Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν χθες τις βραδινές ώρες, από αστυνομικούς της Α' Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας,  δύο ημεδαποί, ένας 29χρονος και ένας 28χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή


Καταζητούνταν για υπόθεση μεταφοράς 81 κιλών και 386 γρ. κάνναβης
Χθες το απόγευμα, στην Κρυσταλλοπηγή - Φλώρινας,  αστυνομικοί της Β’ ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας και του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν 53χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε  Ένταλμα Σύλληψης για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ποιος θα μας απαντήσει για το "Πίνδος"?

Εμένα με νοιάζει


Η μητέρα μου συχνά έλεγε ότι πολλές φορές μια σωστή γνώμη μπορεί να την ακούσεις από ένα παιδάκι ή και από έναν απλό δημότη χωρίς πτυχία και πολλές περγαμηνές, γι’ αυτό όταν έμαθα ότι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Κων/νος Ρόζας, ανοίγει διάλογο με τους δημότες της πόλης για ν’ ακούσει τις προτάσεις τους, αισθάνθηκα να γεννιέται μέσα μου η ελπίδα ότι κάτι καλό θα προκύψει για την Φλώρινά μας από την συνεργασία αυτή.

Γ.Λιάνης: "Η πρώτη αλήθεια είναι ο θάνατος"


Τω Αγνώστω διαδηλωτή
«Η πρώτη αλήθεια είναι ο θάνατος. Απομένει να μάθουμε ποια είναι η τελευταία» γράφει ο Ελύτης.
Σκέφτομαι πολύ έντονα το θάνατο του 53χρονου εργάτη μέσα στην υψικάμινο της διαδήλωσης.
Μέσα σε αυτή τη φοβερή βουή, τις λάμψεις και τους κρότους. Ένα γεγονός που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν απασχόλησε πολύ το βράδυ της Πέμπτης μια από τις κρισιμότερες

Παρουσίαση του βιβλίου της Αντ.Τσάμη: "Αναμνήσεις από το Έπος του 40"


Αναμνήσεις από το Έπος του 40 (Φλώρινα, 2011)
Το ιστορικό πλαίσιο του βιβλίου αφορά στην περίοδο από την έκρηξη του πολέμου του 1940 και την κατοχή ως το έτος 1944 και την απελευθέρωση. Το χρονοδιάγραμμα της περιόδου περιλαμβάνει τις εξής ιστορικής σημασίας τομές: α) 6.4.1941: κήρυξη πολέμου από Γερμανία β) 21.4.1941:  Συνθηκολόγηση του στρατηγού Τσολάκογλου  και  παράδοση του ελληνικού στρατού άνευ όρων γ) 25.4.1941: Ο Βασιλιάς Γεώργιος 

Παραπλέοντας από το "Εγώ" στο "Εμείς"


Διακυβέρνηση της προσοχής
Η ελευθερία, σαν ένας τρόπος διακυβέρνησης των ανθρώπων, σημαίνει να εξετάζουμε την απουσία περιορισμών σαν ένα είδος περιορισμού, κάτι που είναι παράδοξο.
Νέοι καλλιτέχνες, από τις Σχολές Καλών Τεχνών Αθήνας (1ο εργ. γλυπτικής), Θεσσαλονίκης (2ο εργ. ζωγραφικής) και Φλώρινας (3ο εικαστικό εργαστήριο), σε συντονισμό του τελευταίου, βρέθηκαν σε συνέργεια με το Νίκο Χαραλαμπίδη στον τόπο της καρναβαλικής του παύσης με την Σχεδία ΑΔΙΠΛΕΩ και το project KSERO και διασφάλισαν με την ανασκοπική υπαγωγική μέθοδο Ρελτίχ  την ηθική και εικαστική υποστήριξη της συγκρουσιακής ευταξίας του καλλιτέχνη.

Έκθεση ζωγραφικής στην Πρέσπα


Έκθεση ζωγραφικής των Παναγιώτη Στεργίου και Δημήτρη Νούλη θα φιλοξενηθεί από σήμερα Δευτέρα και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Ενημέρωσης Πύλης. 

Συνάντηση Ιωσηφίδη με νέους επιστήμονες


Με νέους επιστήμονες, αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου, θα συναντηθεί για δεύτερη φορά 0  Δήμαρχος Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδης σήμερα Δευτέρα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με σκοπό

ΔΑΚΕ "Σπάρτακος" Νέο Ξεκίνημα: "Σήμερα είναι το αύριο που φοβόσασταν χθες. Αντισταθείτε!!"


  • Οι πραγματικοί συνδικαλιστές αγωνίζονται και ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ στον ΔΡΟΜΟ.
  • Οι ΑΓΩΝΕΣ τους δεν μπορούν να διαγραφούν από κανέναν.

Τραγικό θάνατο βρήκε o συνδικαλιστής του Π.Α.ΜΕ Κοτσαρίδης Δημήτρης ο οποίος μαζί με άλλους χιλιάδες εργαζόμενους αγωνίζονταν καθημερινά στον δρόμο, για την ανατροπή της πολιτικής «ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ» των Ελλήνων και «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ» της Ελλάδας που επιχειρείται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.