Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Καθόλου τυχαία

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Η πολιτική και η οικονομία είναι δυο άτια ζεμένα στο ίδιο άρμα οδηγώντας το με εναλλασσόμενη πρωτοπορία. Η ορμή του ενός συμπαρασύρει το άλλο, η νωχελικότητα επίσης, ο εκτροχιασμός ενός εκ των δυο καθορίζει την πορεία του άλλου.
Η παγκοσμιοποίηση διεύρυνε σε βάθος απείρου την τροχιά κίνησης  του άρματος, καταργώντας σύνορα και έθνη και τα αποτυπωμένα σημάδια διέλευσής του, δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο.

Το κεντρικό σύστημα ελέγχει ασφυκτικά και την πλέον ‘’ασήμαντη’’ πολιτικό-οικονομική εξέλιξη, γιατί οι επιπτώσεις από την εφαρμογή της είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν στο κατώφλι του. Τα λεγόμενα περί προληπτικών μέτρων για προετοιμασία και  θωράκιση,σ’ ένα απόλυτα αλληλοεξαρτώμενο παγκόσμιο σύστημα, απέχουν της πραγματικότητας και είναι για τον φόβο των Ιουδαίων και το θεαθήναι.
Αυτά που με επιβολή άνωθεν συμβαίνουν από το 2010 στην Ελλαδίτσα μας, αφορούν και επηρεάζουν όχι μόνον εμάς, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα και κυρίως την Ευρωπαϊκή.
Σημαντικά εργαλεία διαμόρφωσης κλίματος για την προσχεδιασμένη πορεία των πολιτικών & οικονομικών πραγμάτων είναι τα μέσα ενημέρωσης και τα επίσημα όργανα στατιστικών μελετών. Είναι αξιοσημείωτη η αναφορά ορισμένων, αμέσως μετά την ανεπιτυχή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Π.τ.Δ
-Από τον κολοσσό χρηματοοικονομικού λογισμικού & μέσων ενημέρωσης BloombergLP η ανάγκη να γίνει  μια σωστή συμφωνία ΤΡΟΙΚΑΣ-Ελλάδας, με διαγραφή του χρέους γιατί πλησιάζει στο 180% του ΑΕΠ και δεν μπορεί να αποπληρωθεί.
- Από τον ευρωπαίο επίτροπο επί των οικονομικών κ Μοσκοβισί που μίλησε επιτέλους για ηπιότερη δημοσιονομική πολιτική, τον πρόεδρο της κομισιόν κ Γιούγκερ που εξήγγειλε νέο χρηματοδοτούμενο αναπτυξιακό πακέτο μέτρων, τον κ Ολάντ με την κ Μέρκελ που στην τελευταία συνάντηση κορυφής της ΕΕ (18-12-14) με τις δηλώσεις τους για την Ελλάδα έβαλαν πολύ νερό στο κρασί τους!
- Η Γιούροστατ  σε τελευταία μέτρησή της, παρουσιάζει τους Έλληνες ως τους πλέον δυστυχισμένους πολίτες της ΕΕ και απελπισμένους σε υπέρ-υψηλά ποσοστά, με αλματώδη αύξηση των ψυχικών ασθενειών και τις αυτοκτονίες να πληθαίνουν κατά 45%!!!
- Κυρίως από το διαδίκτυο  και αναγκαστικά στην εικόνα αρκετώνTV είδαμε αγανακτισμένους διαδηλωτές στις Βρυξέλες πριν λίγες ημέρες να καίνε ομοιώματα της Μέρκελ και  άλλων ευρωπαίων ηγετών.
Η απαισιοδοξία των ευρωπαίων πολιτών για την πορεία ενοποίησης της ΕΕ και οι όλο και ένα αυξανόμενες φωνές για μεγαλύτερη χαλάρωση των ευρωπαϊκών δεσμών (Ισπανία, Ιταλία κλπ) ,σε συνδυασμό με τις αποσχιστικές τάσεις (δημοψήφισμα Αγγλίας 2017) αποτρέπει και αποδομεί  την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Οι σημαντικές αυξομειώσεις στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου στις εκλογές του Μαΐου 2014 και οι πιθανολογούμενες καταιγιστικές πολιτικές αλλαγές κυβερνήσεων που ακολουθούν στα ευρωπαϊκά κράτη , είναι η φωνή και η οργή των λαών. Κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί εσαεί, ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σόιμπλε, ούτε οι Βόριοι ούτε οι Νότιοι ούτε φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς. Τα σημάδια μιας άλλης πορείας είναι ορατά
ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΤΟ 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου