Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

19η Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εξοντώθηκαν με  λεηλασίες, πυρπολήσεις χωριών, απαγχονισμούς και εκτοπισμούς την περίοδο 1916-1923 και ξεριζωμένοι έφθασαν με καραβάνια στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδος αφήνοντας πίσω τους

Γερμανία - Τουρκία - Γενοκτονία

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Η εχθρική στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα είναι διαχρονική και σταθερή. Από το 1878 ήταν ολοφάνερες οι  διαθέσεις της, όταν προσυπέγραψε-ενέκρινε την συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, για την δημιουργία της μεγάλης Βουλγαρίας.
Το 1897 υπό την εποπτεία του

Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας,  εκφράζουν από καρδιάς τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος  Γεωργίου Νικολαΐδη, γονέα μαθητών του σχολείου μας.
Ευχόμαστε ο Μεγαλοδύναμος να

Συλλυπητήρια Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας,  εκφράζουν από καρδιάς τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος  Γεωργίου Νικολαΐδη, γονέα μαθητών του σχολείου μας.
Ευχόμαστε ο Μεγαλοδύναμος να

Συλλυπητήρια επιστολή των αστυνομικών Φλώρινας

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Φλώρινας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας Αρχιφύλακα ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Γεώργιου, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή την 18-5-2016 σε ηλικία 41 ετών, αφήνοντας πίσω του σύζυγο και τρία(3) ανήλικα τέκνα, βυθίζοντας στη

Το πρώτο ελληνικό βιβλίο Εικονικής Πραγματικότητας, κυκλοφορεί από την Bitar!

Μία νέα μοναδική καινοτομία παγκόσμιου βεληνεκούς και πάλι από την Bitar. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί με τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.  Ένα πραγματικά εντυπωσιακό και με πολλές λειτουργίες, παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Το ηλιακό σύστημα σε 3D».
Μέσω της επαυξημένης

Ο Πάτρικ «επισκέφθηκε» το Καταφύγιο για να μείνει

Μία γνώριμη φυσιογνωμία αντίκρισαν πριν από λίγες ημέρες οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όταν μία μικρή αρκούδα εμφανίστηκε έξω από το Καταφύγιο στο Νυμφαίο σε μη επισκέψιμο, ωστόσο, σημείο. 
Οι φροντιστές αναγνώρισαν αμέσως τον Πάτρικ, ο οποίος λίγες εβδομάδες

Μήνυμα Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη 19η Μαίου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι γνωστή και γραμμένη με αίμα, πόνο και ξεριζώμο. Η γενοκτονία που υπέστη αδιαπραγμάτευτη. 
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι μια περιφέρεια στην οποία υπάρχουν ακόμη ζωντανοί μάρτυρες που έζησαν στο πετσί τους το διωγμό και τη φρίκη, αλλά και χιλιάδες απόγονοί τους που ξέρουν καλά τις συνέπειες του προμελετημένου εγκλήματος των Νεότουρκων.

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ουρανόεσσα"

Ανεβάσαμε την Φλώρινα εκεί που της αξίζει…στην ΚΟΡΥΦΗ!!!

Ιστορικές στιγμές ζούμε στον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας αφού μετά την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών και την επικύρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας της Τελικής Βαθμολογίας Σωματείων για το 2016, κατακτήσαμε την 1η Θέση!!!

Απαντήσεις Μαθηματικών υπό Παντελή Μιντεκίδη, Πανελλαδικές 2016

Οι λύσεις Μαθηματικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016:

Αποκατάσταση οδικού δικτύου στην Τ.Κ. Αρμενοχωρίου

Τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην Τ.Κ. Αρμενοχωρίου επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.

Αγώνισμα προσανατολισμού στο Σ.Δ.Ε. Φλώρινας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλήματος του Προσανατολισμού (Orienteering), η οποία έχει καθιερωθεί στις 11 Μαΐου, την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στο παράρτημα Αμυνταίου του Σ.Δ.Ε. Φλώρινας πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό κι επιτυχία αγώνισμα

Οι Σάρισες στο 2ο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγιναν οι αγώνες του 2ου Ενωσιακού Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του Ο.Α. ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
Οι "ΣΑΡΙΣΕΣ" έδωσαν δυναμικά το

Ευχαριστήριο 2ου Γυμνασίου Φλώρινας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου  Φλώρινας με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2015-2016 επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους  στους: