Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο.Μούσιου: "Δεν οφείλω πιστοποιητικό εθνικοφροσύνης σε κανέναν"


Απάντηση της Ο.Μούσιου στο βουλευτή Ευ.Κωνσταντινίδη

Αγαπητέ Βουλευτή, κ. Κωνσταντινίδη,
Αναφορικά με την «καθυστερημένη αντίδρασή» μου για τη συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη, όπως τη σχολιάζετε, έχω να σας πω ότι, αν εσείς επιλέξατε να είστε ο λαγός της πολιτικής σκηνής, εγώ επέλεξα να είμαι η χελώνα, γιατί με ενδιαφέρει περισσότερο η ευστοχία του κειμένου μου, σύμφωνα με τις αρχές μου, παρά η σβελτάδα της αντίδρασης, παρότι είναι σημαντική κι αυτή. Δικαίωμά σας και δικαίωμά μου. Άλλωστε, εγώ δεν διαθέτω ούτε γραφείο οργανωμένο, όπως εσείς ως βουλευτής, και πρέπει να περάσουν όλα από τα χέρια μου, ούτε βουλευτική ασυλία, για αυτό και πρέπει να προσέχω διπλά και τρίδιπλα για τις συνέπειες των γραπτών μου.

Μήνυση εναντίον Ι.Βοσκόπουλου και αντιδημάρχων (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Στην υποβολή μηνύσεως εναντίον του Δημάρχου Φλώρινας

Μετ’ εμποδίων και αντιδράσεων τοποθετούνται τα κολονάκια (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Με μία πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας τοποθετούνται τελικά από νωρίς σήμερα το πρωϊ οι διαχωριστικοί κώνοι. Οι επικεφαλής του εμπορικού κόσμου με συμπαραστάτες πλήθος καταστηματαρχών και πολιτών αντιδρούν έντονα. Το βασικό αίτημα

Οι «μνηστήρες» για το λιγνιτωρυχείο Βεύης


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνονται τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής για την Εκμίσθωση των Δικαιωμάτων Έρευνας και Εκμετάλλευσης του Δημοσίου λιγνιτωρυχείου Βεύης του Νομού Φλώρινας, σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας εκμίσθωσης και καταρτίστηκε πίνακας φθίνουσας βαθμολογικής κατάταξης όλων των συμμετεχόντων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας χρηματοδοτεί την αστική γραμμή προς Βαρικό (video)


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας χρηματοδότει την αστική γραμμή Πτολεμαΐδας – Βαρικού  λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Βαρικό ανήκει ουσιαστικά στην Πτολεμαΐδα. Δείτε το σχετικό video:

Απόφαση Δ.Αμυνταίου για ρύθμιση οφειλών



Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 54, του Ν. 3979/2011 παρέχεται η δυνατότητα να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται κατόπιν αιτήσεων των υπόχρεων, οι οφειλές προς τους δήμους, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαίρετων κατασκευών. Οι οφειλές ρυθμίζονται και εξοφλούνται εφάπαξ με καταβολή της κύριας οφειλής, του 15% των προστίμων και του 15% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, είτε σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με καταβολή της κύριας οφειλής, του 30% των προστίμων και του 30% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Συνελήφθη ημεδαπός στο Φιλώτα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη στις 31 Ιουλίου το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Α' Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, 42χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, στο Φιλώτα της Φλώρινας.

Εφ. "ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ"

Στην τελική ευθεία ο Γεωργικός Οργανισμός "Δήμητρα"


Σύμφωνα με την εισήγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο, το ΕΘΙΑΓΕ συγχωνεύεται με άλλους τρεις Οργανισμούς εποπτευόμενους από το ΥΠΑΑΤ σε ενιαίο Οργανισμό υποστήριξης του αγρότη. Ενοποιούνται έτσι οι διαδικασίες εφαρμοσμένης έρευνας, επαγγελματικής κατάρτισης, γεωργικής εκπαίδευσης, πιστοποίησης και ελέγχου των προϊόντων.
Πιο συγκεκριμένα:

Ο Δ.Αμυνταίου αλλάζει τους όρους συνεργασίας με τις εταιρίες παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας


Ο Δήμος Αμυνταίου προωθεί μία νέα φιλοσοφία και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι κομβικό σημείο στην ενεργειακή πολιτική του Δήμου, καθώς όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο Δήμος Αμυνταίου να παραμείνει ενεργειακός με την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Oι χαμηλές πτήσεις πάνω από τον Υγειονομικό Χάρτη της Δ. Μακεδονίας


Οποιοδήποτε σοβαρό σύστημα υγείας διέπεται από κάποιες βασικές αρχές: 
i.Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, πρέπει να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά και γρήγορα
ii.Η διαχείριση πρέπει να είναι χρηστή και ορθολογική με κύριο γνώμονα την όσο το δυνατό ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας
iii.Οι υπηρεσίες πρέπει να βρίσκονται κοντά στον πολίτη τόσο χρονικά όσο και σε πρωτοβάθμια περίθαλψη και πρόληψη