Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου για τα Τ.Ε.Ι


Κυρία υπουργέ,

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι αποφασίσατε να στερήσετε από την ιδιαίτερη περιοχή του τόπου καταγωγής σας, τη Δυτική Μακεδονία, τα τμήματα Φυτικής και Ζωικής παραγωγής του ΤΕΙ Δ.Μ. που λειτουργούν στη Φλώρινα.

Η Φλώρινα τα τελευταία χρόνια αλλά και διαχρονικά είχε πάντα σχέση με την επιστημονική κοινότητα και ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή, αφού στην πόλη μας λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η Παιδαγωγική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. 
Η Φλώρινα ως ακριτικός νομός  είχε ιδιαίτερη ενασχόληση με την παραγωγή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και μάλιστα πολλά από αυτά έχουν ονομασία προέλευσης και είναι αναγνωρισμένα σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Σας γνωρίζουμε ότι η Φλώρινα διέθετε γεωργική σχολή η οποία είχε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στο νομό.
Η πολιτεία αναγνωρίζοντας την υποδομή που υπήρχε από τις εγκαταστάσεις αλλά  και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο νομός μας, ίδρυσε τη γεωπονική αυτή σχολή έτσι ώστε να βγάλει νέους επιστήμονες στην παραγωγική διαδικασία στον πρωτογενή τομέα που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα μας.
Όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί στην πόλη μας η συγκεκριμένη και όχι μόνο σχολή, έχει βοηθήσει μέγιστα με τις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει τους παραγωγούς του νομού μας και συγχρόνως με τις άριστες εγκαταστάσεις που διαθέτει δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω έρευνα και βελτίωση των αγροτικών προϊόντων.
Η μονόπλευρη επιλογή της κυβέρνησης το τελευταίο χρονικό διάστημα, να καταργήσει και να απομονώσει το νομό μας επηρεάζει σημαντικά όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά, όσα και αν είναι αυτά που στοχεύουν να αναπτύξουν δραστηριότητες σε αυτόν το συγκεκριμένο τομέα.
Θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι η αφαίρεση του δικαιώματος της ίσης μεταχείρισης από την πόλη της Φλώρινας με την υπόλοιπη Ελλάδα στερεί από τα παιδιά τη μόρφωση, την κατάρτιση, την εκπαίδευση στον πρωτογενή τομέα και φυσικά στερεί τη δυνατότητα να αναπτύξει δραστηριότητες οι οποίες θα μειώσουν τα ποσοστά ανεργίας, που είναι πάρα πολύ υψηλά και συγχρόνως θα δώσει ανάπτυξη και ώθηση που τόσο πολύ χρειαζόμαστε, όχι μόνο στην τοπική οικονομία της περιοχής αλλά γενικότερα σε όλη τη χώρα.
Θα σας ήμασταν ευγνώμονες εάν επανεξετάζεται το συγκεκριμένο θέμα και μετά την αξιολόγηση να αποφασίσετε τη συνέχιση της λειτουργίας της σχολής η οποία είναι πολύ σημαντική για τον τόπο  μας.

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ              ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

3 σχόλια:

  1. ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΡΑΚΟΛΗ.ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΛΥΦΕΤΕ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΓΛΥΦΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρόσφατη ευχαριστήρια επιστολή σας προς τη ΔΕΗ, για τα 7.000.000 ευρώ που έδωσε μπροστά η ΔΕΗ στον Ρόζα (και πολύ σωστά έπραξε), γιατί δεν την δίνεται στη δημοσιότητα κ.κ. Μπίρο και Καρακόλη? Φοβάστε μη σας τραβήξει το αυτί ο Μεσσήνης? Φοβάστε μη ....χάσετε τα "προνόμια"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή