Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΟΥΜΠΑΣΗ

                                                              

                                                              ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ
Οι γνωστοί επαγγελματίες της πολιτικής και τα παπαγαλάκια τους εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, πανικόβλητοι από την νικηφόρα πορεία του συνδυασμού «ΦΛΩΡΙΝΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» της Όλγας Μούσιου - Μυλωνά, διασπείρουν την φήμη ότι δήθεν παραιτήθηκα από την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Μελίτης.
Θέλω να δηλώσω και δημόσια, αυτό που όλοι οι πολίτες του Δήμου μας γνωρίζουν, ότι συντάχθηκα από την αρχή με την Όλγα Μούσιου - Μυλωνά, συμμετείχα ενεργά στην κατάρτιση του συνδυασμού μας και ότι δίνω όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα για μια νέα πορεία για το Δήμο μας. Έναν αγώνα που όλοι πλέον διαπιστώνουν ότι θα είναι νικηφόρος..
Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν με την ψήφο τους τα πρόσωπα που μετέρχονται τέτοιου είδους γκαιμπελικές μεθόδους και δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα στον κάθε Φλωρινιώτη, στον κάθε συμπολίτη μας με συνέπεια και μετά τις εκλογές.

                                                                                                                 
ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ
 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ 'ΦΛΩΡΙΝΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ' (ΕΚΛ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΛΙΤΗΣ)

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών στο Αμύνταιο.



Ένας Έλληνας, κάτοικος Αμυνταίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σε νομότυπη έρευνα, εντοπίστηκαν πάνω του 0,6 γραμμάρια ηρωίνης, μία χρησιμοποιημένη σύριγγα κι ένα φιαλίδιο με υπολείμματα ηρωίνης.
Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη
Πηγή:www.ert.gr

ΔΡΙΜΥ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" Μ.ΠΕΤΡΑΚΟΥ....ΓΙΑ ΤΑ 15άρια...



Δήλωση του Συνδυασμού “Εναλλακτική Δράση
για τις αναθέσεις έργων στη Φλώρινα.
Δέος προκαλούν οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τα εκατοντάδες «μικρά» έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την απερχόμενη διοίκηση της Νομαρχία Φλώρινας. Η συντριπτική πλειοψηφία κοστολογήθηκε ακριβώς 15.000 ευρώ που .. όλως τυχαίως είναι το όριο κάτω από το οποίο μπορεί να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση.
Δεν είναι μόνο οι προφανείς κατατμήσεις έργων που είναι παράνομες με βάση τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Άλλωστε, μια αναποτελεσματική διοίκηση έχει τη γνωστή δικαιολογία ότι δεν είναι ικανή να κάνει έγκαιρα γόνιμους διαγωνισμούς. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το μεγάλο ποσοστό αυτοτελών έργων που κοστολογούνται με ακριβώς 15.000€. Δεν υπάρχουν παρά μετρημένα στα δάκτυλα, έργα που να κοστίζουν 12, 13, η 14 χιλιάδες, σχεδόν όλα είναι 15.000. Όπως ο Προκρούστης έκοβε όσους ήταν μεγαλύτεροι από την κλίνη του, αλλά και τραβούσε να μακρύνουν αυτούς που ήταν κοντότεροι, έτσι και η διοίκηση της Νομαρχίας φαίνεται να υπερκοστολογεί τα μικρότερα των 15000€ έργα. 
Εντύπωση κάνει και η αφοπλιστική ομολογία του αντινομάρχη τεχνικών έργων ότι για τις αναθέσεις που έγιναν, το κριτήριο της διοίκησης ήταν μικροσυμφέροντα των εργολάβων. Το προφανές ερώτημα είναι: αφιλοκερδώς ;
Σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Εναλλακτικής Δράσης Μιχάλης Πετράκος δήλωσε: «η αποκάλυψη ενός μικρού αλλά ενδεικτικού μέρους των «μικρών» έργων της νομαρχίας από την απερχόμενη διοίκηση δημιουργεί υπόνοιες για κατατμήσεις και υπερκοστολογήσεις έργων σχεδόν σε κάθε περίπτωση απ’ ευθείας ανάθεσης. Σε αυτό το όργιο κακοδιοίκησης πρέπει πρώτα να χυθεί άπλετο φως με την δημοσίευση από τις υπηρεσίες της νομαρχίας του συνόλου των αναθέσεων, να αξιολογηθούν από τις αρμόδιες αρχές (γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης και εισαγγελέας) και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν. Άμεσα όμως, οι πολίτες της Δ. Μακεδονίας στις 7 Νοεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τέλος σε τέτοιες πρακτικές καταψηφίζοντας τη δικομματική διαπλοκή και χαράζοντας νέα πορεία για την περιοχή μας».

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛ.ΚΕΝΤΡΟΥ Μ.ΙΩΣΗΦΙΔΗ


Τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, στις 12:00, τελέστηκαν τα εγκαίνια του κεντρικού
Εκλογικού Κέντρου στο Αμύνταιο, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση των
υποψηφίων του Συνδυασμού.Στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους φίλους της Δημοτικής Παράταξης ο Μάκης Ιωσηφίδης έδωσε το στίγμα του συνδυασμού λέγοντας «Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είναι όλες οι υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου. Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ αποτελείται από ανεξάρτητες, αυτόνομες και ολοκληρωμένες πολιτικές προσωπικότητες, που άφησαν στην άκρη τις κομματικές τους ιδιότητες και εργάζονται από κοινού για την αναβάθμιση του τόπου».