Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Γ. Λιάνης: "Τέλος εποχής μετά από 23 χρόνια"


"Τέλος εποχής μετά από 23 χρόνια και ήδη ήταν περισσότερα από όσα πιστεύω ότι πρέπει να κάνει ένας πολιτικός. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι μέσα σε μια πλήρη 12ετία, δηλαδή τρεις θητείες είναι αρκετές και για έναν βουλευτή να δώσει τον καλύτερό του εαυτό" είπε στον ΑΝΤ1 97,2 ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Γιώργος Λιάνης

Ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Φλώρινα


Έληξε και επίσημα σήμερα η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Φλώρινας. Αιτήσεις υποψηφιότητας υπέβαλαν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Παρουσίαση επιχειρησιακού προγράμματος Δυτ.Μακεδονίας από το Γ.Δακή

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγο ο Γ.Δακής με σκοπό την παρουσίαση της προόδου του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την περίοδο 2007 – 2013.
Η παρουσίαση εστιάζεται όχι τόσο 

Ξεκινούν οι διαδικασίες πώλησης τεσσάρων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ


Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ.Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Ενέργεια. Συγκεκριμένα ο κ.Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μέχρι 

Το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έρχεται στη Φλώρινα


Το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα ταξιδεύει και φέτος σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και τη στήριξη πολιτιστικών οργανώσεων και πανεπιστημίων, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Εκδηλώσεών του.
Από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου η Φλώρινα θα φιλοξενήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα:
Πρόγραμμα Προβολών

Αλλαγή του πλαισίου συνεργασίας με τη ΔΕΗ ζητούν οι λιγνιτικές περιοχές


Την αλλαγή του πλαισίου συνεργασίας με τη ΔΕΗ ζητούν οι λιγνιτικές περιοχές της χώρας προκειμένου να τους χορηγούνται πολλαπλάσιοι ανταποδοτικοί πόροι ώστε να επουλώσουν τις «πληγές» που δημιούργησε η ΔΕΗ στο φυσικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του δήμου 

Συμβουλές προς τους γονείς για την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παραθέτει ενδεικτικές συμβουλές γενικού περιεχομένου προς τους γονείς  για την ορθή και ασφαλή  χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους:  

Προσφορά τροφίμων σε ΑμεΑ


Από το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ με έδρα τη Φλώρινα ανακοινώνεται ότι όσοι ενδιαφέρονται να είναι νέοι δικαιούχοι (όχι οι ήδη εγγεγραμμένοι στο σύλλογο) για τη παραλαβή τροφίμων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το 2012, καλούνται να προσκομίσουν στα γραφεία του συλλόγου, μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, κατά τις πρωινές ώρες, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

“Κυκλοφοριακή Ανάσα” για τους κατοίκους του Δ.Αμυνταίου


Την ένταξη ενός νέου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας Γ.Δακής.
Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο ποσό των 6,33 εκατομμυρίων € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους.
Το έργο για το οποίο έχει εκδοθεί η απόφαση 

Αγανάκτηση στο "Φιλυριακό"!


Ήταν 2003 όταν ο Φιλυριακός έπαιξε για τελευταία φορά στο Γήπεδο Αμμοχωρίου. Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 ο Φιλυριακός αγωνίστηκε ξανά στο ίδιο γήπεδο και όχι στο Π.Α.Κ αφού το τελευταίο ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο από τις χιονοπτώσεις των 2 τελευταίων μηνών. Ο αγώνας με τις Πιερίδες Μούσες δεν είχε την 

Αιτήσεις για το πρόγραμμα "Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων"


Από τη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φλώρινας ανακοινώνεται ότι  οι  κάτοχοι  αγροτικών  ζώων  που  διατηρούν  τις  σπάνιες φυλές Πίνδου για τα άλογα, Ελληνικό Βούβαλο και την Ελληνική Βραχυκερατική  για τα βοοειδή και τα πρόβατα Πελαγονίας, μπορούν να 

Κάλεσμα της ΔΑΣ – ΟΤΑ για τις εκλογές της Πέμπτης


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Εργαζόμενοι στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου
Συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές του συλλόγου για νέο Δ.Σ. και αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη, 30 Μαρτίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: