Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Όταν οι ηλικιωμένοι της Φλώρινας δεν είχαν συντάξεις

Ηλικιωμένοι χωρίς σύνταξη. Στήριγμά τους τα παιδιά τους και οι αποταμιεύσεις τους.
Από τα αριστερά: Δημήτριος Μεκάσης, Ανδρέας Καραντζίδης και Σταύρος Παγίνας.
Φλώρινα 1960.

Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
 «Να έχεις καλά γεράματα» είναι μια ευχή, που την έλεγαν και τότε και την λένε και τώρα. Το “τότε” με το “τώρα” όμως διαφέρουν πολύ. Τότε ηλικιωμένοι ήταν όσοι ήταν από 40 ετών και άνω. Διαβάζομε συχνά σε παλιές εφημερίδες: «Απεβίωσε ηλικιωμένος ετών 45». Και πράγματι ένας σαραντάρης είχε κλείσει τον κύκλο της ζωής του, καθώς τότε

Η Ατομική Ευθύνη

Μοναδικός σκοπός του ανθρώπου είναι η βελτίωση των όρων διαβίωσής του και με βάση αυτόν εκτιμάται η δράση του ως άτομο και ως κοινωνία. Η ευθύνη για δράσεις και πράξεις που έγιναν ή παρελήφθησαν διακρίνεται παραδοσιακά σε ατομική και συλλογική, ανάλογα με το είδος και το περιεχόμενό τους. Για παράδειγμα, αν κάποιος προσβάλλει το κοινωνικό σύνολο τότε θεωρείται ο

Οδηγίες της Αστυνομίας για την κλοπή κινητών και το «μπλοκάρισμά» τους

Ανακοινώνεται ότι την 27-09-2014 τέθηκε σε ισχύ απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με στόχο την προστασία των πολιτών από τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
Με την προαναφερόμενη απόφαση, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Με κέφι και χαρά αρχίζουμε τη νέα οδηγική χρονιά

Την Κυριακή 19/10/2014 και ώρα 17:00 περιμένουμε τους παλιούς και νέους φίλους στην εστία μας (Κιουταχείας 27) για τον καθιερωμένο αγιασμό.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μια εξωσχολική, παιδαγωγική, μη κυβερνητική οργάνωση, που στοχεύει

Οι πρόσκοποι Φλώρινας στα Τζάμπορι Αιθέρων και Διαδικτύου

7ος ο ΑΟΦ στην πανελλήνια γενική κατάταξη Σωματείων Χιονοδρομίας

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας κοινοποιούμε απόσπασμα του εγγράφου αξιολόγησης σωματείων, που παραλάβαμε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ, για το έτος  2013-14. Αφορά συλλόγους της Ελληνικής Επικράτειας που ανήκουν στην δύναμή της

Εγγραφές στο ΣΟΧ Φλώρινας

Οι εγγραφές  του Συλλόγου άρχισαν. Περιμένουμε όλους τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα πιο συναρπαστικά, γρήγορα και δυναμικά σπορ, να ζήσουν το βουνό σε κάθε εποχή του και να μάθουν τα μυστικά της Χιονοδρομίας, της Ορειβασίας και πολλών άλλων σχετικών δραστηριοτήτων.
Όλοι όσοι θέλουν να ενταχθούν στην οικογένεια του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας και να

Μπάσκετ: ξεκίνημα στο Βελβεντό για τον Αίαντα Αμυνταίου

Εκκίνηση του πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. (Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας) το Σαββατοκύριακο (18-19/10), με τον Αίαντα σήμερα Σάββατο 18/10 στις 19:00 να αντιμετωπίζει στο Βελβεντό την ομώνυμη ομάδα.
Φέτος το πρωτάθλημα της

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15.10.2014 στα θέματα που καταψήφισεΣτο θέμα για την επιλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»:
Δε συμμετείχαμε στη διαδικασία εκλογής γιατί είμαστε αντίθετοι στον παραπάνω θεσμό.
Εδώ και χρόνια το αστικό κράτος

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη και Εντεταλμένης Συμβούλου για θέματα ενέργειας με εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΗ

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ συναντήθηκαν την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας- Περιβάλλοντος Ελισσάβετ Παναγιωτίδου και η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος Μαρία Καρυπίδου.

Η ορθολογική διαχείριση των βοσκοτόπων προτεραιότητα για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας στη Δυτική Μακεδονία

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Καναβού.
Με στόχο την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού μοντέλου για την ορθολογική διαχείριση των βοσκοτόπων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που θα συμβάλλει στη