Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Φράγμα καπνού στο δρόμο για Μελίτη (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Φωτορεπορτάζ)


Φράγμα καπνού υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην Ε.Ο. Φλώρινας-Μελίτης στο ύψος της Παλαίστρας με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία. 

…και τελικά μπήκαν μέσα (video)



Δυναμική παρουσία των μαθητών ήταν το χαρακτηριστικό της σημερινής ένατης ημέρας των καταλήψεων. Στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Φλώρινας κατευθύνθηκαν αρχικά προς το Δημαρχείο για να συναντήσουν τον Ι.Βοσκόπουλο και να συζητήσουν μαζί του. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video,

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού


Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού. Μια ημέρα που καθιερώθηκε από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων. 

Τα "έψαλαν" οι μαθητές στο Δήμαρχο (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ- Φωτορεπορτάζ)


Πορεία διαμαρτυρίας  έκαναν πριν από λίγο οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Φλώρινας με κατεύθυνση το Δημαρχείο. Διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους οι μαθητές ζήτησαν από τον Ι.Βοσκόπουλο να βγει από το γραφείο του για να τον συναντήσουν και να του μεταφέρουν τα αιτήματά τους. 

Στον Ι.Βοσκόπουλο απαντά και ο δεύτερος συνεταιρισμός Αλώνων


Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την ξύλευση του δάσους των Αλώνων για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των συγχωριανών μας, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο Βαγγέλης Αλεξίου, πρόεδρος του ενός εκ των δύο δασικών συνεταιρισμών του χωριού μας, δεν συζήτησε ποτέ το θέμα της κάλυψης των ατομικών αναγκών με το Δήμαρχο Φλώρινας, αφού όλες τις επαφές με τον κ.Ι.Βοσκόπουλο τις έκανα μόνον εγώ εκπροσωπώντας και τους δύο συνεταιρισμούς. Την απόφαση της κοινής εκπροσώπησης την πήραμε για να εξυπηρετήσουμε τους συγχωριανούς μας προμηθεύοντάς τους σε χαμηλές τιμές τα καυσόξυλα του χειμώνα, που για εμάς είναι θέμα ζωτικής ανάγκης.

Πόρτα-Πόρτα οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας


Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας Φλώρινας Κων/νος Ρόζας και τα μέλη της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, για δεύτερη φορά επίσκεψη σε καταστήματα της Φλώρινας πόρτα-πόρτα και συζήτησαν με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα της πόλης. 

Μας κούρασαν με τον κάθετο άξονα

Αντιπαράθεση Βοσκόπουλου-Παπαναστασίου για την τηλεθέρμανση


Για το θέμα της τηλεθέρμανσης έκανε δηλώσεις ο Στέφανος Παπαναστασίου τονίζοντας τη σημασία του έργου, αλλά και την προσωπική συμβολή του, αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε η όλη προσπάθεια. Στις δηλώσεις αυτές απαντά ο Ι.Βοσκόπουλος λέγοντας τα παρακάτω:

Κινητοποίηση γονέων στο Μανιάκι για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού


Έξω από το κτίριο του παιδικού σταθμού Μανιακίου του Δήμου Αμυνταίου συγκεντρώθηκαν χθες οι γονείς των μαθητών και οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του Δήμου, να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Μανιακίου απαιτώντας συγχρόνως την άμεση λειτουργία του.

Οι φοιτητές της Καλών Τεχνών καλλωπίζουν την πόλη


Πρωτοβουλία για τον καλλωπισμό τοίχων και κτιρίων αναλαμβάνουν φοιτητές του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, σε μια προσπάθεια να δώσουν περισσότερο χρώμα και ζωντάνια στη Φλώρινα.

Η άυλη κληρονομιά των Πρεσπών


Μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κομμάτι κιτρινισμένο από το χρόνο χαρτί, μια συνταγή για γεμιστές κόκκινες πιπεριές, κάτι πολύ πιο σπουδαίο από ένα ταψί φαγητό κι ένα παραμύθι, κάτι πολύ πιο μεγάλο από μερικές σελίδες.

Αστυνομικά Νέα


Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

"Σπάρτακος": Ποιος θα εγκαινιάσει την Πτολεμαϊδα V και την Μελίτη II?



Την ώρα που η Μονάδα Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ στο Αλιβέρι είναι έτοιμη άλλα μένει εκτός λειτουργίας, γιατί ο αγωγός που θα μεταφέρει το αέριο είναι άγνωστο πότε θα φτάσει για να την τροφοδοτήσει, την ώρα που η κατασκευή της Μονάδας Φυσικού Αερίου στη Μεγαλόπολη προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, αλλά και πάλι δεν θα λειτουργεί ούτε κι αυτή, αφού δεν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής του Αγωγού Φυσικού αερίου ή τα έργα κατασκευής των κέντρων υπερύψηλης τάσης (Κ.Υ.Τ.) Πάτρας και Μεγαλόπολης....

Εφ. "ΗΧΩ"

Πράσινη ανάπτυξη: Νέο αναπτυξιακό πρότυπο για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη στην Δυτική Μακεδονία


Η αειφόρος ανάπτυξη, είναι η ανάπτυξη η οποία μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον καλύπτοντας τις σημερινές ανάγκες, χωρίς όμως να βλάπτεται η δυνατότητα των επερχόμενων γενεών να καλύψουν και αυτές τις δικές τους ανάγκες.

ΚΚΕ Φλώρινας: Ο λαός μπορεί!


Η δυναμική που εκφράζουν οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, είναι παρακαταθήκη για το κίνημα. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα που, από την πρώτη ώρα, σάλπισαν οι ταξικές δυνάμεις, ο γενικευμένος χαρακτήρας που αποκτούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια, η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία, οι νέες δυνάμεις που μπαίνουν στο κίνημα, με αιχμή την άρνησή τους να πληρώσουν επειδή δεν έχουν, ή δε θέλουν να υποστούν αφαίμαξη για το κεφάλαιο, οι συζητήσεις που ανοίγουν στα εργοστάσια, στα μικρομάγαζα και στις γειτονιές, για την ανάγκη να επεκταθεί και σε άλλους τομείς η οργανωμένη λαϊκή απειθαρχία  και ανυπακοή, είναι στοιχεία που δημιουργούν προϋποθέσεις για να αποτύχει το νέο χαράτσωμα του λαού.