Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η εκδίκηση της ιστορίας




Πηγή: Εφ. "ΕΘΝΟΣ"

54 σχόλια:

  1. αυτο θα είναι το καλύτερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τραγική ειρωνεία πραγματικά, στη ζωή όμως όχι στα κείμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή οι Αρχιεπίσκοποι Ελλάδος και Αλβανίας δεν είναι σκοταδιστές,ταλιμπάν,εθνίκια,φασιστοειδή,ρασοφόρα κατάλοιπα του μεσαίωνα κλπ κλπ;...και το τελετουργικό της ταφής δεν είναι σκοταδιστικό μυστήριο τελούμενο από ρασοφόρους;..μας μπερδεύετε αδέρφια!
    Ήταν Άθεος ή δεν ήταν ο Τεό;
    Κάποιοι που είναι..τους κάνουν "πολιτική κηδεία" και καθαρίζουν!..παραμένουν πιστοί στις ιδέες τους μέχρι τέλους!
    Και δηλαδή η άποψη :[-ΠΡΟΤΕΙΝΩ να ονοματοδοτηθεί το ήμισυ της οδού Αυγουστίνου Καντιώτη,σε θεόδωρου Αγγελόπουλου!!!.....] "θέλει" θα τιμηθεί δίκην εκδικήσεως(δις)ο Αγγελόπουλος,μια με την παρουσία στο μυστήριο της ταφής του των 2 ρασοφόρων Αρχιεπισκόπων και μια με τον τεμαχισμό-ονοματοδοσία της ήδη "βαπτισμένης" οδού;
    Στη συνέχεια δηλαδή θα "βλέπουμε" τις 2 τσίγκινες "ταμπέλες" της "τοιχοβερολινέζικης" οδού της "εκδικήσεως" και έτσι στα μάτια και στη μνήμη μας θα κοκορομαχούνε οι δύο "ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ" εις τον αιώνα τον άπαντα;

    Οι εκδικήσεις ανήκουν στους εγωιστές!...και στα μωρά πνεύματα!Ούτε ο ένας ήταν Μωρός ούτε ο Άλλος!
    Με εκδικήσεις δεν τιμούνται!...ούτε δικαιώνονται!
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
    ...όπως τον Αγγελόπουλο και τον Καντιώτη!
    ...imitation λιβάνι καίνε στον Αγγελόπουλο οι δήθεν λάτρεις του!
    Κρίμα!
    ...ας διαβάζουν τα κείμενά τους πριν τα δημοσιεύσουν πιο προσεκτικτά για να δουν την ανακολουθία και την ανεπάρκειά τους να υποστηρίξουν την αξία του Αγγελόπουλου ως σκηνοθέτη και ως "Πρόσωπον" με φτηνά απνευμάτιστα φιλολογήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπή στον τυμβωρύχο δημοσιογράφο του ΕΘΝΟΥΣ.Είναι πολυ μικρός να μιλήσει για τον Καντιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο σκουαδισμός ζει και βασιλεύει στη Φλώρινα, η λεωφόρος Ελευθερίας μετονομάστηκε σε Καντιώτη απο τα αστέρια της εγχώριας πολιτικής. Αυτό τα λέει όλα και εγώ ντρέπομα ως κάτοικος αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γεγονός ότι οι αρχιεπίσκοποι Αθηνών και Αλβανίας παρέστησαν στην κηδεία του αποθανόντος σκηνοθέτη δε σημαίνει κατ ανάγκην ότι συμφωνούσαν με το περιεχόμενο των καλλιτεχνικών του δημιουργημάτων.Το πιο πιθανόν είναι να προέστησαν στην εξόδιο ακολουθία επειδή ήταν μαζί στα κατηχητικά της αδελφότητας της Ζωής όπως και ο Χρήστος Γιανναράς και είχαν σφυρηλατηθεί μεταξύ τους δεσμοί φιλίας,ακατάλυτοι στο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσις Ελλάδος και ο Αλβανίας τέλεσαν την κηδεία του σκηνοθέτη δε σημαίνει ότι συμφωνούσαν με τα καλλιτεχνικά του δημιουργήματα. Σίγουρα όμως σημαίνει ότι ΔΕΝ συμφωνούν με τους αφορισμούς του Καντιώτη.

      Διαγραφή
  7. Παπάδες τον πήγαν 4 κι αυτόν, κι ακολουθούν κι οι αντιπαπάδες δήθεν οπαδοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι μπράβο χριστιανόπουλα! δείξτε το πραγματκό και μισαλλόδοξο μούτρο σας.

      Διαγραφή
  8. αραπάδες αντιδραστικοί είμαστε αλλά δε γουστάρουμε τους ψευτοκουλτουριαρέους. ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαντασθείτε οι Έλληνες να είχαν επιβάλει τον Ζεύς στους Εβραίους. Τα εβραιόπουλα να βαπτιζόντουσαν ως δούλοι του Ζεύς. Φαντασθείτε όταν παντρεύεται ένα εβραϊκό ζευγάρι ο ραβίνος να του ευχόταν να ευτυχήσει όπως ο Δευκαλίων και η Πύρρα. Και μετά ένας Εβραίος εθνικιστής, ο οποίος αποδέχεται τον Ζεύς και τα Ελληνικά έθιμα, να διαμαρτυρόταν γιατί τα εβραϊκά ΜΜΕ ελέγχονται από τους Έλληνες. Θα ήταν πολύ γελοίο. Φανταστείτε τώρα, να παρουσιαζόταν ένας Εβραίος στο θρήσκευμα και να έλεγε στον Εβραίο εθνικιστή που ασπάζεται τον Ζεύς: «Μα καλά, αφού η εβραϊκή κοινωνία έχει εξελληνιστεί, δεν είναι λογικό οι ελληνιστές να μας ελέγχουν; Πώς είναι δυνατόν να διαμαρτύρεσαι για τον έλεγχο των ΜΜΕ από τους ελληνιστές ενώ αυτοί ελέγχουν κάτι πιο σημαντικό, την εβραϊκή ψυχή». Και να του απαντούσε ο Εβραίος εθνικιστής που λατρεύει τον Ζεύς: «Είσαι πράκτορας του Ελληνισμού, γι' αυτό μιλάς έτσι».
    Το φαντάζεστε να είχαμε επιβάλλει την Ελληνική Θρησκεία στο Ισραήλ και οι ένοπλες δυνάμεις τους στην πιο ιερή στιγμή να επροσεύχοντο στον Ζεύς, και κάποιος Εβραίος εθνικιστής να κατηγορούσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι ελέγχεται από τους Ελληνιστές. Έτσι ακριβώς συμπεριφέρονται ορισμένοι χριστιανοί εθνικιστές σε εμάς τους πιστούς της Ελληνικής Θρησκείας. Πιστεύουν σε εβραϊκές δοξασίες, ψάλλουν εβραϊκούς ύμνους, καταδιώκουν την Ελληνική Θρησκεία και από πάνω μάς κατηγορούν για πράκτορες του σιωνισμού. Ποιοί αυτοί που προσκυνούν την Σιών και τους προφήτες της και Εβραϊκά δρώμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βλακεία δεν είναι μόνο αήττητη, είναι και ...τζάπα. Τετραπέρατε "ελληναρά", κόψε το πληκτρολόγιο και ζήσε στον πραγματικό κόσμο.

      Διαγραφή
  10. Ο Καντιώτης ήταν ένα κατάμαυρο αστέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως αυτό δεν γίνεται, αντιστρόφως όμως;
    Οι δήθεν λάτρεις του κάθε θολοκουλτουριαρόπουλου φασίστες φιλοεβραίοι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οχι δεν πιστεύουν σε κουλτούρα οι άθεοι φασίστες μισάνθρωποι.Απλώς μισούν την έννοια και του Ιησού και του Ελληνισμού. Και νομίζουν ότι μπορούν να σπέρνουν τη χολή και τη διχόνοια τους , τάχαμου τάχαμου ότι λάτρεψαν την κάθε χωμάτινη και ψεύτικη αμφιλεγόμενη θολοκουλτούρα που αυτοί ανάδειξαν, ακριβώς για να κοροιδέψουν και να ειρωνευτούν πρώτα τους αφελείς.
    Υπάρχει τεχνολογία και τέχνη του καλού και τεχνολογία και τέχνη του κακού.Η μία απελευθερώνει από δεσμά συρμάτων, παθών και μίσους και η άλλη εμποτίζει μίσος και δένει με σύρματα και με χρήματα.
    Η μία κινεί με το νου και το μαγνητισμό ότι υπάρχει στο σύμπαν, κι άλλη δένει με τον ηλεκτρισμό, το πετρέλαιο, το χρήμα και την κουλτούρα μίσους τον άνθρωπο. Πω, πω πόσο μεγάλος μποξέρ κουλτούρας είναι ο τάδε αμφιλεγόμενος. Κύταξε να δείς πως έδειρε τον τάδε και τον δείνα.Γιατί; Γιατί έσπειρε μετέωρο το μίσος στη γή ο αποστάτης πάτρων τους Σαμαέλ, ξανά και ξανά και ξανά.Κι από όλα αποστατούν. Κι από το δίκιο κι από την αλήθεια κι από το φιλότιμο.Και από τη ντροπή..
    Αλλά δε μιλούν αυτοί, από μέσα τους άλλοι μιλούν...
    Ο ζηλόφθων, μισάνθρωπος εξαποδώ,εκπεσών επι παντός.
    Ακόμα και οι γνήσιοι ιουδαίοι θύματα του ίδιου μπλοκ των ψευτοεβραίων, τάχα της 13ης χαζάρικης φυλής, είναι.
    Κι ενώ είναι μέγιστη αλήθεια ότι το σύνολο της γνώσης και των θρησκειών ελληνικά(κατά έντολήν υπερσυνμπαντικών) είναι, από την προβαβυλώνια εποχή και πιο πίσω, βάζουν μπροστά τους ιουδαίους σαν αντίπαλους των ελλήνων, του ισλάμ και όλων, για να προωθήσουν το παγκόσμιο τουρανικό -(του-ραν) σκοτεινά γένη ( ι-ραν) φωτεινά γένη- σχέδιο τους.
    Είναι αυτοί που νικησε ο Ζεύς, μετά τον Κρόνο-χρόνο πατέρα του. Αυτοί που νικησαν κατά σειρά, ο Απόλλων, ο Διόνυσος, ο Ηρακλής κι ο Αλέξανδρος.
    Συνέχεια, ναι συνέχεια, ήταν όλων αυτών ο Ιησούς,για να δοξάσει όχι μόνον τους γιούς των θεών, αλλά και τους γιούς των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι ο πραγματικός τετραπέρατος.
      Ευλογημενος, γιατί δεν μιλάει αυτός

      Διαγραφή
  13. Την καλύτερη δουλειά την έκανε ο Ηλίας Πετρόπουλος. Αυτοεξόριστος στη Γαλλία, παράγγειλε στη σύντροφό του να καεί η σορός του και οι στάχτες να σκορπιστούν στους υπονόμους του Παρισιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν κάνεις κι εσύ το ίδιο; Βέβαια, για να πας "αυτοεξόριστος" στη γαλλία, χρειάζεται και κάποιο παραδάκι, αλλά εσείς οι προοδευτικοί όλο και κάτι θα έχετε από την ένδοξη πασοκική περίοδο. Άντε στο καλό, και ...καλές στάχτες!!!

      Διαγραφή
  14. οχι δεν λατρέψαμε τον γέροντα Αυγουστίνο, εδώ στη φλώρινα, όσο κι αν μας ενέπνευσε η λιτή ζωή του και το κοινωνικό του έργο και το πατριωτικό του φρόνημα.
    αυτό που λατρεύουμε είναι η σπίθα που άναψε στον καθέναν από μας, με το δικό του τρόπο, με την δική του ψυχή, με το δικό του οραμα, τις δικές του ελπίδες.
    δεν πάνε χαμένες τόσες δεήσεις και προσευχές στα συναξάρια, δεν είναι όλοι θωρώντες επί γής.
    Η σπορά του γέροντος, χριστός και ελλάς, που ακολούθησε τα βήματα του πατρός Κοσμά του Αιτωλού, άνθισε κι εύγαλε κλωνάρια και νέους καρπούς, με νέα μπολιάσματα.
    Οχι μόνο από τις τάξεις των κληρικών.
    Περισσότερο από τις τάξεις των λαϊκών, ακόμα κι από τους πιο αγράμματους.
    Κι εκφράζονται βάρβαρα και χωριάτικα, όπως εκφράζονταν πάντα, όπως μπορούσαν, όπως τους έβγαινε: γιασουμ Γκρκ, όρτοντοξ, γιασουμ γκρεκομάνετς, να ζήβε γκτρσια και ορτοντόξια..Αμα ντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Πετρόπουλος ήταν συνεπής προς τον εαυτό του.Μηδενιστής και άθεος θεωρούσε προφανώς τον εαυτό του ένα κομμάτι κρέας που μετά θάνατον απορρίπτεται στους υπονόμους.Το τελειότερο δημιούργημα του Θεού που κάνει τους καλοπροαίρετους όταν μελετούν τις πολύπλοκες λειτουργίες του να υποκλίνονται προ του θείου μεγαλείου για τον Πετρόπουλο δεν έχει καμία αξία.Αυτός είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας απ τους μηδενιστές και τους αθέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, αλλά μιλάς σε κουφούς και τυφλούς. Ο αντιθρησκευτικός φανατισμός δεν γιατρεύεται ποτέ. Οι "άθεοι" μπορούν να δεχτούν τα πάντα στο όνομα της "αθεΐας"..

      Διαγραφή
    2. Το να είσαι άθεος είναι να είσαι ελεύθερος... Δεν είμαι "αμνός" κανένα βοσκού. Δεν είμαι "δούλος" κανενός θεού φτιαγμένου από αγράμματους μισάνθρωπους... Κάτι τέτοιοι σαν εσάς αφόρισαν τον Καζαντζάκη... Είστε σκοταδιστές κύριοι...

      Διαγραφή
  16. Η Φλώρινα αναμφισβήτητα έχει και επίπεδο και ταπεραμέντο.
    Κι ο τελευταίος φλωρινιώτης καλλιτέχνης πολύ καλύτερος από κάθε εισαγόμενο είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο τομέας του πολιτισμού είναι απ τους πιο σπάταλους και οι εκάστοτε προιστάμενοι του ΥΠΠΟ πρέπει να λογοδοτήσουν για τη διόγκωση των ελλειμμάτων του προυπολογισμού που προκλήθηκε απ τη χρηματοδότηση ταινιών που δεν προσέφεραν και δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό.Ο Αγγαλόπουλος υπήρξε κρατικοδίαιτος και το ΥΠΠΟ πέταξε πολλά λεφτά για τις ανιαρές και αντεθνικές του ταινίες.Το αμαρτωλό ΥΠΠΟ έχει πετάξει πολλά δις σε θολοκουλτουριαρέους δήθεν καλλιτέχνες που λανσάρονται απ το ψευτοπροοδευτικό κατεστημένο σα;ν μεγάλοι καλλιτεχνικοί δημιουργοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεις τι εισπράξεις κάνουν οι ταινίες του "νέου ελληνικού κινηματογράφου" απορείς με ποιο θράσος απαιτούν το κράτος να τους στηρίζει. Τζάπα μάγκες, με ξένο χρήμα.

      Διαγραφή
  18. Ο Καντιώτης τάισε πολύ κόσμο με τα συσσίτια στην κατοχή,προκάλεσε τη μήνι των αρχών κατοχής,δημιούργησε πλειάδα φιλανθρωπικών ιδρυμάτων,συγκακουχήθηκε με το λαό του Θεού σε δύσκολες μέρες.Στην Αθήνα σαν ιεροκήρυκας κοιμόταν σ ένα ανήλιο υπόγειο στην οδό Χριστοκοπίδου 12, δεν ήξερε το χρώμα του χρήματος,απέτρεψε το πολυεθνικό σούπερ-μάρκετ στα σύνορα με τη Βαρντάσκα που θα νέκρωνε την αγορά της Φλώρινας,στάθηκε δίπλα στις διάφορες κοινωνικές τάξεις της Φλώρινας.Ο Αγγελόπουλος τι ουσιαστικό πρόσφερε στην ελληνική κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτε. Μόνο την πρόφαση στους δήθεν θαυμαστές του να βγάλυον το μίσος κατά του γέροντα. Τόσο μίσος, είναι δυνατόν; Κι από ανθρώπους που αυτοπροσφιορίζονται ως "προοδευτικοί";

      Διαγραφή
    2. οποιοσδήποτε δεν είναι "δούλος" και "αμνός", αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΣ, είναι προοδευτικός σε σχέση με τους αμόρφωτους θρησκειολάγνους που μισούν την ίδια τους την Φύση... φαντάζομαι καταλάβατε σε ποιούς αναφέρομαι...

      Διαγραφή
  19. Ο 9.59 αμείνων τε και βελτίων, άριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εφερνε ο κάθε κομπλεξάρας με χρήματα του υπουργείου (τα μισα μούφτεν) τον κάθε ακόμα πιο μεγάλο κομπλεξάρα για να μας πουλήσει λαμογιέ θολοκουλτούρα στη Φλώρινα.
    Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει η ήρεμη δύναμη, η σιωπηλή πλειοψηφία αυτού του τόπου, η ψυχή κι ελπίδα αυτού του τόπου. Ωξω ρε θολοκουλτούρα, με όλη μας την ψυχή.
    Εσείς που καταχρεώσατε τη χώρα μας, πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά...
    Θα γιατρέψουμε μόνοι μας τις πληγές που ανοίξατε στο μέλλον των παιδιών μας. Χαθήτε από τα μάτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η μνήμη του μεγάλου Καντιώτη βλασφημείται απ τους τυμβωρύχους και η μητρόπολη κοιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν χρειάζεται να κινηθεί η Μητρόπολη.
    Τα λαμόγια και τα διάφορα θηλυπρεπή ανομικά κομπλεξόνια ήδη τα έχει αναλάβει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. tin florina thn mathane apo ton Kantioti esto kai me arketa arnhtika. Den perimename ton Aggelopoulo na mas kanei gnostous. To ti prosfere o kathenas exei katagrafei. Kapoioi vrikate eykairia na peite thn p@p@ri@ sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε μου 01:46. Βλέπεις ότι όλα τα σχόλια πριν από το δικό σου, είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και εσύ επιμένεις να γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες. Το μόνο που μπορούσα να κάνω, είναι να μη σε διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 600.000.000 δραχμές χορήγησε η Ευρωπαική Ένωση για το μετέωρο βήμα του πελαργού!Πεταμένα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 0λα εχουν μια τιμή,χονδρικώς ή λιανικώς...
    Ανεκτίμητη ήταν μόνο η συνέπεια του γέροντος Αυγουστίνου στις αρχές του. Δεν θα εξαγοραζόταν ποτέ για καμμία τιμή.Χριστός και Ελλάς,αταλάντευτα...
    Η μάλλον θα αντάλλασσε τη ζωή του αν έπρεπε να διαλέξει αυτήν ή τις ιδέες του...
    Αυτό είναι που εμπνέει και καθοδηγεί, μαζί με το λοιπό ποιμαντικό αλλά κυρίως το κοινωνικό και λαϊκό πατριωτικό του έργο. Φανατικός αλήθεια, αλλά και πατριώτης, λαϊκός, δίκαιος και κοινωνικός ευργέτης.
    Και κάτι άλλο κυρίες και κύριοι: δεν υπήρξε ποτέ ρατσιστής,το απέδειξε με την βάπτιση των νεοφωτίστων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τον γέροντα δεν είπε κανείς το παραμικρό σε ζητήματα ηθικής τάξης. μήπως όμως η μητρόπολη εδώ και μερικά χρονάκια άρχισε ύποπτα αλισβερίσια με την ΑΝ.ΦΛΩ?Θα με ενδιέφερε πολύ η άποψη σας.

      Διαγραφή
  27. Καντιώτης -Αγγελόπουλος τρείς χιλιάδες έτη φωτος-μηδέν ήταν το σκορ..Ανασκευάζουμε λοιπόν.
    Αφού το ..παπαδαριόν δεν βάλλεται με Αγγελόπουλο κατά Καντιώτη, μήπως να το βάλλουμεν με τους επιγόνους του;
    Με μιαν διαφοράν: οι επίγονοι εισίν ζώντες..
    Εάν κάτι υπέπεσεν εις την ακτίληψιν περί των σχέσεων της μητροπόλεως με κάτι μεμπτόν, ιδού η οδός της καταγγελίας εις τον εισαγγελέαν.
    Αλλως, τουμπεκίον ψιλοκομμένον, περί ανέξοδων εντυπώσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συντοπίτες, δε νομίζετε ότι είναι καιρός να βάλετε μια τελεία στο ψυχροπολεμικό σας μένος; Έλεος, και τα βαθύτερα συμπλέγματα κάποτε ...νεκρώνονται. Τόσο μίσος για τον π. Αυγουστίνο, δε δικαιολογείται ακόμη κι αν διαφωνείτε με τις ιδέες του. Κάνατε σημαία τον Αγγελόπουλο, που αμφιβάλλω αν αντέξατε να δείτε ξύπνιοι μισή ταινία του, και βγήκατε στις επάλξεις με το γνωστό "επαναστατικό" σας μένος -μόνο που δεν είστε πλέον έφηβοι να έχετε ελαφρυντικά... Κάποιοι από σας τολμάτε να παριστάνετε και τους προοδευτικούς και τους ανεκτικούς και άλλα πολλά... Δεν βαρεθήκατε τη μικροπρέπεια και την κατινιά; Πολλοί αμφισβητήσαμε κάποιες πρακτικές του π. Αυγουστίνου, αλλά του αναγνωρίζουμε ότι πίστευε σε αυτά που έλεγε με κάθε τίμημα.
    Δε σας πείραξαν τα λαμόγια που πλούτισαν σε βάρος του λαού μας κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα (τα περισσότερα από αυτά είναι του δικού σας, του "προοδευτικού" χώρου) και κάνοντας επάγγελμα την κομματική ιδιότητα, σκυλιάσατε να κατασπαράξετε έναν "αντίπαλό" σας που τίμησε την πόλη όσο λίγοι και αγάπησε το λαό της όσο κανείς, ταυτίζοντας απόλυτα τη μοίρα του με αυτόν, και ζώντας μαζί του, δίπλα του, επιβάλλοντας στον εαυτό του λιτότητα που παραδειγμάτιζε. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε; Δεν βαρεθήκατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εάν κόπτεται ο συντάκτης του Έθνους και όλη η αστούλικη ελιτοκουλτούρα της Ελλάδας τόσο πολύ για την μνήμη του Αγγελόπουλου,ας ονοματίσουν οι Αθηναίοι την Πλατεία Συντάγματος σε Πλατεία Θεόδωρου Αγγελόπουλου να τελειώνουμε!Μπορούν να το κάνουν όποτε θέλουν!
    Ποιος μπορεί να αντιδράσει σε κάτι τέτοιο;
    Η Φλώρινα θα κάνει την βούβα της!
    Δεν θα ανακατευτούμε καθόλου!
    Μη ταπεινώσουμε ρε πεθαμένο άνθρωπο...
    ...ποιος θα έρθει ρε στη Φλώρινα για να δει την τσίγκινη ταμπελίτσα,μιας γεμάτης με λακούβες οδού με το όνομά του,έχοντας ένα τσιπουράδικο στη μέση της και ένα κατάστημα εσωρούχων στη γωνία δεν είναι ντροπή;!!!
    ..ενώ εκεί στην πρωτεύουσα θα είναι πρώτο όνομα!
    ..κάνω λάθος;
    Μάλλον αυτοί!... θέλουν να τον ξεχάσουν μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Aυγουστίνος ,τελικά, είναι πολύ πιο επικίνδυνος επαναστάτης εν σκηναίς δικαίων, παρά όντας ζων.
    Αν ξυπνήσει η πραγματική λαοθάλασσα, που γαλουχήθηκε και εμπνεύστηκε και καθοδηγήθηκε και διδάχθηκε και ευεργετήθηκε και παραδέχθηκε τον Γέροντα, γίνεται ένα τεράστιο τσουνάμι, που σε συδυασμό με την κρίση αξιών και ηθών που έφερε την οικονομική κρίση στη χώρα μας, μπορεί να ζητήσει, να απαιτήσει, να αφυπνίσει, να συνεγείρει και να καθοδηγήσει κοινωνικούς και ηθικούς αγώνες, για την παλλινόρθωση των αξιών των αρχών και της ίδιας της οικονομίας της χώρας.
    Ας μη πολυξύνονονται τα λαμόγια στην γλίτσα του νεκρού ποιμένος.
    Αν εγερθεί το πνεύμα του, επί αδίκω αιτούμενος δικαίωσιν, θα ζητεί δικαίωση μια ολόκληρη κοινωνία σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΚΕ ΦΙΛΤΑΤΕ?ΚΑΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ!!!!

      Διαγραφή
  31. ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ-ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ
    Δεν είμαι από τους ανθρώπους που εκκλησιάζονται τακτικά. Αραιά και που, πάω στην εκκλησία. Στα 30 και πλέον όμως χρόνια που ήταν Μητροπολίτης ο Καντιώτης, τον έχω ακούσει πολλές φορές σε κηρύγματά του, να αναφέρεται με πολύ συγκίνηση στο ήθος, στον πατριωτισμό, στην εντιμότητα και προ παντός στην παροιμιώδη αφιλοχρηματία, του παλιού γνωστού στρατιωτικού και πολιτικού Νικολάου Πλαστήρα, του θρυλικού "Μαύρου Καβαλάρη", που ανήκε στον προοδευτικό λεγόμενο χώρο. Και για να μάθουν οι νεώτεροι, ο Πλαστήρας ήταν ο στρατιωτικός που έσωσε χιλιάδες στρατιώτες μας κατά την μικρασιατική καταστροφή, υποχωρώντας μόνο αυτός με το σύνταγμά του συντεταγμένα. Ήταν ο άνθρωπος που αν και είχε διατελέσει πρωθυπουργός, δεν είχε ούτε μια κατοικία στο όνομά του, αλλά ζούσε σε ένα ταπεινό διαμέρισμα, που του το είχαν παραχωρήσει οι φίλοι του. Ήταν ο άνθρωπος που πεθαίνοτας, βρήκαν στις τσέπες του μόνον 215 δραχμές, και ένα σιδερένιο κρεββάτι εκστρατείας όπου κοιμόταν, το δε σκελετωμένο από τους πολέμους και κακουχίες κορμί του, το έντυσαν με κουστούμι φίλου του για να το θάψουν. Η συχνή αναφορά λοιπόν, του πάνω από τα κόμματα Καντιώτη, στο όνομα του Πλαστήρα, του ανθρώπου που από παιδί θαύμαζα, μου είχε προξενήσει πολύ θετική εντύπωση, γιατί τιμούσε έναν άνδρα που είχε προσφέρει ανιδιοτελώς πολλά στο Έθνος και που πέθανε πάμπτωχος στην ψάθα. Νομίζω ότι οι βίοι των δύο αυτών ανδρών είναι παράλληλοι και αποτελούν σπάνια παραδείγματα ήθους, ανιδιοτέλειας, εντιμότητας και προ παντός αφιλοχρηματίας, σε αντίθεση με τους σημερινούς πολιτικούς και άρχοντες, που αποκτώντας τεράστιες περιουσίες, ενώ ο κόσμος υποφέρει, νομίζουν ότι θα τα πάρουν όλα μαζί τους. Τίποτε άλλο. Ένας παλιός Φλωρινιώτης.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το εξαιρετικό σας σχόλιο να το στείλετε και στην Μητρόπολη κύριε παλιέ Φλωρινιώτη και να τους εξηγήσετε για τις ύποπτες σχέσεις τους με αρχιλαμόγια που σε λίγες μέρες θα αποκαλυφθούν και επισήμως.

      Διαγραφή
    2. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ?
      ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ?

      Διαγραφή
  32. Ολοι οι λαοί λάτρεψαν και θεοποίησαν τον Αλέξανδρο.
    Δεν είναι σίγουρο ότι το ίδιο έκαναν με τους διαδόχους του. Κάποιοι, αν όχι όλοι, σαφώς υστέρησαν.
    Κι οι άραβες πετρελαιάδες , αν και μουσουλμάνοι, προσκύνησαν τους Αμερικανούς.
    Δεν σημαίνει ότι το ίδιο έκαναν όλοι.
    Οι μεγάλοι ωθούν τις ιδέες. Οι μεσαίοι γεγονότα.
    Κι οι μικροί, τον διπλανό τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαλιάζει η ψυχή , ωρέ συντοπίτες, βλέποντας το επίπεδο και την κουλτούρα και την αναζήτηση του πνευματικού πλούτου, ακόμα και σε στιγμές σύγκρουσης διαφορετικών απόψεων.
    Χτυπήματα αθλητικά, πάνω από τη ζώνη, ιδεολογικά.
    Κι όσοι πάνε να χτυπήσουνε κάτω από τη ζώνη αλυχτάει το πλήθος...
    Μια χραδρούπολη με όλα τα κακά της μοίρας της και με όλες τις ανισορροπίες της γης.
    Ναι αλλά και με ζηλευτή πνευματική αναζήτηση, με τις αντιθέσεις και τις ακρότητές της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αν κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν την τέχνη του Αγγελόπουλου, ας μην την παρακολουθήσουν. Δεν γνώρισα ούτε τον Καντιώτη, ούτε τον Αγγελόπουλο, ωστόσο δεν τρέφω και θαυμασμό για έναν παπά ο οποίος αφόρισε έναν άνθρωπο και προσπάθησε να απαγορεύσει την προβολή της ταινίας του με το έτσι θέλω... Λυπάμαι που θεωρώ πως οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλο...
    Επίσης, λυπάμαι βαθύτατα για τα γεμάτα σκότος μυαλά που λυμαίνονται την πατρίδα μου και νομίζουν και από πάνω ότι έχουν και δικαίωμα να εκφέρουν τις θρησκειολαγνικές απόψεις τους που το μόνο που θέλουν είναι ο άνθρωπος να μισεί τον άνθρωπο... Κρατήστε την θρησκεία σας για τα σπίτια σας... Εγώ δεν έρχομαι να πετάω τα σκουπίδια μου εκεί που περπατάτε, τρώτε ή πίνετε... Προκαλείτε βλάβες κύριοι και κυρίες! Προκαλείτε βλάβες στο Πνεύμα των ελεύθερων ανθρώπων, τους οποίους χαρακτηρίζουν ως "άθεους", λες και αυτό είναι αξιόμεμπτο ή βρισιά...
    Το να είσαι άθεος είναι να είσαι ελεύθερος... Δεν είμαι "αμνός" κανένα βοσκού(Τα αρνιά "αρμέγονται" και "τρώγονται"!). Δεν είμαι "δούλος" κανενός θεού φτιαγμένου από αγράμματους... Κάτι τέτοιοι σαν εσάς αφόρισαν τον Καζαντζάκη... Είστε σκοταδιστές κύριοι...
    Θα έρθουν οι εποχές που τα παιδιά μας ΔΕΝ θα μαθαίνουν για την θρησκεία σας στα σχολεία που πληρώνουμε ΟΛΟΙ!
    Θα έρθουν οι εποχές που δεν θα ανεχόμαστε πλέον τις προκαταλήψεις σας που έχουν εγκατασταθεί στα αμόρφωτα μυαλά σας σαν μια πραγματικότητα...
    Θα έρθουν οι εποχές που δεν θα ανεχόμαστε πλέον τους φανταστικούς σας φίλους που επειδή ως θρησκόπληκτοι έχετε τις παραισθήσεις σας, πρέπει και οι υπόλοιποι νοήμονες άνθρωποι να μοιραστούν μαζί σας την "ασθένεια" που επιλέξατε να φέρετε...
    Θα έρθουν οι εποχές που δεν θα ανεχόμαστε πλέον τον φόβο και το μίσος προς τον συνάνθρωπο σαν τρόπο ζωής...
    Τέλος, μην ξεχνάτε πως όλοι μας είμαστε άθεοι προς τους περισσότερους "θεούς" που έφτιαξε το ανθρώπινο μυαλό στην ιστορία του κόσμου...
    Απλώς κάποιοι προχωρήσαμε έναν θεό παραπέρα...
    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hρθαν οι εποχές αυτές όπου το θράσσος και η αυθάδεια και η κακοήθεια και το αφιλότιμο ,πήρε το λόγο απέναντι στο θάρρος, την ευγένεια και την καλοήθεια και το φιλότιμο.
      αυτοί που κυβερνούν τον κόπσμο δεν είναι δυστυχώς τίποτε σύγχρονοι ή άμεμπτοι.
      είναι ενσυνείδητοι οπισθοδρομιστές, κι έχουν αγάλματα ειδώλων στα σπίτια τους και πιστεύουν στον Βααλ, τον Βελιάλ κλπ κλπ
      Για δε τους ελεύθερους στοχαστές, όπως εσένα αγαπητέ κύριε, σας θεωρούν γκοϊμ (ζώα, αναλώσιμα)
      Δημιουργίες μετρίων και διάφορα παντοειδή τερατουργήματα πληρώνονται αδρά για να παρουσιαστούν, στο βαθμό που πολεμούν καθεαυτή την άννοια του δίκιου, της αλήθειας, του φιλότιμου της χαράς, της ελπίδας, της αγάπης.
      Ακριτοι οπαδοί ή παντός είδους άθεοι ή ανομικοί προωθούνται, σαν προχωρημένα φυλάκια ενάντια στις θρησκείες και τα πιστεύω των λαών.
      Νομίζουν ότι δεν έχουν αφεντικά οι κριτές και επικριτές των θρησκειών και των πατρίδων.
      Κι όμως υπάρχουν τα αφεντικά τους, που είναι συνεπέστατοι στην πίστη τους.
      Λατρεύουν ενσυνείδητα το αντιανθρώπινο πνεύμα στη γή, διότι μισούν ότι το δημιούργησε..
      Βεβαίως, επιλογή του καθενός είναι να ακολουθεί ότι θέλει.
      Οχι όμως και τζάμπα μάγκας και φωτοδότης ένας που δεν γνωρίζει ποιά είναι τα αφεντικά του, πολύ δε περισσότερο αν τα γνωρίζει και τα δέχεται.
      Ενας χριστιανός ή οπαδός άλλης θρησκείας μπορεί ενσυνείδητα να είναι έξυπνος ή βλάκας..
      Ανθυπόβλακας όμως, οπαδός βλακών, που υπηρετούν άλλους μούφτεν, δεν ήταν ποτέ...
      Η ακόμα χειρότερα συνήγορος ανθυποβλάκων

      Διαγραφή
  35. Προβατάκια... αγνοείτε την λυ τρωτική και δημιουργική επίδραση της πραγματικής τέχνης στον άνθρωπο ατομικά και στις κοινωνίες συλλογικά. ΕΊΣΤΕ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΡΊΝΕΤΕ ΤΟΝ αγγελόπουλο ως καλλιτέχνη γιατί κρυφά μόνο τσόντες έχετε δεί.Υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή