Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Γ.Λιάνης: Καταψηφίζω τα μέτρα - Να πάρει πρωτοβουλίες ο Κ.Παπούλιας


Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νέο φόρο στα ακίνητα, τον οποίο χαρακτήρισε «άδικο», παραπέμποντας, μάλιστα, και στην επιστολή παραίτησης που είχε παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι καταλήψεις (video)


Επιμένοντας στη διεκδίκηση για επίλυση των αιτημάτων τους, οι μαθητές των Λυκείων της Φλώρινας συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις καταλήψεις των σχολείων τους. Σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ.Ι.Τζώτζη στη Florine@ κάποια από τα αιτήματα θεωρούνται δίκαια και εξετάζεται η επίλυσή τους, ενώ συγχρόνως καλεί τους μαθητές σε συνάντηση για συζήτηση και διευθέτηση των προβλημάτων. Δείτε παρακάτω (video) μερικά από τα αιτήματα των μαθητών του:

Δηλώσεις Ι.Μαγκριώτη για Τριανταφυλλιά και κάθετο άξονα Εγνατίας


Με αφορμή την παρουσία του στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΕ και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ο υφυπουργός Ι.Μαγκριώτης έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με τη νέα χάραξη και τις προοπτικές υλοποίησης του οδικού άξονα Φλώρινα Πτολεμαΐδα.

Ξεκινάει η εμποροπανήγυρη Αμυνταίου


Όπως κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου, η οποία θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου.

«Πωλητήριο» σε Αμύνταιο και Μεγαλόπολη


Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πωλήσει δυο λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ για να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού και στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της, που περιλαμβάνονται στο "μεσοπρόθεσμο"

Δημοπρατήθηκε το οδικό τμήμα Κορομηλιά- Κρυσταλλοπηγή


Πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του οδικού τμήματος Κορομηλιά- Κρυσταλλοπηγή που αποτελεί και το τελευταίο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή.

Συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων με την Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αθ. Κοσματόπουλος, υπεύθυνος πολιτισμού και τουρισμού, προσκαλεί όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στην 

1η συγκέντρωση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας


Η πρώτη συγκέντρωση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας «Η Ολυμπιάς» θα γίνει αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (πάνω από το Ωδείο) στις 6:30 μ.μ.

Οι ONIRAMA στο Αμύνταιο


Ο Ε.Σ. "Αμύντας" Αμυνταίου διοργανώνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο club SoNar συναυλία των ONIRAMA. H ώρα έναρξης είναι 23:00 ενώ εισιτήρια προπωλούνται από λίστα συνεργατών του Συλλόγου.

Ιδρύθηκε Φιλοζωικό Σωματείο στη Φλώρινα



Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας "Η Πατούσα" συναντήθηκε μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος διαφόρων φιλοζωικών συλλογών από αλλά μέρη και δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της αγάπης μας για τα ζώα.

Ερώτηση Βούγια για σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινας - Θεσ/νικης


Με θέμα την «αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Φλώρινας» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση. 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου  στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο στη Φλώρινα


Κυβέρνηση και τρόϊκα αδίστακτα ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, για να σωθεί η πλουτοκρατία από την χρεοκοπία.