Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι "αοριστολογίες" του Ι.Βοσκόπουλου και οι καταλήψεις στα σχολεία


Οι μαθητές των Λυκείων της Φλώρινας συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις καταλήψεις διεκδικώντας την επίλυση βασικών τους αιτημάτων. Πέρα από την έλλειψη σχολικών βιβλίων, το ζήτημα των κτηριακών υποδομών και εγκαταστάσεων αποτελεί βασικό πρόβλημα. Ειδικότερα στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας οι μαθητές, απόλυτα δικαιολογημένα, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στην αυλή του σχολείου τους και προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Φλώρινας Ι.Βοσκόπουλο. Από τη συνάντηση αυτή οι μαθητές δεν έμειναν ικανοποιημένοι τονίζοντας ότι ο Δήμαρχος τους μίλησε με "αοριστολογίες". Δείτε τι ακριβώς δηλώνουν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ:

...και η ΔΕΗ πέρα βρέχει!!!




Από φίλο αναγνώστη της Florine@ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας:

Συνεταιρισμός Αλώνων: "Μεροληπτικά και με διακρίσεις λειτουργεί ο Δήμαρχος"


Από το Δασικό Συνεταιρισμό Αλώνων λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή - απάντηση στον Ι.Βοσκόπουλο:

Ντ.Δοσίου: "Πρέπει όλοι να στηρίξουμε το Ωδείο"


Δεν εγκαταλείπει το ωδείο και τους μαθητές της η κα Ντάνη Δοσίου, αλλά εμμένει στην απόφασή της να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Η γνωστή βιολονίστα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΑ Φλώρινας, δε μίλησε για τους λόγους της παραίτησής της, αλλά επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους το Ωδείο της Φλώρινας οφείλει να έχει καθηγητές με πτυχία και κατάρτιση, ώστε να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου μόρφωση στους μαθητές.

Νέο φαρμακείο στη Σιταριά



Παρουσία δεκάδων κατοίκων της Σιταριάς και της ευρύτερης περιοχής και πολλών φίλων της από τη Φλώρινα, έκανε προχθές το απόγευμα τα εγκαίνια του νέου φαρμακείου στη Σιταριά η Δήμητρα Μαυροπούλου.

Απέχουν ΑΥΡΙΟ οι Δικηγόροι της Φλώρινας


Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την: ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους αύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση και πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και τους Δικηγόρους:

«Ανεξάρτητοι», από τι ακριβώς;


Η διχαστική λογική του μαύρου - άσπρου από τα ΑΕΙ έως την πολιτική σκηνή
Όλοι οι προσκεκλημένοι ετάχθησαν κατά των καταλήψεων στην ενδιαφέρουσα θεματική εκπομπή του Σκάι της περασμένης Τρίτης ενώ οι παραθυράτοι πρόεδροι της ΠΑΣΠ των ΤΕΙ και της ΟΝΝΕΔ έμοιαζαν απολογούμενοι για τα πεπραγμένα των ομοϊδεατών τους. Η ευφραδής φοιτήτρια που εκπροσωπούσε στην εκπομπή τούς «Ανεξάρτητους» εισέπραξε τους επαίνους της τηλεοπτικής ομηγύρεως καθώς υποστήριξε το άνοιγμα και τη λειτουργία των πανεπιστημίων σε στρωτά ελληνικά και με νοήματα σταράτα.

Πρόσκληση του Ε.Κ.Φ. για την αυριανή απεργία


Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, για να περιφρουρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, που στοχοποιούνται και εκτελούνται.

Οι "Δάσκαλοι" και η κρίση


Έχουμε μείνει μουδιασμένος ο λαός, έχουμε υποστεί ισχυρό ηλεκτροσόκ. Γι αυτό μένουμε άφωνοι, γι αυτό δεν αντιδρούμε; Τι περιμένουμε και δεν βγαίνουμε «σε δρόμους και σε πλατείες με το μόνο πράγμα που μας έχει απομείνει»: την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Εκτός αν μέσα σ αυτό το παρανάλωμα του πυρός έχουμε χάσει κι αυτήν.

Οι αθλητές του Α.Σ."Παγκράτιον" σε προπονητικό σεμινάριο


Οι αθλητές που αποτελούν την αγωνιστική ομάδα του Α.Σ."Παγκράτιον" παρακολούθησαν προπονητικό σεμινάριο στη Βέροια που δίδαξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνικής διαιτησίας κ.Ηλίας Χρήστου.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: