Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών από την "Εργατική Αλληλεγγύη"

Το Συνδικάτο εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» συμπαραστέκεται στον απόλυτα δίκαιο και ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων που παλεύουν στους δρόμους και στα μπλόκα, ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  ΑΝΕΛ, και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ψήφισαν τα μνημόνια κατ εντολή της Ε.Ε και ΔΝΤ, που τους ξεκληρίζουν και τους φέρνουν στα όρια της επιβίωσης.
Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της υπόδουλης
συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ δίνει την χαριστική βολή στην μικρομεσαία αγροτιά
Τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ για αγρότη, αγρότισσα αγροτόπαιδο, που θα πληρώνουν 47 χρόνια χαράτσια (από 20 έως 67 ετών), για πάρουν ένα ξεροκόμματο (δήθεν σύνταξη. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, από το β' εξάμηνο 2015 ξεκινάει η σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη ο οποίος από 7% που είναι σήμερα θα φτάσει στο 20% το 2019. Από το β' εξάμηνο, λοιπόν, του 2015 και για το 2016 αυξάνεται από 7% στο 10% ο συντελεστής. Από 1/1/2017 ο συντελεστής ανεβαίνει στο 14%, το 2018 στο 17% και το 2019 στο 20%. 
Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, Τα μπλόκα των αγροτών και η ανυποχώρητη στάση τους δίνουν το τόνο, που αν ενωθούν με τους αγώνες όλου του εργαζόμενου λαού που θίγονται από αυτά τα μέτρα, θα δώσουν την προοπτική της νίκης και της ανατροπής αυτών των σχεδίων και αυτών που τα επιβάλουν και τα εφαρμόζουν.
 Αγρότες- εργάτες . Δεχόμαστε την ίδια επίθεση  που κάνει αναγκαίο την συμμαχία μας.
Οι εργάτες απολύονται και μένουν εκατομμύρια άνεργοι,  εργάζονται με μισθούς πείνας 
Οι αγρότες εξαναγκάζονται στην αποχώρηση από την παραγωγή και την γη τους λόγω μεγάλου κόστους και χαμηλών τιμών των προϊόντων που εκμεταλλεύονται οι μεσάζοντες 
οι εργάτες κοντεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες.
 Οι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια και τα μηχανήματά τους από τα χρέη. Ενώ έχουν χαρίσει την Αγροτική τράπεζα στον Σάλα της τράπεζας Πειραιώς. 
Τώρα ζητάν από όλους μας να δουλεύουμε ως τα βαθειά γεράματα, να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για να ζήσουμε στα γεράματα σαν ζητιάνοι.
Από το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς ελλοχεύει και ένας μεγαλύτερος κίνδυνος, να προκύψει και διατροφικό πρόβλημα σε ‘όλο τον εργαζόμενο λαό.
 Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, εργάτες, αγρότες να παλέψουμε μαζί χωρίς τις σειρήνες των εργατοπατέρων και αγροτοπατέρων που θέλουν να ελέγξουν και να ευτελίσουν οποιοδήποτε κίνημα θεωρούν επικίνδυνο για το σύστημα. Να παλέψουμε για :

  • Να μην έρθει καν στην βουλή το νομοσχέδιο λαιμητόμος 
  • Να καταργήσουμε παλιά και νέα μνημόνια.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δωρεάν υγεία για όλους 
  • Να δώσουν στα ασφαλιστικά ταμεία τα λεφτά που πήραν από τα ασφαλιστικά ταμεία και εκμεταλλεύτηκαν  οι τράπεζες τα χρηματιστήρια και τα δομημένα ομόλογα, το PSI του Βενιζέλου και το τελευταίο μάζεμα του Τσίπρα για να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα δάνεια στους τοκογλύφους.
  • Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχή μας 
  • Πραγματική Στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς, όχι με όρους ΚΑΠ που σκοπό έχουν το ξεκλήρισμά της.
  • Να μην πληρωθεί το δυσβάσταχτο και τοκογλυφικό δημόσιο χρέος. Ενάντια στις εντολές της Ε.Ε του φασιστοειδούς Σόϊμπλε,  του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. 

 Μαζί να φέρουμε την άνοιξη μέσα στην βαρυχειμωνιά.
ΕΜΠΡΟΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 ΕΜΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ.
Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου