Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Οι βρύσες και οι κάνουλες

Ένα κοριτσάκι γεμίζει την στάμνα από την βρύση της γειτονιάς στην οδό Ι. Άρτη. 
Στο βάθος το αρτοποιείο και η οικία Μιτσκίνη το 1943


Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Από την αρχαιότητα και μέχρι τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο, οι βρύσες της πόλης μας, έτρεχαν ασταμάτητα, επειδή δεν υπήρχαν κάνουλες. Τότε κάθε γειτονιά είχε μια και δυο βρύσες, αρκετά εντυπωσιακές, ως προς την εμφάνισή τους, και κάθε μια είχε διαφορετική γεύση νερού. Όλες οι βρύσες είχαν όνομα. Τα υδραγωγεία τους ήταν μικρά, που συσσώρευαν το νερό

Οι Μέθοδοι Συμπερασμού

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Το μεγαλύτερο τμήμα του κόσμου που περιβάλλει τον άνθρωπο είναι τόσο πολύπλοκο ώστε δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, πολύ περισσότερο να εξηγηθεί και να περιγραφεί επακριβώς με σκοπό την παραγωγή γνώσης και τελικά την πρόοδο. Για παράδειγμα το

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Αμμοχώρι

Ο Ανθρωπιστικός Αθλητικός Σύλλογος ''Πρωταθλητής στη Ζωή" σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Αναγέννηση" διοργανώνουν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.
Θεματικές Ενότητες:

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας

Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

Πέμπτη & 12

Ἡ κατάργησι τῆς δουλείας

15 Φεβρουαρίου, Ὀνησίμου, Φλ, στ. 8-25
Ὅλη ἡ μικρὴ πρὸς Φιλήμονα Ἐπιστολή, συνολικὰ 25 στίχοι, εἶναι μιὰ ἰδιωτικὴ Ἐπιστολή, ἡ μόνη ἰδιωτικὴ1  τοῦ ἀποστόλου Παύλου. Ὁ Φιλήμων, πλούσιος κάτοικος τῶν Κολοσσῶν τῆς Μ. Ἀσίας, γνώρισε τὸ Χριστὸ ἀπὸ τὸν Παῦλο καὶ διατηροῦσε πρὸς αὐτὸν τιμὴ

Απόφαση-σταθμός κατά της ΔΕΗ για το χαράτσι

Με μια σημαντική και άρτια νομικά τεκμηριωμένη απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Φλώρινας έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πολιτών, που είναι και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα της Φλώρινας (Π.Α.ΜΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ) και διατάσσει τη ΔΕΗ να συνεχίσει να παρέχει ρεύμα και να μην

"Άνθρακες ο θησαυρός" για το Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα

Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 το Κ.Π.Ε. Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Πασπάλη Σταύρο Δ/ντή του Σχολείου, Μιχούλη Νίκη και Πετσίβα Μαρία με τους μαθητές/τριες  των Ε1΄ και Ε2΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές

To νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών Νομού Φλώρινας

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων της Θεσσαλίας Νομού Φλώρινας ύστερα από τις εκλογές της 9ης Φεβρουαρίου 2014 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Tα έργα του Δημάρχου Αμυνταίου...

Πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Φλώρινα

"ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ , ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ"
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014
ΩΡΑ 11π.μ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
Mεταξύ άλλων στην εκδήλωση  αναμένεται να τονιστεί  η  θέση για  την έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ και πως αυτή συνδεεται με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος του

Εκδήλωση του ΚΚΕ για το ΔΣΕ

Λαϊκή ευημερία, η ουσία και ο σκοπός της πάλης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣΕ

Λαβωμένος στη Θεσσαλονίκη ο "Αμύντας"

Με δεδομένες τις απουσίες των Βαφειάδου και Τσουτσουλάκη που θα μείνουν εκτός λόγω τραυματισμού, ο Αμύντας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (15/2) στις 15:00 στο κλειστό της Μίκρας, τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 10ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.
Η ομάδα του Νίκου Γιώσκου, μετά τη

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αμύνταιο

Πολιτική εκδήλωση με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο την Πέμπτη 13/2/2014.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο οποίος, αφού

Ευχαριστήριο του "Αριστοτέλη"

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Φωτεινή Ναλπαντίδου ιδιοκτήτρια του Γυμναστηρίου «ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ» Φλώρινας, για την ενίσχυση της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου μας, με εξήντα (60) αθλητικά μπλουζάκια, τα οποία θα φέρουν το λογότυπο του Γυμναστηρίου και την επωνυμία του Τμήματος.
Η χειρονομία αυτή καταδεικνύει, εκτός

Ευχαριστήριο του "Αμύντα"

Το ΔΣ του Εθνικομορφωτικού Συλλόγου “ΑΜΥΝΤΑΣ”, ευχαριστεί θερμά τον κ. Δη μήτριο Δημόπουλο, συνταξιούχο δάσκαλο, συγγραφέα και ποιητή για τη δωρεά δύο (2) βιβλίων του με τίτλο «Καπετάν Βαγγέλης ο Στρεμπενιώτης», Αʼ Έκδοση - Αμύνταιο 2013, προς τη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας.  
Η χειρονομία αυτή καταδεικνύει, εκτός