Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

O ΕΣΔΕΠ για την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

O ΕΣΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε χθεσινή του συνεδρίαση αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την κατάθεση και την ψήφιση της τροπολογίας που οδηγεί στην αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Καθόλου τυχαία

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Η πολιτική και η οικονομία είναι δυο άτια ζεμένα στο ίδιο άρμα οδηγώντας το με εναλλασσόμενη πρωτοπορία. Η ορμή του ενός συμπαρασύρει το άλλο, η νωχελικότητα επίσης, ο εκτροχιασμός ενός εκ των δυο καθορίζει την πορεία του άλλου.
Η παγκοσμιοποίηση διεύρυνε σε βάθος απείρου την τροχιά κίνησης  του άρματος, καταργώντας σύνορα και έθνη και τα αποτυπωμένα σημάδια διέλευσής του, δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο.

Τι σημαίνει το «Σταύρος Δήμας» στην τρίτη ψηφοφορία….

Του Γιάννη Στ. Αποστολίδη, οικονομολόγου
Μέχρι τώρα, έχουνε υπογράψει δύο μνημόνια. Το ένα χειρότερο από το άλλο..
Το δεύτερο μνημόνιο, το υπογράψανε γιατί ο Σαμαράς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε το ζόρικο. Δε

Τα πρώτα χαμόγελα στο Πανεπιστήμιό μας

Σήμερα (σ.σ. χθες) 23 Δεκεμβρίου, τη μέρα των φωτιών της Φλώρινας, χαμογελάσαμε στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας.
Πριν 2 χρόνια κερδίσαμε τη μάχη των μαχών.
Να μην καταργηθεί το Πανεπιστήμιό μας.
Χτες, κερδίσαμε τη δεύτερη μεγάλη μας μάχη, να γίνει το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, αυτοδιοίκητο.
Συνεχίζουμε.
Αισιοδοξούμε.
Παλεύουμε.
Για μας, τους Πανεπιστημιακούς του ΣΥΡΙΖΑ,

Η κούρσα της αγοράς!

Η καθημερινή προσπάθεια των επιχειρηματιών στην αγορά δεν είναι απλά ένας αγώνας ταχύτητας, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Είναι ένας μαραθώνιος, ανάλογος με αυτούς που διεξάγονται στον αθλητισμό, καθώς διαρκεί πολλά χρόνια.
Στην κούρσα της αγοράς, όπως ακριβώς συμβαίνει στον αθλητισμό, κατά τη διάρκειά της συμβαίνουν συνεχείς ανακατατάξεις, με τους επιχειρηματίες, ανάλογα με τις επιδόσεις τους, να αλλάζουν συνεχώς θέσεις.

Το 4ο τεύχος του #together

Η γιορτινή σας συντροφιά…
Το 4ο τεύχος του #together «ντύθηκε» στα γιορτινά για να υποδεχτεί μαζί σας τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στο εορταστικό ένθετο θα σας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας, για τα ήθη και έθιμα του 12ημέρου, θα σας «ψάλλει» τα παραδοσιακά κάλαντα, θα δελεάσει με Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και θα σας κρατήσει συντροφιά και με παραμύθια.
Στο μηνιάτικο ταξίδι του, το #together θα

Σύλληψη 23χρονης στον Παπαγιάννη σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Τη Δευτέρα (22-12-2014) το πρωί, στον Παπαγιάννη Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν 23χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, του 30ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών

Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης

Φέρομεν ες γνσιν τν εσεβν Χριστιανν τι π εκαιρί τς Μεγάλης Δεσποτικς ορτς τν Χριστουγέννων ρθρος κα Θεία Λειτουργία στν ερ Μον

Ευχαριστήρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

Τα παιδιά και τα στελέχη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ,αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά

Συγχαρητήριο στο 3ο ΓΕΛ Φλώρινας

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Φλώρινας για τη δημιουργία των ημερολογίων στο πλαίσιο των προγραμμάτων  που εκπονήθηκαν στο σχολείο στη διάρκεια των τελευταίων σχολικών