Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Τα γαϊδουράκια της Φλώρινας


Αναρωτιέμαι γιατί η λέξη «γαϊδούρι» στα νέα ελληνικά σημαίνει τον άξεστο και τον αγροίκο άνθρωπο, τον αδιάντροπο και τον αφιλότιμο, αφού αυτά τα συμπαθητικά τετράποδα ήταν στην υπηρεσία του ανθρώπου επί χιλιετίες. Στα αρχαία ελληνικά ονομαζόταν «όνος» και από τα πρώτα γυμνασιακά μας χρόνια μαθαίναμε το «περί όνου σκιάς». Ίσως στον αρχαίο κόσμο είχαν άλλη άποψη για τα γαϊδουράκια.
Κάποτε στη Φλώρινα, κάθε σπίτι είχε στην 

Συζήτηση με το συγγραφέα Κ. Καβανόζη


Οι Εκδόσεις Πατάκη, το Βιβλιοπωλείο "Γωνιά" και η Ένωση Φιλολόγων Νομού Φλώρινας σας προσκαλούν το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στις 9.00 το βράδυ στο Cafe "Οδός Ονείρων" (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 66 - Φλώρινα), σε μια συνάντηση με τον Κώστα Καβανόζη, με αφορμή το νέο του βιβλίο 
"'Ολο το Φως απ' τα Φεγγάρια"
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη φιλόλογο Άννα Βακάλη και τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου.

Συνάντηση ΕΛΜΕ Φλώρινας με το Μητροπολίτη Θεόκλητο


Την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο στα γραφεία της Μητρόπολης.
Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο 

Χρηστίδειος Τελετή 2012


O Φ.Σ.Φ. «Ο Αριατοτέλης» τιμώντας τη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη του Συλλόγου Αρχιμανδρίτη Γερμανού Χρησίδη, διοργανώνει και φέτος τη «ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ» που ως σκοπό έχει τη βράβευση της μάθησης και της προόδου στα γράμματα.
Στη διάρκεια της τελετής θα τιμηθούν οι πρώτοι μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις καλλιέργειας 2012


Η Διεύθυνση Γεωπληροφορίας της ΕΑΣ Αμυνταίου, ενημερώνει τους παραγωγούς της περιοχής Αμυνταίου 

ΕΒΕ Φλώρινας: ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών


Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του σχετικά με τους τρόπους ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών και τις τελευταίες εξελίξεις στην ‘’ασφαλιστική’’ ατζέντα, ότι με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο 

Φιλικός αγώνας ακαδημιών


Σήμερα Σάββατο 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας ακαδημιών μεταξύ των ομάδων 

Στην Κομισιόν η ελληνική πρόταση για την πώληση λιγνιτικών μονάδων


Την Παρασκευή «έφυγε» από το ΥΠΕΚΑ, προς επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η τελική πρόταση μέτρων της χώρας μας για την πρόσβαση ιδιωτών στα λιγνιτικά αποθέματα.
Είχε προηγηθεί ως γνωστόν μια μακρά 

Το ΚΚΕ Φλώρινας σχολιάζει την επικαιρότητα


Ι.Ψευτοκαυγάδες νόθευσης της ψήφου.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που στις 12 Φλεβάρη ψήφισαν μαζί τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, εμφανίζονται προεκλογικά να ψευτοκαυγαδίζουν. Ο ένας διαφωνεί δήθεν με τα νομοσχέδια που καταθέτουν οι υπουργοί του άλλου, τα οποία όμως προβλέπονται 

Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»: η μοναξιά της πρώτης θέσης στο σκάκι - Γ΄ Εθνικής


Την Κυριακή 1 Απριλίου έγινε ο κρίσιμος αγώνας της ομάδας του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με την ομάδα της Ποντοκώμης. Επρόκειτο για ντέρμπι κορυφής, καθώς οι δύο ομάδες μοιράζονταν την πρώτη θέση με 6 βαθμούς η κάθε μια.
Η Ποντοκώμη είναι ένα χωριό του νομού Κοζάνης που τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με το