοι σήμερα


Πανελλαδική απεργία σε όλες τις τράπεζες για σήμερα Πέμπτη αποφάσισε η ΟΤΟΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας,

Ένα Μουσικό ταξίδι στον Κόσμο


Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα κάνει τη γιορτή λήξης των τμημάτων της μουσικής προπαιδείας, παρουσιάζοντας

Συμμετέχει και ο «Λυγκηστίς» στην Πανελλαδική απεργία


Στις 9 του Ιούνη συμμετέχουμε στην πανελλαδική Απεργία που προκήρυξαν οι ΔΕΚΟ με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ

Aλλάζουν τα αεροπορικά δρομολόγια στη Δυτ. Μακεδονίας


Τα δρομολόγια της εταιρίας Sky Express για την αεροπορική σύνδεση Δυτικής Μακεδονίας (Kοζάνη) - Αθήνα αλλάζουν για το χρονικό διάστημα 13/06/11 έως 18/09/ 2011, ως εξής:

24ωρη πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που προωθεί η κυβέρνηση.