Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Κρυσταλλοπηγή


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή, στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας. Από την πυρκαγιά κάηκαν 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Το μεγάλο φαγοπότι του πρώην Νομάρχη (από το zougla.gr)



Το χοιρινό με τραχανά, οι κεφτέδες με λαχανικά, το μπουγιουρντί και ένα καλό κρασί αξίας… 560 ευρώ, είναι μόνο μερικά από τα «εδέσματα» που ενέκρινε ως δαπάνες η πρώην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση της Φλώρινας. 

Στο μικροσκόπιο ελεγκτών η ΑΝ.ΦΛΩ και η πρώην Ν.Α.Φλώρινας

Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης βρίσκονται, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Florine@, από προχθές στα γραφεία της ΑΝ.ΦΛΩ στη Φλώρινα.

Μ.Σουλιώτης: "Η ανατομία μιας συντεχνίας"


Ο υπερταξικός ρόλος των ταξιτζήδων και η πολιτική τους «αγωγή»
Σε ένα μικρό διήγημα του Θανάση Βαλτινού ο ταξιτζής συμπονεί τον πτωχό πελάτη με το άρρωστο παιδάκι, που τον έχει μεταφέρει με ξέφρενη κούρσα από την Τρίπολη στο Παίδων της Αθήνας, και αντί για εξακόσιες δραχμές κόμιστρο κόβει από μόνος του τις εκατό και ζητεί από τον ταλαίπωρο πατέρα πεντακόσιες: «Του λέω, Είσαι ευχαριστημένος να μου δώσεις πεντακόσιες δραχμές; Βγάζει ένα πεντακοσιάρικο, εκείνο είχε όλο κι όλο. Τι είναι, του λέω, τον είδα που δίσταζε. Μου αφήνεις, λέει, πενήντα δραχμές να πάρω τσιγάρα; Ντρεπότανε. Και για ναύλα, να πάω εδώ στο Αιγάλεω, σ' έναν συγγενή μου; Του λέω, Δώσ' μου τέσσερα κατοστάρικα. Τι να του πω που ήταν με μισό παπούτσι.»

Αλλαγή ημέρας για τη Λαϊκή Αγορά της Φλώρινας


Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Φλώρινας, η Λαϊκή Αγορά της πόλης θα λειτουργήσει την

Πωλούνται Αμύνταιο και Μελίτη 2 σε Ιδιώτες


Οι συνολικής καθαρής ισχύος 550 μεγαβάτ δύο μονάδες του Αμυνταίου, ενδεχομένως άλλες δύο, ανάλογης ισχύος της Καρδιάς, καθώς και η προγραμματισμένη νέα μονάδα της Φλώρινας θα είναι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα λιγνιτικά εργοστάσια που θα περάσουν στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα. 

Τα προσωρινά αποτελέσματα της Απογραφής στη Δυτική Μακεδονία


Στους 282.120 ανέρχονται οι μόνιμοι κάτοικοι που απογράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία από την  Ελληνική Στατιστική κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011.

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του "4 Seasons of Florina"




ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τρεις μήνες μετά την έκδοση του πρώτου, κυκλοφόρησε και το δεύτερο (καλοκαιρινό) τεύχος του περιοδικού «Four Seasons of Florina» (Τέσσερις εποχές της Φλώρινας) το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των περιπτέρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.Στις 76 σελίδες του περιέχει με «ημερολογιακή» σειρά, όλα όσα έγιναν στην πόλη της Φλώρινας τους τρεις μήνες που προηγήθηκαν, τα οποία αφορούν την κοινωνία, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Παρουσιάζονται αναλυτικά μερικά από τα σημαντικότερα κοινωνικά – πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο διάστημα (παρουσιάσεις - ημερίδες, θέατρο, συναυλίες, χορός κ.α.), με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχολιασμό.  

Μερικά από τα θέματα του δεύτερου τεύχους:

Διασυνοριακό Σχέδιο για την Αλιεία στη λεκάνη των Πρεσπών


Εκπρόσωποι του Δήμου Πρεσπών και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας με θέμα την «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Σχεδίου Διαχείρισης για τα Ψάρια και την Αλιεία στη λεκάνη των Πρεσπών», που  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011 στην Bitola.