Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ατύχημα στο Ορυχείο Αμυνταίου (new)


Ένα άτομα τραυματίστηκε, στις 10.25 σήμερα το πρωί, στο Ορυχείο του ΑΗΣ Αμυνταίου, μετά από σύγκρουση  δύο φορτηγών, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του ενός από τους δύο οδηγούς.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί! Η Φλώρινα;

Χτες (11/7/2011), στη Θεσσαλονίκη, έγινε μια συνάντηση φορέων για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στον άξονα Θεσσαλονίκη Φλώρινα. Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης έχει την βούληση να συνεισφέρει βάζοντας τις εκδρομές των ΚΑΠΗ του Δήμου του στο τρένο. Το ίδιο και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κ. Μακεδονίας (αναγνωρίζοντας και το γεγονός ότι έτσι λύνονται τα ερωτήματα ασφάλειας που απασχολούν τους γονείς). Η κίνηση των φίλων του τρένου (συμμετείχε στη συνάντηση η Ά.Σπύρτου) τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την βασική αποστολή του τρένου να υπάρχουν πλήρη δρομολόγια σε προσιτή τιμή εισιτηρίου.

Συνεχίζεται ΑΥΡΙΟ η Δίκη της "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ"

Με μεγάλο δημοσιογραφικό και πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστεί ΑΥΡΙΟ (για 4η ημέρα) η δίκη της εφημερίδας «ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ». 

"Ηχωβολές" για τη Δίκη Βοσκόπουλου-"ΚΡΟΥΑ"


Με τα μάτια της "Ηχούς"


Πηγή: Εφ."ΗΧΩ"

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Φ.Κουβέλη στη Δυτ.Μακεδονία


Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στις 14 και 15 Ιουλίου. Η περιοδεία θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του κόμματος. Το πλήρες πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας

Την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου, με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ετών, αποφάσισε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Οι θέσεις της ΝΟ.Δ.Ε Φλώρινας για ορυχεία και Α.Η.Σ

Στη Φλώρινα υπάρχουν αυτήν τη στιγμή επιβεβαιωμένα κοιτάσματα λιγνίτη 350 εκατ. κυβικά περίπου. Σε αυτά υπάρχουν 2 ιδιωτικά ορυχεία (ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ- ΑΧΛΑΔΑ Α.Ε.) τα οποία έχουν τα 2 μαζί 90εκατ. κυβικά περίπου.

Εφ. "ΗΧΩ"

Διαμαρτυρία του "Σπάρτακου" για την "καρατόμηση" Φ.Κερασίδη

Από τη ΔΑΚΕ "Σπάρτακος" λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή-καταγγελία:

Βιβλία δώρισε στην Πρέσπα το Γαλλικό Ινστιτούτο

Με στόχο τη δημιουργία μιας γέφυρας πολιτισμού ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο πραγματοποίησε δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Λαιμού στην Πρέσπα, που λειτουργεί με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών.

Υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα LIFE 2011

Την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα LIFE 2011 αποφάσισε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων – πολιτών σχετικά με την ανάδειξη της σημασίας του φυσικού περιβάλλοντος, τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας, της αντιμετώπισης των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής και την αειφορική χρήση των φυσικών πόρων. Στις περιοχές δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται και η Φλώρινα και πιο συγκεκριμένα: