Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Με 1 ΜΟΝΟ ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ στη Φλώρινα


Λύση στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων για τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ υποσχέθηκε να έχει δοθεί μέχρι την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, όμως, την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι το ΕΚΑΒ κινδυνεύει να διαλυθεί, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Θέλεις τρένο... πλήρωνε!

Τρένου συνέχεια θα μπορούσαμε να πούμε για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φλώρινας το θέμα της  ημερήσια διάταξης ήταν να κυρωθεί ή όχι η πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της γραμμής. 

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών στη Φλώρινα


Οι... τρενοβλαβείς

Άνθρωπος με καρότσι




Αφιερωμένη ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


Από τον αναγνώστη μας filotas florinis

Διάκριση 10χρονου Φλωρινιώτη πιανίστα



Το Σάββατο 14 Μαΐου διεξήχθησαν στην Αθήνα, στη μεγάλη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, οι 35οι Πανελλήνιοι και Πανκύπριοι μουσικοί διαγωνισμοί Ταλέντα – Βραβεία «Φίλωνα» 2011.

Καταγγέλει τον Α.Σαμαρά η ΔΑΚΕ "Λυγκηστίς"


Σύσσωμη η ΔΑΚΕ όλων σχεδόν των πρωτοβάθμιων Σωματείων (και της ΓΕΝΟΠ) ξεκαθαρίζει την  θέση της για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο "από λίγο πιο πάνω" γράφει...


Πολύ καλή σας μέρα, τι πράγμα είναι αυτό ρε παιδία? 20 Μαΐου περίπου σήμερα, έφτασε το καλοκαίρι και δεν μπορεί να φτιάξει ο καιρός. Με έχει ρίξει πολύ αυτή η κατάσταση. Δεν πάει άλλο, και έτσι αποφάσισα μετά από μεγάλη σκέψη, 2 λεπτά περίπου, να ξεκινήσω να γράψω δυο σειρές. Ο καιρός όπως σας είπα, έχει τερματίσει τις αντοχές μου και όχι μόνο αυτός, μου έχουν σπάσει τον τσαμπουκά πολλά πράγματα γύρω μου, αλλά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Εικαστικό σεμινάριο στη φύση


Από την Πέμπτη 12 έως το Σάββατο 14 Μαΐου διεξήχθη στη Δροσοπηγή Φλώρινας το τριήμερο σεμινάριο ΟΡΙΑ/ΦΥΣΗ/ΥΛΙΚΑ. Το σεμινάριο διοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μελίτης και το 1ο Εργαστήριο του Τμήματος Εικαστικών και

Εκδήλωση-ενημέρωση για πιστοποίηση φασολιών στην Πρέσπα



Ενημερωτική συνάντηση για τους παραγωγούς φασολιών Π.Γ.Ε. Πρεσπών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 8 μ.μ., στο παλαιό Δημαρχείο στο Λαιμό.

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων


Η Ποντιακή γενοκτονία σήμερα

1.Εισαγωγικές παρατηρήσεις 
Η διερεύνηση του Ποντιακού ζητήματος, αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια, αφού για πολιτικούς και άλλους λόγους έμεινε στο περιθώριο, παρότι αυτό το κομμάτι του μείζονος Ελληνισμού συνεισέφερε σε διάφορες χρονικές φάσεις στο ελληνικό πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Η διερεύνηση του

Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου για τα Τ.Ε.Ι


Κυρία υπουργέ,

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι αποφασίσατε να στερήσετε από την ιδιαίτερη περιοχή του τόπου καταγωγής σας, τη Δυτική Μακεδονία, τα τμήματα Φυτικής και Ζωικής παραγωγής του ΤΕΙ Δ.Μ. που λειτουργούν στη Φλώρινα.

"Στο χειρουργείο", Εφ. "ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ"

Το ΚΚΕ για τα Τ.Ε.Ι


Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μαζί με την ανακοίνωση των εισακτέων, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι φέτος δεν θα υπάρχουν εισακτέοι σε 24 επαρχιακά