Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αλλαγή του πλαισίου συνεργασίας με τη ΔΕΗ ζητούν οι λιγνιτικές περιοχές


Την αλλαγή του πλαισίου συνεργασίας με τη ΔΕΗ ζητούν οι λιγνιτικές περιοχές της χώρας προκειμένου να τους χορηγούνται πολλαπλάσιοι ανταποδοτικοί πόροι ώστε να επουλώσουν τις «πληγές» που δημιούργησε η ΔΕΗ στο φυσικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του δήμου 

Αμυνταίου με αφορμή την αύξηση, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, του τοπικού πόρου ανάπτυξης που καταβάλλεται στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας, Κοζάνης και Αρκαδίας από 0,4 σε 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών της ΔΕΗ ΑΕ.
«Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα την έντονης πίεσης που έχουν ασκήσει οι Δημοτικές Αρχές των λιγνιτικών περιοχών το τελευταίο ένα και πλέον έτος, με σαφές αίτημα τη δραστική αύξηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης. Όμως, αν και ποσοστιαία η αύξηση αντιστοιχεί στο 25% των πόρων που ελάμβαναν οι λιγνιτικές περιοχές μέχρι το 2010, δεν είναι ικανοποιητική, καθώς το αίτημα που έχει κατατεθεί αναφέρεται στον τριπλασιασμό του Τοπικού Πόρου» τονίζει ο δήμος Αμυνταίου.
Υπογραμμίζει παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική κινητοποίηση των δήμων και των κοινωνιών των λιγνιτικών περιοχών ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους έναντι της Πολιτείας και της ΔΕΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου