Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Επί του απολογισμού: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποχώρησης

Πριν 17 μήνες,  οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας εμπιστεύτηκαν  στη νέα περιφερειακή αρχή με επικεφαλής το Θεόδωρο Καρυπίδη, να σχεδιάσει ουσιαστική ανάπτυξη, να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις και εξαιρετικά προβλήματα και ταυτόχρονα να υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά  και όλα αυτά μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. 
Για το κοινό καλό, όλο το προηγούμενο

Το ΕΚΦ στο πλευρό των αγροτών

Το μπλόκο των αγροτών στο τελωνείο της Νίκης επισκέφθηκαν την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΕΚΦ Σιάκος Κωνσταντίνος, ο Γεν. Γραμματέας του ΕΚΦ Δουίτσης Βασίλειος καθώς και οι εκπρόσωποι της  Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φλώρινας Μαρία Νεοκαζιώτου και Μίσκας Ιωάννης, οι

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Συμμεριζόμαστε τον αγώνα για την διεκδίκηση των αιτημάτων των αγροτών, άλλωστε η ΕΣΑ.με.Α έχει καταθέσει αναλυτικές προτάσεις και εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό.
Από την άλλη όμως ζητούμε

Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών από την "Εργατική Αλληλεγγύη"

Το Συνδικάτο εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» συμπαραστέκεται στον απόλυτα δίκαιο και ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων που παλεύουν στους δρόμους και στα μπλόκα, ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  ΑΝΕΛ, και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ψήφισαν τα μνημόνια κατ εντολή της Ε.Ε και ΔΝΤ, που τους ξεκληρίζουν και τους φέρνουν στα όρια της επιβίωσης.
Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της υπόδουλης

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Αδήριτη ανάγκη η επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης - Στήριξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Είναι δεδομένο πλέον ότι στην πατρίδα μας οι εξουσίες της εκάστοτε κυβέρνησης έχουν περιοριστεί. Αυτό είναι φαινόμενο παγκόσμιο, αφού πλέον τα κέντρα λήψης αποφάσεων τείνουν να είναι υπερεθνικά και εκφράζονται μέσα από τις πολυεθνικές εταιρίες – κολοσσούς. Αλλά στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο, αφού

Τι είναι η συνθήκη Σένγκεν. Μπορούν να μας βγάλουν;



-Ουσιαστικά μετά από 24 χρόνια ελεύθερης διακίνησης στις ευρωπαϊκές χώρες θα υποχρεωθούμε πλέον να περνάμε από τελωνειακό και διαβατηριακό  έλεγχο στα ταξίδια μας.
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να μας δείξουν την πόρτα της εξόδου από την ζώνη Σένγκεν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ευρώ!

Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινα

Το Τοπικό Τμήμα και οι Εθελοντές Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας διοργανώνουν Φιλανθρωπική Εκδήλωση για την Κοπή της Βασιλόπιτας τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο

Κοπή βασιλόπιτας από τον ΠΑΣ Φιλώτα

Η καθιερωμένη κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 5:00μμ στο ΔΑΚ Αμυνταίου,με τη συμμετοχή του συνόλου των αθλητριών .Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγώνες επίδειξης από τα παιδιά των

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου

Το Δ/Σ της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου καλεί τα μέλη στην επαναληπτική γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00 στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αμυνταίου με θέματα:

Διέπρεψαν οι αδελφοί Ελσάμι στην Αθήνα

Το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιανουαρίου 2016 τα αδέλφια Ελσάμι πήραν μέρος στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο σύλλογος «ΑΘΗΝΑ» ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑΣ στην Αθήνα. Στην ίδια διοργάνωση αγωνίστηκε και η αθλήτρια της ομάδας Οικονόμου Ευαγγελία στην κατηγορία Νεανίδων.

Ήττα για τις γυναίκες του Φιλώτα από τα Γιαννιτσά

Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών ο ΦΙΛΩΤΑΣ έχασε από την ομάδα των Γιαννιτσών παρά την πολύ καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο .Και οι δύο ομάδες ανταγωνίστηκαν

3η σερί νίκη για τον Αμύντα Αμυνταίου

Την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής, πανηγύρισε ο Αμύντας Αμυνταίου, καθώς επικράτησε εύκολα στο ΔΑΚ Αμυνταίου, του Γ.Σ. Άρτας με 35-21.
Οι παίκτες του Μάκη Κιοσέ, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα, ανέβασαν στροφές και με ένα

Νίκη για τις νεανίδες του Φιλώτα

Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση ο ΦΙΛΩΤΑΣ κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο σκορ και να πάρει την νίκη στα τελευταία λεπτά του αγώνα.Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ομάδα του ΑΜΥΝΤΑ να προηγείται στο σκορ με 9-14 καθώς τίποτε δεν πήγαινε καλά για τα κορίτσια του ΦΙΛΩΤΑ.Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα

Και Θεσμική εκτροπή κύριε Περιφερειάρχη;

Συγχαρητήρια κ. Καρυπίδη. Συνεχίστε στον κατήφορο που έχετε πάρει.
Αφού οι απειλές σας και η κάθε είδους ανάρμοστη συμπεριφορά δεν κατάφεραν να μας φιμώσουν πέσατε και παρακάτω.
Προχωρήσατε σε Θεσμική εκτροπή μιας δημοκρατικής διαδικασίας προσβάλλοντας την Θεσμική Μνήμη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Και όλα αυτά γιατί;;;

Ευχαριστήριο του Αριστοτέλη

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω ευγενικούς χορηγούς της εορταστικής εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας 2016 του Συλλόγου μας. 

Ευχαριστήριο του Α.Σ.Ε.Α.Φ.

Το Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη « Η ΕΛΠΙΣ», για την παραχώρηση της ιδιόκτητης αίθουσας τους , στην οποία και πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης: