Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Ήθη και Έθιμα του Δεκαπενταύγουστου


Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στον ελληνικό λαό η επίκληση της Παναγίας είναι η περισσότερο καθιερωμένη. Η Παναγία διεκδικεί τα περισσότερα προσωνύμια που προέρχονται από...

Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου


Η 15η Αυγούστου, ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες του έτους κατά τις οποίες απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις αργίες. 

Πανηγύρι στη Σκοπιά

Ο Π.Μ.Α. Σύλλογος «Αμύντας» Σκοπιάς, διοργανώνει πανηγύρι στη Σκοπιά, σήμερα Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην πλατεία του χωριού. Θα παρουσιάσουν τοπικούς χορούς, το παιδικό και το τμήμα γυναικών του «Αμύντα» Σκοπιάς, οι «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς και ο Λαογραφικός-Μορφωτικός-Πολιτιστικός-Γυμναστικός Σύλλογος Βεύης.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μεσοχώρι


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου «Ακρίτας» διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού.  

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Υδρούσα


Η Τοπική Κοινότητα Υδρούσσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Υδρούσσας διοργανώνουν Πολιτιστικές εκδηλώσεις ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του κοινοτικού καταστήματος.