Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Θανατηφόρο Εργατικό Ατύχημα

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης στο 2ο χλμ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης  που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό συναδέλφου μας.
Τα αποτελέσματα  της μη τήρησης των κανονισμών και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και η κακή ψυχολογική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι οι οποίοι

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης στις 3 Δεκεμβρίου 2015

Εμείς οι εργαζόμενοι της Φλώρινας, από τον ιδιωτικό ευρύτερο δημόσιο και δημόσιο τομέα, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, συμμετέχοντας στην 24ωρη Γενική Απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας

Ομιλία του Προέδρου του ΕΚΦ στην απεργιακή συγκέντρωση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,
Ένα νέο μνημόνιο, το τρίτο κατά σειρά, που μάλιστα έφεραν όλοι όσοι υποσχέθηκαν στο λαό πως θα σκίσουν τα μνημόνια, μας φέρνει σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε για ακόμα μια φορά εναντίον των πολιτικών της λιτότητας και των μέτρων.
Σήμερα, από εδώ τους λέμε πως ο κόσμος της εργασίας έχει παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει και

3η Δεκέμβρη 2015 : ημέρα κοινωνικής διεκδίκησης και διαμαρτυρίας για την αξιοπρέπεια, την κοινωνική προστασία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη

Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι μια ημέρα μνήμης και γιορτής, αλλά μια ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Το μόνο που γιορτάζουμε στις 3 Δεκέμβρη και κάθε μέρα του χρόνου είναι ότι η αναπηρία είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης, της ανθρώπινης ποικιλομορφίας. 
Η 3η Δεκέμβρη είναι η ευκαιρία για να

Διακήρυξη Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία δήμου Αμυνταίου στα πλαίσια της 3η Δεκέμβρη Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ

Για την αξιοπρέπεια την κοινωνική προστασία, την ισότητα , τη δικαιοσύνη .
Εμείς τα άτομα με Αναπηρία σήμερα 3η Δεκέμβρη 2015 Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε

Δραστηριοτητες ΕΕΕΕΚ Φλώρινας για την παγκοσμια ημέρα ατόμων με αναπηρια

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Φλώρινας θα προβεί σε δράσεις συνεκπαίδευσης και ένταξης στον κοινωνικό ιστό.

Ανακοίνωση του Τμήματος ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για την Αναπηρία

Η 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για την Αναπηρία, είναι μια ημέρα αγώνα, διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας, όπως υιοθετήθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν κάποιας μορφής αναπηρία. Στη χώρα μας ξεπερνούν το

2η ημερίδα με τίτλο: «Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο σχολείο»


Η Παιδαγωγική Σχολή σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την 2η ημερίδα με τίτλο: «Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο Σχολείο», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα, 4 Δεκεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Σχολής.

Κάλεσμα για τη γενική απεργία στις 3 Δεκέμβρη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας απέδειξαν με τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη Γενική Απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια ότι δεν το βάζουν κάτω, παρά τη διάψευση των ελπίδων τους από τη συνθηκολόγηση

Σύλληψη 41χρονου για κλοπή

Την Τρ’ιτη (01-12-2015) το βράδυ στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, για κλοπή. 
Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος την 01-12-2015 το απόγευμα,  αφαίρεσε από κατάστημα εμπορίας

Θ. Καρυπίδης: Ο Περιφερειάρχης των λόγων που... κατάπιε τα λόγια του!



Τα πράγματα είναι απλά. Ο συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» έκανε εγγράφως τον απολογισμό των πεπραγμένων του πρώτου χρόνου της Περιφερειακής Αρχής.
Ο Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας, καθώς λέει ότι  "δεν απαντά σε ψεύδη".
Λογικό είναι αν έχεις μπερδέψει την αλήθεια με

Διανομή ρυζιού στους πολύτεκνους της ΠΕ Φλώρινας

 Ο  Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας θα μοιράσει ρύζι για τα μέλη του, που είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΕΣΠΑ έτους 2013, ως εξής:

Ανακοίνωση της Μητρόπλης

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης όπως προσέλθουν την

Υποστηρικτής του Α.Ο.Φ το κατάστημα MIKEL της Φλώρινας

Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (Α.Ο.Φ.) κος Μπόσκος Αλέξανδρος και οι ιδιοκτήτες του καταστήματος MIKEL, που εδρεύει στην πόλη της Φλώρινας. Το  κατάστημα  MIKEL  εκτιμώντας την δυναμική, καθώς και τις

Ο «Αριστοτέλης» ευχαριστεί

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Ευάγγελο Ρώμα για τη δωρεά παραδοσιακών